Capra aduce fertilitate, sănătate şi belşug


capra simbol al fertilitatii
0
0

capra simbol al fertilitatii

Este un animal sociabil, cu toate acestea, capra, spre deosebire de oaie, cu care este inrudita, nu se orienteaza in card. Caprele comunica una cu cealalta prin behait.

Caprele behaie adesea catre pui pentru a se asigura ca acestia raman mereu in preajma. Capra si puiul isi recunosc behitul chiar dupa ce dau nastete. Puii isi pot urma mamele aproape imediat dupa ce s-au nascut. Sunt foarte apropiati de mamele lor si sunt intarcati dupa aproximativ 6 luni.

Capra este un animal foarte inteligent si curios. Curiozitatea este exemplificata de dorinta lor constanta de a explora si de a investiga orice nefamiliaritate, orice imprejurime noua.

Are o coordonare excelenta. Are un foarte bun echilibru si este capabila sa supravietuiasca in zone precare, chiar si in munti abrupti. Poate urca chiar si in copaci si unele pot sari pana la 1,5 m inaltime.

Capra este unul din cele 12 animale zodiacale chinezesti. Aceasta reprezinta introversiune, creativitate, timiditate si perfectionismul.

Latinescul capra este radacina cuvantului “capricios”, in ideea de aptitudine de schimbare brusca, de ciudat, fantezist.

Are o vedere de noapte excelenta. Caprele au descoperit cafeaua. Se pare ca in Etiopia un pastor de capre a observat un comportament mai activ, mai energic la capre dupa ce acestea au mancat dintr-un anume tufis. Atunci a hotarat sa incerce si el, dupa care s-a simtit mai plin de energie, mai treaz. Asa se pare ca a fost descoperita cafeaua.

Capra – mituri si legende

Oaia a fost creată de Dumnezeu, iar capra de diavol, după înfățișarea sa, cu barbă și cu genunchii umflați. Când diavolii aud carul Sfântului Ilie, se prefac în capre.

Este simbolul sărăciei, deoarece dă lapte și lână puțină. Ea nu poate fi dată de pomană. În schimb, în jocurile cu măști de animale, e menită să aducă fertilitatea, sănătate și belșug.

Etichete: #Animale, #Cafeaua, #Legende, #Mituri

Despre autor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *