Se pune destul de mult accent pe influenţa binefăcătoare a soarelui matinal asupra pielii – şi acest lucru se ştie de foarte mult timp.

În dimineţile însorite fă o baie de soare de câteva minute şi savurează-i calităţile de dinamizare a organismului. O plimbare matinală va fi la fel de profitabilă organismului, însă în mod special sistemului nervos. Se consideră că natura îşi trezeşte creaturile insuflându-le energia prana, deosebit de intensă în zori, când răsună concertul matinal al păsărilor.

Dimineața, organismul se trezește la viață din  nou, pentru o nouă experiență și merită să primească energie de la soare. Asta este adevărata sănătate, asta înseamnă să fii om, să nu uiți de conexiunea cu natura. Omul nu a fost creat pentru a locui între 4 pereți, ci pentru a fi liber și pentru a cutreiera întreg pământul, pentru a crea și a descoperi, pentru a se cunoaște pe sine și pentru a avea grijă de el și de natură cuu care este frate.

Soarele matinal îți dă energie cât să-ți ajungă pentru toată ziua, să fii activ fără să simți oboseală.Dacă in fiecare dimineață însorită participi și tu la această bucurie a naturii, vei simți efectele nemaipomenite – te vei simți energic, vesel, dinamic, cu multe idei, cu dorința de a cuceri fiecare zi!

Prana denumeşte suflul vital – este acea energie care trece prin toate celulele corpului, le fortifică şi le hrăneşte , menţine metabolismul.

Acest privilegiu se repetă şi seara, de pe la vremea apusului, doar că de această dată prana are un efect liniştitor. E ca şi cum în fiecare zi ar începe cu o lungă inspiraţie a naturii ca să se încheie seara cu o mişcare simetrică de expiraţie.

Bucură-te de viața și nu uita să trăiești alături de natură. Ai doar de câștigat!

soarele de dimineata
Bucură-te de soarele dimineţii şi lasă-l să-ţi mângâie pielea, să-ţi pătrundă în oase şi să te purifice.

Share the Love!

2 comentarii la „Profită de calităţile terapeutice ale dimineţii”

  1. Daniela Frincu

    Aerul curat al unei dimineti e o adevarata desfatare pentru corpul nostru! Am renuntat de mult la autobuz pentru a ajunge la serviciu, preferand mersul pe jos! Diminetile insorite sunt preferatele mele!

  2. Ana-

    De abia astept sa se incalzeasca iar afara si sa mai lenevesc dimineata cu geamul deschis, soarele intra direct pe patul meu si e foarte bine si relaxant

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *