Alcoolul, cafeaua şi tutunul în timpul sarcinii


Print Friendly, PDF & Email

Alcoolul în perioada sarcinii

Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de alcool. Alcoolul poate duce la apariţia de malformaţii congenitale şi tulburări de învăţare denumite sindrom alcoolic fetal.

Cafeina pe perioada sarcinii

În cantităţi moderate, cafeina din cafea, cola şi medicamente este sigură. Excesul poate duce la dificultăţi de fecundare şi în dezvoltarea fătului.

Tutunul în timpul sarcinii

Dacă nu aţi renunţat la fumat, atunci acesta este momentul să o faceţi. Fumatul afectează dezvoltarea normală a copilului şi pune în pericol ducerea la termen a sarcinii. Expunerea pasivă la fum este, de asemenea, periculoasă şi interferează cu dezvoltarea creierului copilului.

Print Friendly, PDF & Email

Etichete: #Cafeaua, #În timpul sarcinii, #Medicamente, #Parinti si copii

4 comentarii la „Alcoolul, cafeaua şi tutunul în timpul sarcinii”

  1. Stilul de viata pe care trebuie sa il aibe femeile in timpul sarcinii este un subiect bine de dezbatut. In general se merge pe premisa ca o schimbare a stilului de viata, in timpul sarcinii este necesara. Insa, nu toti medicii sunt de acord cau asta. Cei mai multi recomanda sa nu schimbam BRUSC stilul de viata cu care am fost obisnuiti. Recomandat este sa ajungem la un stil de viata sanatos, adaugand treptat in alimentatia noastra hrana care este o sursa bogata in vitamine, proteine, calciu s.a.m si sa incercam sa renuntam, tot treptat, la vicii gen cafea, alcol, tutun. Este si normal, daca schimbarea se face brusc, organismul nostru, care a fost obisnuit intr-un fel, este posibil sa nu Reactioneze tocmai pozitiv. O schimbare brusca s-ar putea sa fie un soc pentru organism.
    Sfatul meu pentru viitoare mamici: Optati spre un stil de viata pozitiv si o alimentatie sanatoasa, dar nu faceti brusc aceasta schimbare

    1. Probabil, respectul față de viitorul copil, educația, ambiția, voința, bunul simț chiar, pentru noua ființă ce se anunță… lipsesc din personalitatea acestor mame. Nu prea se pune accent pe cum va ieși un copil pe lume ci mai mult pe vine sau nu vine. La acest cum, firesc ar fi să se meargă către soluții din ce în ce mai benefice pentru el nu neapărat pentru părinți, deși ar fi curios să poată fi întrebați bebelușii, ei cum vor să decurgă sarcina? 🙂 Foarte multe chestii adulții consideră că sunt bune pe când ele distrug copilul ori îi modifică destinul chiar de la prima bătaie a inimii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *