Cartomantie – artă întemeiată pe manipularea cărţilor de joc

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
cartomantie carti de joc

Artă divinatorie care se întemeiază pe manipularea cărţilor de joc. Sunt multe feluri de a „trage cărţile” şi — fără să fie o mulţime – există diferite tipuri de jocuri. Semnificaţia unei cărţi este obligatoriu alterată sau întărită după învecinarea cu o carte sau alta. Astfel, cu toate că este prin ea însăşi neliniştitoare, o Pică îşi va vedea valoarea considerabil atenuată de proximitatea unei Trefle sau a unei Inimi.

carti de joc Indiferent de situaţie, trebuie reţinute anumite constante. La Pici, majoritatea cărţilor, am spus, sunt net defavorabile. Astfel se petrec lucrurile cu Regele, figură a notabilului un pic răuvoitor; în Damă, care este, totuşi, o femeie, ar trebui poate să nu ne încredem; Valetul este un trădător şi un băiat rău; Zecele indică decepţii şi necazuri, boli, doliu şi divorţ; Nouă nu anunţă nimic bun; Opt indică supărări, gelozii…

Dar Şapte este ambivalent, iar Asul anunţă succes prin perseverenţă. Pe plan sentimental, cărţile Inimii anunţă aproape întotdeauna lucruri fericite. Cât despre Trefle, ele semnalează, în general, reuşite materiale, şi asta datorită devotamentului altruist al anturajului consultantului. Carourile sunt mai diverse şi nu se încadrează în această încercare de detaliere a tuturor caracteristicilor unei arte divinatorii cu atât mai rafinate, cu cât este prestată de o ghicitoare mai experimentată.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *