Cum intrăm în contact cu ghizii spirituali, cu spiritele ajutatoare?

Timp de citire estimat: 15 minute

[printfriendly current=’yes’]


În acest articol voi prezenta câteva metode diferite de contactare a ghizilor spirituali. Fiecare metodă de a lua legatura cu spiritele sau ghizii spirituali este enumerată în ordinea existenţei în planul dimensional, plecând de la bază (primordial) până la nivelele ridicate ale existenţei (nirvana).

O metodă importantă de a dobândi înţelegere sau cunoştinţe privind principiile de contact ale spiritelor este aceea de a obţine cât mai multe informaţii posibile. Prin utilizarea surselor alternative, poţi obţine o perspectivă care este afirmată şi justificată ca fiind o metodă utilizată de mai multe surse.

Adevărul este etern şi poate fi determinat de tine. Testează mereu ceea  ce înveţi, iar dacă simţi că nu este adecvat, că nu ţi se potriveşte, mergi mai departe. Acesta este adevărul tău.

Cele mai frecvente metode de a intra în contact cu Ghizii Spirituali sunt:

Meditaţia

Aceasta este actul disciplinat de contemplare şi reflecţie. Meditaţia cu un grad ridicat de disciplinare este practicată în scopul de atingere a obiectivului de iluminare şi eventual de intrare în legătură cu Ghizii Spirituali. Este procesul de tăcere şi reflecţie. Respiraţia corectă este fără îndoială un element cheie, iar găsirea acelui loc liniştit, paşnic al minţii noastre este esenţial.

Pentru a te putea obişnui cu meditaţia, este indicat să începi cu meditaţiile conduse care sunt disponibile pe internet şi nu numai. În multe dintre aceste înregistrări, un ghid verbal te va conduce pe rând prin toţi paşii necesari în atingerea echilibrului, liniştii şi păcii. Odată ce acesta te-a ghidat într-o grădină secretă, sau o plajă sau chiar un vârf de munte, va încerca mai apoi o serie de tehnici de vizualizare pentru a crea o lume în jurul minţii tale.

Odată ce ai găsit un astfel de loc liniştit, atunci ghizilor spirituali le este mai uşor să se apropie. În meditaţie ei sunt mai uşor receptibili, este spaţiul creat de ei, şi tot ei sunt cei care controlează mediul, în concluzie acolo este un nivel de siguranţă care este proiectat în creaţie, chiar dacă este vorba de subconştient sau nu. Din acest moment poţi deveni conştient de mesajele subtile care abundă în lumea spiritelor. E nevoie doar de acel moment liniştit pentru a putea asculta.

Calatoria samanica

Calatoria samanica este vechea metoda a samanului, ce poate fi folosita de oricine pentru vindecare, dezvoltare personala, pentru a se conecta cu natura si cu ghizii spirituali.

Calatoria samanica are loc in momentul in care se schimba gradul de cosntientizare, iar in acest scop se utilizeaza toba sau zuruitoarea. Ritmul repetitiv schimba starea persoanei astfel incat aceasta sa poata sa calatoreasca. Apare starea de transa, moment in care persoana se poate conecta cu ghizii spirituali sau animalul de putere. Calatoria se realizeaza doar in momentul in care persoana si-a stabilit o intentie. Calatoria in sine nu poate fi descrisa, deoarece fiecare calatorie e diferita.

Proiecţia astrală

proiectiile astrale

Este o formă mai profundă de meditaţie, dar în acest caz, persoana poate deseori călători cu spiritul în alte locuri, sau alte planuri existenţiale, şi uneori, foarte rar, se poate călători în timp.

Proiecţia astrală este o metodă de meditaţie atât de adâncă, încât persoana este capabilă să utilizeze forma energiei eterne (adică spiritul) şi pentru un timp să părăsească corpul fizic. În primul rând ar trebui să exerseze meditaţia, şi apoi încet să treacă în aria proiecţiilor astrale. Se fac paşi mici şi se învaţă treptat.

Este neobişnuit, dar este posibil ca persoana să se piardă în astral. Este ca şi atunci când faci o plimbare în pădure, şi devii atât de prins de călătorie şi de tot ceea ce se întâmplă în jur, încât uiţi care este drumul de întoarcere. Diferenţa este că în cazul proiecţiilor astrale spiritul este în permanenţă conectat cu corpul fizic printr-un cordon de argint. Amintirea acestui detaliu în călătoriile astrale este de fapt un lucru esenţial, este un puct de susţinere care ne ajută să nu uităm drumul de revenire.

Prin practicarea călătoriilor astrale putem învăţa să urcăm şi să coborâm în dimensiunile care există. Prin realizarea călătoriilor multidimensionale,  prin toate planurile existenţiale, putem deveni atenţi la toate lecţiile şi posibilităţile care există şi care nu au fost luate în considerare înainte.

Scrierea automată (scrisul în transă)

Aceasta este o practică care permite ghidului spiritual să controleze ceea ce scriem şi abilitatea de a trimite mesaje scrise. Este recomandabil să se folosească un dosar special, sau alte surse de hârtie pe care să se poate scrie, dar care să fie dedicate în totalitate acestei practici.

În scrierea automată sunt esenţiale relaxarea, concentrarea şi depăşirea stadiului de înţelegere (trecerea dincolo de cuvinte). Atunci când un ghid preia şi începe să scrie, se crează o relaţie simbiotică. Este o relaţie reciprocă, în care ambele părţi sunt implicate. Persoana trebuie să se concentreze să scrie, nu pe ceea ce scrie. Scrierea automată nu se referă la concentrarea asupra cuvintelor, ci la permiterea acţiunii propriu-zise. Există chiar şi artişti care folosesc astfel de metode pentru diferite acţiuni. Permiterea vopselei să “curgă” pe tablou şi să devină ceea ce este menită să devină este o modalitate de a reflecta. O alternativă a scrierii este desenarea unor simboluri sau a unor imagini pentru a transmite un mesaj. Si aceasta este o metodă de scriere automată.

Tabla Ouija

tabla ouija

Aceasta se referă la utilizarea unei planşete pe centrul unei table, sau a altor mesaje scrise pe care spiritul le poate mişca pentru a transmite un mesaj.  De cele mai multe ori  Tabla Ouija este utilizată de către două sau mai multe persoane, în cazul celor care sunt îngrijoraţi de intrarea în contact cu un spirit. Atunci când este folosită de mai multe persoane creşte eficienţa şi probabilitatea contactării spiritului deoarece teama participanţilor este mai scăzută. Partea interesantă în acest caz este că oamenii tind să creadă că celălalt sau una dintre celelate persoane a făcut mişcarea de pe tablă, astfel, permiţând de fapt spiritului să-l manipuleze mai uşor.

Aceasta este o metodă destul de veche, care se pare că a fost descoperită în Egipt. Este o metodă similară cu scrierea automată. Diferenţa este că spiritul controlează planşeta, şi nu mâna. Un simplu panou cu litere ale alfabetului şi numere, acesta este minimum necesar.

Şi încă un ultim lucru, s-a făcut prea multă propagandă negativă şi s-a băgat frica în oameni făcându-se referire la această tablă. Această propagandă care transmite frică vine prin intermediul filmelor, al cărţilor, şi se fac mari furori în reuniunile ce au drept subiect de discuţie această practică. Există persoane care au folosit această metodă şi nu au fost niciodată atacate, batjocorite, bătute sau bântuite de către spiritele cu care au intrat în contact.

Întrunirile si intalnirile cu ghizii spirituali

De obicei este prezent un medium şi unul sau mai mulţi participanţi pentru a evoca ghidul, respectiv ghizii spirituali. Aceasta este o meditaţie combinată care direcţionează energia către medium, în scopul de a deschide ochiul minţii tuturor celor prezenţi.

Este metoda prin  care mai multe persoane se întâlnesc în scopul de a convoca spiritul unei persoane dragi sau a altor spirite, exact aşa cum vedem în filme. Dar în lumea ocultă  este mai mult o metodă de a contacta ceea ce este “aproape” în acel moment. Deseori, spiritele urmează membrii familiei, în speranţa de a le transmite câteva ultime mesaje înainte de atrece în lumea cealaltă.

Din păcate, această metodă , a ajuns să fie foarte plăcută de către şarlatani, vampiri energetici, şi de cei care au alte scopuri decât cel esenţial. Este recomandat celor care participă la astfel de evenimente, să fie atenţi şi să aibă control asupra situaţiei pe tot parcursul sesiunii. Deasemenea este indicat să se stabilească nişte bariere psihice, nu împotriva spiritelor, ci împotriva vampirilor energetici.

În căutarea viziunii

in cautarea viziunii

Este o veche tradiţie asemănătoare cu tradiţiile europene, africane şi ale nativilor americani. Practica constă în exercitarea acţiunii extreme asupra corpului fizic. Scopul este de a permite minţii să intre într-o stare de conexiune cu ghizii spirituali. Unele culturi utilizează halucinogene pentru a permite căutarea viziunii. Altele folosesc alte metode: de a alerga pe căldură mare o perioadă îndelungată de timp, de a munci corpul până te curg toate transpiraţiile, de a sta izolat în pădure timp de o săptămână fără mâncare, doar cu apă, etc.

Ca şi meditaţia şi proiecţiile astrale, căutarea viziunii are nevoie de o pregătire la toate cele trei nivele. Disciplina fizică, psihică şi mentală sunt esenţiale pentru a avea parte de o căutare a viziunii eficientă. Este nevoie de timp pentru a pregăti corpul fizic prin exerciţii, pentru a fi în formă. Este nevoie de concentrare pentru a curăţa spiritul de energiile negative. Este nevoie de timp pentru a contempla la călătoria pe care urmează să o faci. Această călătorie este un eveniment important în viaţa fiecăruia care trebuie luat în serios.

Invocarea spiritelor – ghizii spirituali

Este o metodă cel mai des utilizată pentru a chema spirite specifice şi pentru a le aduce alături de un grup. Uneori este utilizată această metodă în timpul întrunirilor, dar cel mai frecvent în timpul unor ritualuri, pentru a comunica cu cei dragi, cu divinităţi, zâne, creaturi mitologice şi cu magia pământului.

Invocarea spiritelor utilizează de multe ori un ritual care cuprinde elementele spiritelor ce sunt invocate. Ritualul se face luând în considerare  elemente pe care spiritele le preferă: ierburi, flori, mirosuri, pietre, etc. Deseori presupune formarea unui cerc şi recitarea unui poem, odă sau a unei melodii spirituale. Apoi se purcede la comunicarea cu spiritul pentru lecţiile ce trebuie învăţate sau mesajele ce urmează să fie transmise. Aceste ritualuri se pot desfăşura în singurătate sau în grupuri.

Persoanele cu “sensibilităţi”

În acest caz este vorba de o persoană, medium sau clarvăzător, care este conştient de ceea ce se întâmplă în împrejurimile sale, dincolo de nivelul fizic. Personal cred că toţi oamenii pot dezvolta acest talent, cu disciplină şi practică. Cu toate acestea, există persoane care au un astfel de talent şi înclinaţii înnăscute. “Talentul” poate fi auditiv, vizual, olfactiv, la nivelul simţurilor tactile, la nivelul emoţiilor sau chiar la nivelul de a şti ceea ce este aproape, lângă el/ea.

Această sensibilitate are la bază o legătură dintre persoană şi un spirit sau mai multe. Acest tip de conexiune poate fi instruit, dezvoltat. Este nevoie de mult timp şi energie pentru a se ajunge în acest punct. Unii oameni pot avea o asemenea tendinţă naturală către această conexiune din cauza unui accident, a unei condiţii genetice, sau s-a format din timpul copilăriei. In acest caz nu se cere decât puţină disciplină, sau chiar deloc. Copiii care sunt lăsaţi să creadă în aceste legături existente, şi care nu sunt ridiculizaţi sau evitaţi, ajung de cele mai multe ori să păstreze acest dar şi la maturitate.

Visarea lucidă

visarea lucidă

Este procesul de amintire al viselor, însă nu doar atât. Este şi puterea de a fi conştient în timpul visului, de a şti că visezi. Înainte de a merge la somn se face o meditaţie, ultimul gând fiind acela de a-ţi aminti visele. De asemenea, este indicat să ai lângă pat un jurnal de vise în scopul de a nota visele chiar în momentul trezirii.

Relaxarea şi contemplarea sunt mijloace eficiente pentru realizarea visării lucide. Acest procedeu este similar cu meditaţia şi cu călătoriile astrale. Diferenta este ca permite minţii să preia controlul în momentele de odihnă. Distragerea fizică este foarte puţin probabilă în timpul visării lucide. De cele mai multe ori este o metodă preferată de cei cu un nivel de stres ridicat. Cheia este să te concentrezi asupra visului. Apoi scrii detaliile şi să contemplezi asupra sensului  lui în ziua următoare.

Cu siguranţă există şi alte metode prin care putem intra în contact cu spiritele, respectiv ghizii spirituali. Acestea sunt insa cele mai folosite. Daca mai stii si alte metode, te rog nu ezita sa ni le impartasesti si noua!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Cum intrăm în contact cu ghizii spirituali, cu spiritele ajutatoare?”

  1. Avatar Ursuta Ioan Ciprian
    Ursuta Ioan Ciprian

    Buna seara la toata lumea (pentru ca este seara acum cand scriu), vreau cu toata fiinta mea sa parcurg aceste etape de a reusi in final sa imi pot ridica corpul energetic din cel fizic. Din multele metode prezentate pe internet nu am incercat nici una, nestiind cum sa aplic aceste reguli. Un maestru in adevaratul sens al cuvantului m-ar putea ajuta. Unde sa il gasesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *