Cartofi la cuptor cu vinete si rosii

Timp de citire estimat: 1 minute


Cartofi cu vinete la cuptor

Aseara am gătit o bunătate de mâncare – o reţetă uşor de gătit, foarte delicioasă.

Cartofi cu vinete şi roşii la cuptor:

Am curăţat câţiva cartofi, i-am spălat, în funcţie de mărime i-am tăiat de-a lungul în 4 sau în şase şi i-am pus în vasul yena. Peste cartofi am adăugat jumătate de cană cu apă, puţin ulei de măsline şi un păhărel de limoncello (lichior de lămâie – indicat pentru digestie), sare şi câteva condimente.

Peste cartofi am tăiat 2 vinete – rondelele le-am aşezat deasupra cartofilor în aşa fel încât i-am acoperit, iar peste vinete, tot rondele, am tăiat 2 roşii. Am mai pus puţină sare, capacul, şi la cuptor. Cu câteva minute înainte de a fi gata, am scos vasul şi am pus câteva felii de brânză de oi uscată, în cazul în care nu aveţi, poate fi uşor înlocuită cu felii de caşcaval sau cu parmigiano. Se mai lasă câteva minute să se înmoaie brânza şi gata!

Poftă bună, oameni dragi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Cartofi la cuptor cu vinete si rosii”

  1. Avatar beatrice
    beatrice

    banuiesc ca daca renunt la branza de pe deasupra nu se intampla nimic nu?eu tin o dieta bazata numai pe legume si frcute fierte, coapte, etc. si vreau sa o respect iar aceasta reteta imi suna bine.mai schimb si eu meniul 😀

  2. Avatar Florin Morosan
    Florin Morosan

    Poate aş mânca şi eu din ce ai gătit dacă nu ar fi roşiile, vinetele şi brânza de oi … nu îmi plac cele 3 ingrediente.

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Da, ştiu că preferaţii tăi sunt cartofii.Dar dacă ai mânca, ce păţeşti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *