Arta cu microbi – Stiinta Cusutului cu Rebecca Harris

Rebecca Harris este un artist amalgam din Plymouth, Anglia. De curand remarcata pentru arta cu microbi, Rebecca Harris a intampinat dificultati chiar din partea marelui Facebook. Reteaua sociala i-a respins campania de promovare pe motivul ca arta ei este sexualitate evidenta. Prostii, dar stai sa iti explic…

Numita si Stiinta Cusutului, acest talent impartasit se pare si de alti adepti, aduce in fata de aceasta data, un exemplu al imprastierii microbilor pe corpul uman. Niste cercetatori au furnizat inspiratia Rebeccai pentru arta cu microbi. Acestia au concis: „organismul uman gazduieste peste 10000 de microbi”.

Pe panza cusuta de Rebecca Harris se poate observa clar zona cea mai predominanta (sau zonele) cu microbi. Privind aceasta opera de arta cu microbi, am ramas si eu uimit sa aflu ca in zona nasului si a gurii avem atat de multi microbi.

microbii de pe limba - fotografie prin microscop electronic
Fotografie prin microscop electronic cu microbii de pe limba

Arta cu microbi – expozitie inedita in mai 2015

In mai 2015, sub patronatul unui anume eveniment sustinut de Proiectul Eden, mai multi artisti au fost convocati pentru a aduce in ochii privitorilor, nevazuta lume a microbilor. Dintre acestia Rebecca Harris vine cu o atitudine uluitoare.

Pasiunea ei se infiripa intro imagine a omului luat sup lupa (sau microscop), unde de la nastere si pana cand devine adult, trece printro metamorfoza. De la un copil din pantecele mamei pana la adult, omul, ajunge in ultimul stadiu al dezvoltarii celulelor din corp sa fie supra-populat de microbi (cu o cota de 10 la 1, adica peste 90% sunt microbi in noi).

arta cu microbi de pe corpul uman - Rebecca Harris
Arta cu microbi de pe corpul uman – Panza cusuta de Rebecca Harris – Fiecare punct colorat reprezinta un microb!
microbii de pe fata umana - Rebecca Harris arta cu microbi
Rebecca Harris – Arta cu microbi – fiecare culoare reprezintă un microb comun pe pielea noastra
Rebecca Harris stiinta cusutului microbii de pe palme
Rebecca HarrisStiinta Cusutului – microbii de pe palme

Cam aceste aspecte se regasesc pe impresionanta panza confectionata de Rebecca Harris.

Sunt curios in cadrul mult asteptatei expozitii, ce fel de opere de arta cu microbi vor fi prezentate si cate informatii noi vor aduce privitorilor! Imi notez data in calendar si revin atunci cu informatii noi. Pana una alta, spalati-va ca uite ce multi microbi gazduim!

Un anume domn de stiinta a afirmat insa ca fara microbi noi nu am mai fi. Ei fiind 90% din organismul uman, adica doar 10% suntem noi, deci daca te uiti in oglinda si te recunosti, cumva e din cauza microbilor! Fara ei ai fi mai putin? Cumva daca te speli des tot nu ai sa reusesti sa fii curat, pentru ca oricum esti 90% microbi! Incredibila observatie, nu?


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. Alex M. Alex M.

Spune parerea ta!

 

Sus