Fals: Charlie Chaplin, telefonul mobil şi călătoria în timp

Zarvă mare, deranj mare! Ce caută în 1928 cineva care vorbeşte la telefonul mobil? După ce plin de spaimă m-am hotărât să văd şi eu vestitul video, am rămas oarecum stânjenit pentru că mi se pare şi incredibil dar totuşi şi înspăimântător în acelaşi timp.

charlie chaplin telefon mobil calatorie in timpDupă cum se poate vedea, persoana chiar vorbeşte la un dispozitiv (hai să nu îi spunem mobil). Totuşi pentru a lansa o teorie trebuie să ţii cont de faptele concrete. În descoperirea unei teorii, observăm faptele concrete, asupra cărora voi aplica Briciul lui Occam.

  1. Avem un dispozitiv de comunicare, un om folosindu-l, acesta comunică cu cineva, deci transmite un mesaj. În video suntem în anul 1928, deci cu mult înaintea inventării telefonului mobil, şi totuşi nu excludem posibilitatea existenţei unui telefon mobil atunci. Întrebarea fiind, de unde semnal full atunci, când azi cu atâtea antene ai probleme cu semnalul? Este posibil să fi existat acest dispozitiv atunci în cadrul serviciilor „foarte secrete” şi speciale.
  2. Poate un om reuşeşte să se întoarcă în timp (deşi nu ştim, dar vom şti cât de curând), însă să comunice în timp, este absolut imposibil. Toate teoriile despre călătoria în timp spun clar că subiectul implicat în călătorie este independent de realitatea, timpul, din care pleacă. Pentru el universul, realitatea concretă, se limitează la momentul prezent, deci călătoria în timp modifică timpul prezent pentru cineva. Totuşi teoria cade pentru că dispozitivul de comunicaţie nu avea cum să transmită în viitor! Defapt el nu avea cum să funcţioneze în trecut!

Aşadar, cum Briciul lui Occam ne ajută mai mereu, pentru moment teoria ce o văd eu clară şi sigură este că o persoană, poate un agent gen Archie din serialul SF Depozitul 13, era în locul respectiv, cu un scop la fel de secret şi de ciudat ca şi dispozitivul cu care comunica cu o eventuală bază, locaţie de altfel secretă. Şe ştie oricum că serviciile secrete (nu armata) deţin tehnologii cu peste 50 de ani înaintea celei deja general uzitate. Întreb aşadar, ce minuni mai au cei din această organizaţie secretă în zilele noastre? Cu peste 80 de ani în urmă aveam telefoane mobile, azi probabil se teleportează!

Eu cred că mai degrabă ne-am pune toţi talentul în scopul comun, să aflăm despre acest posibil om ce trăia în acele vremuri, cine e, ce făcea acolo, cu cine vorbea!?

Ştie cineva să citească pe buze, să aflăm ce spunea la telefon?


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 11 Pareri

  1. Elisa Elisa

Spune parerea ta!

 

Sus