Brazi de Craciun comestibili din foietaj – reteta

Timp de citire estimat: 6 minute


brazi de craciun comestibili din aluat de foietaj

O reteta foarte simpla de a prepara brazi de craciun comestibili in aproxomativ 35 de minute, din aluat de foietaj. Îți vor ieși niște brăduți frumoși, delicioși pe care poți să-i savurezi alături de familie sau pe care poți să îi faci cadou prietenilor dragi, având un efect pe măsură.

Ingrediente necesare pentru brazi  de Craciun comestibili

  • o foaie aluat de foietaj (se poate folosi si un aluat dulce)
  • 1 cană de zahăr tos
  • colorant alimentar verde (gel sau pastă)
  • 1 ou
  • 2 lingurite de apa
  • 5 albușuri de ou
  • extract de vanilie 1 lingurita
  • 4 căni de zahăr pudră
  • 1 cană nucă de cocos mărunțită
  • 3 fructe zmeură proaspătă

Cum prepari brazi de Craciun comestibili – Reteta pas cu pas

  • Se preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
  • Se decongelează aluatul de foietaj conform indicațiilor de pe pachet. Se întinde o foaie pe masa si se taie cu ajutorul unor forme în stea. Indicat este sa ai 3 sau 4 forme de stea de mărimi diferite – foarte mari, mari, mijlocii și mici. Dintr-o foaie ies 2 stele foarte mari, 3 mari, 3 mijlocii si 3 mici. Se așează stelele pe o foaie de copt și se coc timp de aproximativ 8 minute, până cresc și se rumenesc.
  • Între timp se amestecă zahărul cu colorantul alimentar granulat (este indicat să se evite colorantul lichid deoarece se topește zahărul) pana prinde o nuanta de verde frumos și mai apoi se cerne printr-o sita fina.
  • Într-un castron mic se amesteca oul cu cele 2 lingurite de apa. Dupa ce ai scos steluțele de la cuptor, le ungi, cu ajutorul unui penson de bucătărie, cu acest amestec și le treci prin zahărul verde până acestea sunt acoperite uniform.
  • Le așezi din nou pe hârtie și le mai dai la cuptor pentru încă 1-2 minute să se topească foarte puțin zahărul.
  • În timp ce steluțele se răcesc, se amestecă albușurile spumă, se adaugă extractul de vanilie si câte o cană de zahăr pudră, pe rând. Se bate foarte bine timp de 6-8 minute până glazura prinde luciu. Folosește această glazură pe parte inferioară a steluței pentru a ansambla brazii comestibili de Crăciun.
  • Se presară un strat de nucă de cocos pe un platou și se cuibăresc acești brazi de Craciun comestibili printre “zăpadă”.
  • Înainte de servire, în vârful fiecărui brad se așează câte un fruct de zmeură.

Glazura pentru bradutii comestibili din foietaj

În loc de glazura din albuș de ou, poți folosi un curd de lămâie, o budincă de vanilie sau o cremă zabaglione, iar in loc de amestecul de apa cu ou poti sa folosesti miere de albine. Ce zici, îți plac acești brazi de Craciun comestibili? Dacă vrei mai mult, vezi si aceste idei de brazi de Craciun comestibili!

Reteta de brazi de Craciun comestibili in imagini

Poftă mare și Sărbători cu dragoste!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Brazi de Craciun comestibili din foietaj – reteta”

  1. Tare interesantă rețeta ta, trebuie să-i dau soției de lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *