Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii

Timp de citire estimat: 3 minute


Placinta cu dovleac de post - prajitura cu dovleac

Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de beta-caroten (antioxidant care se transforma in vitamina A in organism) si luteina (importanta pentru sanatatea ochilor). Placinta cu dovleac este bogata in fibre si potasiu, plus ca mai are si ceva calciu, fier, vitamina C, B si alti nutrienti. Dovleacul, folosit adesea in placinta, este mai concentrat deoarece prin gatire se elimina o mare parte din apa.

Placinta cu dovleac cu foi cu suc de rosii

Aceasta placinta cu dovleac este atat de simplu de preparat si atat de gustoasa, incat in ultime vreme am facut-o destul de des. Ingredientele nu sunt multe si de asemenea, nu sunt deloc pretentioase, ci sunt ingrediente pe care orice gospodina le are prin camara si bucatarie.

Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac cu foi de post cu suc de rosii

Pentru aluat

  • 11 linguri suc de rosii
  • 11 linguri ulei
  • 11 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite bicarbonat stins in putin otet
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura

  • 1 kg dovleac de placinta ras
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • zeama de lamaie

Cum se prepara reteta de placinta cu dovleac

Se amesteca sucul de rosii cu uleiul si cu zaharul.  Se adauga esenta de vanilie si bicarbonatul stins, dupa care se adauga faina pana se face un aluat fraged.

Separat se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in felii. Se dau feliile de dovleac pe razatoarea mare si se amesteca cu cele 9 linguri de zahar si cu zeama de la jumatate de lamaie.

Placinta cu dovleac cu foi de suc de rosii - prajitura cu dovleac de post

Aluatul obtinut de imparte in doua si se intinde pe masa de lucru. Se aseaza o foaie in tava cu hartie de copt tapetata cu putin ulei si pesmet. Peste prima foaie se presara cele 2 linguri de pesmet, apoi se aseaza umplutura. Se intinde si urmatoarea foaie si se aseaza peste umplutura. Cu o furculita se fac gauri din loc in loc pentru o mai buna coacere.

Prajitura sau placinta cu dovleac se baga in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste foaia de deasupra.

Aceasta placinta cu dovleac, cu foi de post cu suc de rosii este perfecta pentru orice ocazie. Daca ti-e pofta de dulce si iti place dovleacul, iti recomand sa incerci aceasta delicioasa placinta cu dovleac. Poti sa incerci si varianta cu mere (jumatate kg dovleac si jumatate kg de mere sau doar mere).


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Placinta cu dovleac cu foi fradege de post preparata cu suc de rosii”

  1. Avatar ElenaPavel
    ElenaPavel

    Vreau sa plec intr-o alta tara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *