Bucataria lui Jorjette
-
Descoperă brânza feta + 10 rețete originale grecești
Branza Feta este un tip de branza traditionala grecească, facută din lapte de oaie sau amestec dintre laptele de capră și cel de oaie. Caracteristica principală la brânza feta este faptul că este murată sau păstrată la maturat în saramură, după rețete vechi grecești. Procesul acesta special de fermentare îi oferă un gust sărat, picant și…
-
Prepară borș acru de casă în 7 pași – Rețeta tradițională
Borșul acru este o bautură fermentată natural, preparată doar în anumite zone ale țării (în special în zona Moldovei). Se folosește des borș acru la prepararea “borșurilor” (mai exact la acrirea ciorbelor), dar utilizările sunt mai diverse. Se recomandă consumul de borș acru pentru sănătate, pentru că aduce multe beneficii în buna funcționare a organismului…
-
Lăptuci iuți ~ Bureți Iuțari ~ 5 Rețete de conservare pentru iarnă
Buretele lăptos, lăptuca iute, buretele iute sau iuțarul (Lactarius piperatus) face parte din familia Russulaceae. Este o ciupercă comestibilă, întâlnită vara și toamna prin păduri de foioase și de amestec, în special prin stejărete-gorunete. Popular se mai numește burete acru, burete alb, burete iute, burete piperat, burete usturos, burete usturoi, iuțar. Iuțarii se dezvoltă în…
-
Gălbiori pentru iarnă – 6 rețete de conservare a gălbiorilor
Acest articol este dedicat în întregime minunaților gălbiori deoarece aceste ciuperci se numără printre preferatele mele, chiar dacă se situează pe locul doi în clasament, după hribi. Dacă și ție îți plac gălbiorii, atunci vom afla împreună ce calități nutritive au, dar și acțiunea benefică pentru sănătate a consumului lor. Deși sunt ciuperci comestibile, există…
-
Rețetă de pâine fără drojdie, preparată cu apă fermentată de mere
Salutare și bine te-am găsit. Astăzi vreau să îți prezint o modalitate de a prepara pâine fără drojdie sau fără maia. Drojdia este un microorganism pe care noi îl găsim în mod natural în natură în diverse elemente. Putem găsi drojdie în grâu, în năut, în coaja merelor, în struguri, dar și în alte leguminoase.…
-
Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii
Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de beta-caroten (antioxidant care se transforma in vitamina A in organism) si luteina (importanta pentru sanatatea ochilor). Placinta cu dovleac este bogata in fibre si potasiu, plus ca mai are si ceva calciu, fier, vitamina C, B si alti nutrienti. Dovleacul, folosit adesea in placinta, este mai…
-
Dulceata din coji de pepene verde – reteta, proprietati si beneficii
In anumite zone se prepara o delicioasa reteta de dulceata din coji de pepene rosu. Pepenele verde (Citrullus lanatus) cu miez rosu, roziu sau galben este cunoscut sub numele de harbuz in zona Moldovei, lubenita in Banat si Oltenia si curcubete in Ardeal. Este un fruct destul de apreciat pentru gustul sau, cat si pentru…
-
Cum prepari dulceata din fructe de soc – reteta, beneficii, proprietati!
Fructele de soc contin zaharuri, proteine, potasiu, vitaminele A, B, C si alte elemente nutritive. Consumate in stare proaspata in cantitati de peste 20 de grame sunt toxice, datorita continutului de glicozide de cianuri. In urma procesarii termice a fructelor, toxicitatea este redusa considerabil, de aceea preparam dulceata din fructe de soc, jeleu, vin, sirop, etc. Atunci…
Retete usor de gatit, originale din bucataria lui Jorjette. Prajituri, dulciuri, mancaruri rapide, retete improvizate, dar gustoase. Vino sa le incerci!
Mancarea este necesara vietii, motiv pentru care cu totii gatim, mai mult sau mai putin. Exista retete pe care le facem cu drag si din pasiune. Sunt retete care ne aduc aminte de copilarie sau de oameni dragi noua, in special de mama.
Stilul de gatit se perfectioneaza de-a lungul timpului. Experimentand in bucatarie, ajungem sa descoperim ce ne place si ce nu ne place. Incepem sa simtim ce este bun sau nu pentru corpul nostru.
Atunci cand gatim cu dragoste, toti cei ce degusta simt acest ingredient special. E o nota aparte care nu are nevoie de nici o reclama.