Semnele zodiacale pe înţelesul tuturor

Motto

“cu picioarele pe pamânt”, “cu capul în nori” sau “dus de val”

Fiecare din cele 12 Zodii sau Semne Astrologice, în descrierea sa de baza este caracterizat de un anumit element, o anumita calitate si un gen. Elementele regasite în horoscop sunt : Foc, Pamânt, Aer si Apa si reprezinta, s-ar putea spune, chiar tipuri umane. Caracteristicile din natura ale fiecarui element sunt foarte asemanatoare cu cele ale semnelor si se aplica foarte bine celor patru tipuri umane. De aici expresii ca: “temperament vulcanic”, “cu picioarele pe pamânt”, “cu capul în nori” sau “dus de val”.

Fiecare dintre caracterizari descrie trasaturile generale ale celor trei semne care apartin fiecarui element. Semnul zodiacal prin care trece Soarele în momentul nasterii unei personae este caracterizat de un anume element. Berbecul, Leul si Sagetatorul sunt Semne de Foc; Taurul, Fecioara si Capricornul sunt Semne de Pamânt; Gemeni, Balanta, Varsatorul sunt Semne de Aer; Racul, Scorpionul si Pestii sunt Semne de Apa. Elementul dominant, la nivel de Horoscop, poate sa difere datorita repartitiei celorlalte planete. Cele trei calitati, Cardinal, Fix si Mutabil, precum si cele doua genuri (masculin – feminin) sunt la fel de importante pentru fiecare combinatie personala.

Cele patru Semne Cardinale corespund cu începutul câte unui anotimp: Berbec, Rac, Balanta si Capricorn; cele patru Semne Fixe continua anotimpul: Taur, Leu, Scorpion si Varsator; iar Semnele Mutabile fac trecerea la urmatoru anotimp: Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti- daca mai multe planete se afla în Semne cu aceeasi calitate, atunci aceasta calitate este dominanta si influenteaza toti ceilalti factori care compun un horoscop.

Fiecare dintre calitati arata modul în care nativul îsi atinge scopurile propuse. Se refera, de asemenea, la modul în care nativul îsi rezolva problemele si cum se adapteaza la un anumit mediu. Polaritatea Semnelor privita ca: pozitiva si negativa, activa si pasiva, masculina si feminina, dinamica si receptiva, calda si rece, simbolizând toate acel principiu de transformare continua a Yang-ului în Yin si invers. În tema astrologica Semnele “masculine” sunt intercalate între Semnele “feminine” si invers. Cele de Foc si Aer sunt Yang iar cele de Pamânt si Apa sunt Yin.

Semnele Masculine (Yang): Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator. Sunt caracterizate prin activitate, initiativa, impulsivitate, implicare, senzorialitate, intelectualitate, logica, ratiune, electricitate, idealism, spirit de aventura, curaj, avangardism, autoritate, energie Yang. Clasificarea zodiilor dupa elemente, ne arata ca cele masculine sunt calde, la fel si cele de foc si aer sunt Yang. Aerul reprezinta nivelul intelectual si mental, iar Focul simbolizeaza nivelul spiritual si cauzal.

Semnele Feminine (Yin): Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti. Sunt caracterizate prin pasivitate, perseverenta, receptivitate, detasare, sentimentalism, emotivitate, sensibilitate, intuitie, magnetism, realism, spirit practic, prudenta, conservatorism, acceptare, energie Yin. Clasificarea zodiilor dupa elemente, ne arata ca cele feminine sunt reci, iar cele de apa si pamânt sunt Yin. Pamânt ul reprezinta fizicul, conservatyorismul si tot ceea ce este concret, iar Apa simbolizeaza partea sufletesca si emotionala, receptivitatea.

Focul insufla vitalitate, ambitie, încredere în sine, inspiratie, intuitie, calitati creatoare, posibilitati de a ghida si conduce pe altii, dar si nerabdare plus egocentrism. Intuitia este responsabila de ideile noi si de potentialurile care se nasc, pornind de la situatiile existente la un moment dat. Cuvântul de ordine pentru Foc este Creatia, prin noblete si inteligenta pot ajunge inventatori si producatori, apropiindu-se de o reusita absoluta. Triumful poate aparea foarte rapid daca realizeaza esenta principiului, “Eu” ca unitate în diversitate si într-o permanenta si absoluta miscare.

Pamântul predispune spre facultati de concretizare, de materializare, de stabilitate si de fidelitate. Multa perseverenta, realism, rabdare si autodisciplina. simt dezvoltat de organizare si metode precise de dobândire a securitatii materiale. Posesivitate si gelozie. Senzatia, este principalul instrument de lucru, da constinta corpului, obiectelor, persoanelor din jur si mai ales problemelor concrete. Cuvântul de ordine pentru Pamânt este Tranzitia, catre tot ceea ce va urma, la nivel de schimbari si implementari ale acestora. Spre ceea ce înseamna dinamica, continuitate, infinit, evolutie, civilizatie, popor, stiinta, afaceri sentimentale, etc.

Aerul indica intelectualitate, simt artistic, intuitie, curiozitate, distinctie si agitatie. Gândirea este reprezentativa pentru Aer, toate se învârt în jurul ei si este instrumentul principal de sondare a mediului si de a lua decizii. Este reprezentata prin intelect ascutit, spirit critic si certaret. Cuvântul de ordine pentru “aer” este Receptivitatea , manifestata de savanti, judecatori, medici, profesori, preoti, si toti cei care cred ca lucreaza în salvarea si depozitarea adevarului. Însa multi gresesc si împart adevarul, fac apologia dualitatii si divizeaza unitatea. În acest moment, mai ramâne doar substanta, dreptatea lor si telul lor.

Apa curge spre tendinte sentimentale si emotii puternice, multa sociabilitate, întelegere, capacitati dezvoltate de compasiune si mila. Alternarea starilor de neliniste cu pasivitatea, inconstanta, renuntare si fuga sau izolare. Apa lucra cu Sentimente, o manifestare specifica unei lumi invadate de emotii si mesaje confuze. Descoperite din punct de vedere a sensibilitati si receptorilor invizibili pentru altii.

Mai ales ca “sentimentalismul”, este o buna scuza astazi în multe circumstante acuzante; nerealizari, lipsa de corectitudine sau iresponsabilitate. Cuvântul de ordine pentru ele este Transformarea. Prin cavaleri Yin, pasnici si pasivi, aparatori ai celor care depoziteaza adevarul, ei dezvolta si transforma totul în dragoste, antagonismul dintre Eu si non-Eu. Pe acelasi drum se afla si simbolul unirii, armonia spre progres, creatia spre frumusete, libertatea artistica perfectionabila chiar atasamentul si dependenta de o munca preponderent fizica.

Semnele Cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn sunt caracterizate de initiativa, ambitie, exteriorizare, stiu ce vor, actiune, elan, pionierat, placerea riscului si aventurilor. Semnele cardinale sunt cele mai reprezentative propriilor patru elemente din clasificarea lor, astfel încât Berbecul reprezinta cel mai bine focul, Cancerul apa, Balanta aerul si Capricornul pamântul. Se caracterizeaza prin initiativa limpede, influenta, autoritate, impulsuri spre actiune, entuziasm, simt al conducerii, spirit inovator, pionierat.

Semnele Fixe: Taur, Leu, Scorpion, Varsator sunt caracterizate de stabilitate, echilibru, simt practic, aptitudini organizatorice.Se manifesta prin continuitate, perseverenta, consecventa, rabdare, conservatorism, tenacitate, calitati de executant, stabilitate, prudenta, simt practic.

Semnele Mutabile: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti sunt caracterizate de manifestarea prin oscilatia între Cardinal si Fix. Ele sunt impresionabile, schimbatoare. Se exprima prin mobilitate, dualitate, oscilatii, flexibilitate, inconsecventa, agilitate, instabilitate, spirit progresist, caracter schimbator

Alte informatii pe tel: 0722 371 196 sau geealife@yahoo.com


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Semnele zodiacale pe înţelesul tuturor”

 1. Să nu confundăm Astrologia cu Horoscopul zilnic. Horoscopul a fost denaturat din cauza necesităţii astrologilor de a avea un venit, de a face bani. Populaţia în general nu vrea să audă lucruri profunde, căci nici nu-i preocupă acestea. Ei vor să audă o personificare a cocalarilor în prisma horoscopului. Cultura oamenilor le arată şi nevoile, ori dacă te uiţi în jur, mulţi habar nu au de sinele lor, sunt cu totul bezmetici, umblă haihui prin viaţă fără să sesizeze nimic profund din faptele lor.

  Problema vine atunci când aceşti oameni educă. Copiii îşi formează o experienţă proprie doar atunci când ei singuri sunt actorii, ori de cele mai multe ori, ca şi personaje în propria lor viaţă, au ocazia să reţină ceva, să-şi facă o părere, dar dacă acum se întâmplă asta, ei cred că e 100% lor datorată reuşita, deşi de fapt în spate stă educaţia ce au primit-o fie direct fie indirect de la alţii.

  Florin, e vorba despre exemple! Dacă ai avea alte exemple în jurul tău, ai gândi altfel! Câţi pasionaţi de astrologie ai în jur? Nici unul sunt sigur! Dacă cel mai bun prieten al tău ar fi pasionat de astrologie fii sigur că ai înţelege altfel acest subiect. Aşa e cu toate celelalte despre care probabil tu spui că nu sunt în regulă. Nu ai exemple de oameni lângă tine! Mai e şi partea cealaltă, adică cât de deschis eşti tu la nou. Nu e obligatoriu să primeşti informaţii direct de la oamenii de lângă tine, pot fi şi oamenii din cărţi, de la TV etc. Dar mai greu cu aceştia, în general noi oamenii vrem să simţim direct mesajul, să privim în ochi omul. De fapt aşa ne mişcă mai puternic orice energie ce vine la noi!

  🙂

 2. Avatar Florin Morosan
  Florin Morosan

  @Jorjette: Bine te-am găsit. La primul comment de obicei se duce în spam, da bine că ai intuiţie bună. 🙂
  Faza cu caracteristicile generale se potrivesc şi la mine, dar eu cred că ei au studiat mai multe persoane de-a lungul timpului din fiecare zodie şi astfel au întocmit acele criterii, caracteristici ale fiecărei zodii în parte. Părerea mea…
  Normal că fiecare alegem ce credem şi ce nu, doar de asta suntem oameni, gândim, etc.

 3. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  UZITÁT, -Ă adj. De folosință, obișnuit. [< uzita].
  UZITÁT ~tă (~ți, ~te) Care este folosit în mod curent; întrebuințat frecvent. /<fr. usité, lat. usitatus, it. usitato

  Naşpa !

  ps: io 9 mai. tu ?

 4. Avatar Laurentiu
  Laurentiu

  @Bogdan

  Se da:
  1. eu. eu “sunt” Taur
  2. o fata. ea “este” Pesti

  Se cere:
  Taur+Pesti=Love ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *