Cum să fii în Energia Lunii – Ritual de Lună Plină

Ascultă articolul:

Ascultă acest articol:

Print Friendly, PDF & Email
Cum sa te racordezi la energia lunii

Femeie minunată, te invit să pornim împreună într-o călătorie fascinantă în adâncurile energiei lunare și a potențialului ei de manifestare. Luna, cu frumusețea ei fascinantă și energia lunii cu influența incontestabilă asupra planetei noastre, a fost mult timp asociată cu puteri misterioase pe care cel mai probabil le-ai resimțit adesea, dar și cu semnificații spirituale profunde. Hai să explorăm împreună modul în care putem valorifica energia lunii în deplinătatea ei, a lunii pline și a lunii noi pentru a ne susține în manifestarea visurilor și a dorințelor.

Luna reprezintă energia feminină?

Se spune că Soarele reprezintă energia masculină, iar Luna este cea care reprezintă energia feminină. Oare acesta să fie unul dintre motivele pentru care în general noi femeile ne simțim atrase atât de mult de energia Lunii? Se știe că energia Lunii, energia Feminină este despre A FI, în timp ce energia Masculină, Energia Soarelui, este despre A FACE. Așadar, este despre a fi vs a face, pasiv vs activ, intuiție vs analiză.

În multe culturi din întreaga lume soarele a fost asociat cu masculinitatea, iar luna cu feminitatea. Soarele poate fi considerat aprig, aspru și strălucitor, trăsături de obicei văzute ca masculine, în timp ce luna poate fi considerată delicată, blândă și frumoasă, trăsături văzute de obicei ca feminine. În plus, luna trece prin cicluri lunare la fel ca noi, femeile, în timp ce soarele răsare în fiecare dimineață. Multe religii antice care venerau soarele și luna i-au personificat pe acești aștri ca zei și le-au asociat trăsături.

Poate, din această cauză, asocierea unui personaj masculin cu motivul soarelui și a unui personaj feminin cu motivul lunii continuă să fie o figură de stil destul de comună. Un personaj masculin asociat cu soarele poate fi un luptător feroce, puternic, dar cu inima caldă, în timp ce un personaj feminin asociat cu luna poate fi o femeie frumoasă, cu un aer de mister și un comportament distant.

Deoarece soarele este o minge de energie de foc, iar luna controlează mareele, aceste aspecte duc la asocierea cu focul și apa, iar personajele pot avea puteri de foc sau apă (sau foc și gheață) pentru a le deosebi unele de altele. Ele pot avea, de asemenea, o schemă de culori contrastantă, în care personajul masculin poartă culori calde, iar personajul feminin poartă culori reci, cum ar fi roșu și albastru, portocaliu și albastru, alb și negru sau galben și violet.

Acest lucru nu este însă universal valabil. De fapt, în întreaga cultură umană, există mai multe exemple de sori feminini și luni masculine decât invers. Soarele poate fi considerat dătător de lumină, cald și hrănitor, trăsături văzute ca feminine, unde luna poate fi văzută ca rece și îndepărtată, trăsături adesea văzute ca masculine. Există, de asemenea, câteva mitologii care nu au atribuit deloc o dinamică de gen masculin/feminin soarelui și lunii. Cu toate acestea, unele dintre culturile care au devenit cele mai dominante (cum ar fi mitologia clasică) au urmat modelul soarelui masculin/lună feminină, ceea ce duce la o reprezentare puternică a acestora în mass-media, care caută adesea surse de inspirație.

Ciclurile sau Fazele Lunii

Chiar dacă Luna este în permanență întreagă, atunci când ne raportăm la felul în care noi o vedem de pe Pământ și la locul în care se află Soarele, doar o parte a lunii este vizibilă pentru noi.

Acesta este motivul pentru care avem 4 faze principale ale Lunii. Așadar, există faza de Lună Nouă (când Luna nu este vizibilă de pe Pământ), fazele de Lună în Creștere, fazele de Lună Descrescătoare (când este vizibilă o semilună sau o lună parțială) și faza de Lună Plină (luna este iluminată atunci când este localizat Pământul direct între Soare şi Lună).

Cum ne influențează fazele Lunii??

Luna, satelitul natural al Pământului, exercită o influență subtilă, dar semnificativă asupra vieții de pe planetă. Fazele lunii, determinate de poziția sa în raport cu Soarele și Pământul, generează diverse efecte ce se resimt în domenii precum:

Agricultură și grădinărit

 • Plantare – Luna Nouă este considerată un moment optim pentru plantarea semințelor și a răsadurilor, favorizând creșterea rădăcinilor. Luna Plină este benefică pentru plantele cu creștere deasupra solului, stimulând frunzele și florile.
 • Recoltare – Luna Plină este recomandată pentru recoltarea fructelor și legumelor, favorizând o recoltă bogată și gustoasă.
 • Tăieri – Luna Descrescătoare este considerată ideală pentru tăierea ierbii, a gardurilor vii și a copacilor, limitând creșterea nedorită și stimulând o creștere viguroasă ulterioară.

Pescuit

 • Activitatea peștilor – Luna Plină și Luna Nouă sunt asociate cu o activitate mai crescută a peștilor, datorită influenței gravitaționale lunare asupra mareei.
 • Fazele lunii pot influența migrația și comportamentul anumitor specii de pești. De exemplu, unii pești sunt mai activi în timpul nopții, în timp ce alții preferă lumina zilei.

Sănătate și somn

 • Somnul – Unele studii sugerează o posibilă corelație între fazele lunii și calitatea somnului, cu un somn mai agitat în timpul Lunii Pline.
 • Ciclul menstrual – Există o teorie conform căreia ciclul menstrual al femeilor este sincronizat cu ciclul lunar, având o durată medie similară de 28 de zile. Deși studiile științifice nu au confirmat o corelație clară, multe femei au observat o corespondență între fazele lunii și ciclul lor menstrual.

Emoții și comportament

 • Unele persoane pot experimenta o sensibilitate emoțională crescută în anumite faze ale lunii, de exemplu, o stare de calm și introspecție în timpul Lunii Descrescătoare sau o energie crescută și sociabilitate în timpul Lunii Crescătoare.
 • Există teorii care asociază fazele lunii cu anumite tendințe comportamentale, cum ar fi creșterea criminalității sau a accidentelor în anumite faze.
 • S-au observat anumite schimbări de comportament și la animale în funcție de fazele lunii. De exemplu, unele animale sunt mai active în timpul nopților cu Lună Plină, în timp ce altele preferă nopțile mai întunecate.

Maree

 • Forța mareelor – Influența gravitațională a Lunii este cea mai evidentă în ciclul mareei, cu maree înalte în timpul Lunii Pline și Lunii Noi și maree joase în timpul sferturilor.
 • Tipuri de maree – Există maree de primăvară (amplitudine maximă) în timpul Lunii Pline și Lunii Noi și maree de cvadratură (amplitudine minimă) în timpul sferturilor.

Recomandări

 • Observă și notează-ți propriile experiențe pentru a identifica eventualele corelații cu fazele lunii.
 • Consultă calendare lunare sau aplicațiile specializate pentru a fi la curent cu fazele lunii.
 • Experimentează diferite practici și ritualuri asociate cu fazele lunii pentru a descoperi ce funcționează mai bine pentru tine!

Prin observație, experimentare și conștientizare, ne putem conecta mai profund cu ritmul natural al lunii și beneficia de energiile specifice fiecărei faze.

Cum să te aliniezi la Energia Lunii și să o folosești pentru a-ți inspira acțiunile?

În orice mod îți definești spiritualitatea, să știi că alegerea de a profita conștient de energia lunii poate adăuga un element de frumusețe, mister și flux convingerilor tale.

Dar hai să descoperim împreună cele patru faze ale lunii și diferitele lor componente energetice, modul în care ciclurile, anotimpurile și etapele de viață ale femeilor se pot alinia cu Luna și cum pot fi puse aceste informații în practică.

Putem alege să ne racordăm la energia Lunii în orice fază, indiferent de stadiul de viață în care ne aflăm sau de faza menstruației. Alegem ceea ce funcționează cel mai optim pentru noi, ce ne interesează și ne inspiră. Aceasta este frumusețea lucrului cu Luna, cu energia ei minunată.

Urmează cele patru faze ale lunii și ceea ce este important să știm despre acestea.

Luna Nouă este punctul de plecare

În aproape toate tradițiile, Luna Nouă este considerat începutul și un moment bun pentru a începe proiecte.

 • Profilul energetic – yin sau feminin;
 • Sezon – iarna;
 • Ciclul femeilor – faza menstruală, sângerare fizică;
 • Alte denumiri – Vidul Fertilității, Faza Oracol;
 • Etapa de viață – a patra, post-menopauză, arhetipul babei, definit de înțelepciune;
 • Chakre – conexiune cu chakra sacrală, al treilea ochi și chakra coroanei;
 • Caracteristici – întuneric, pauză, liniște, odihnă, reflecție, perioadă de vindecare;
 • Intenția de bază – Ascultă-ți intuiția!

Gândește-te la anotimpul iernii. Zilele se scurtează, nopțile se lungesc, întunericul pune stăpânire. Temperaturile mai reci ne țin în interior și adesea provoacă sentimente de singurătate și izolare. Mama natură trece printr-o perioadă de moarte în care aproape toate plantele vii își pierd mijloacele de existență, iar animalele hibernează și se odihnesc.

Este într-adevăr un gol fertil în acest sezon, și totuși un proces puternic are loc în interior, sub suprafață, nedetectabil pentru ochiul uman:

 • Este procesul pauzei;
 • Este procesul de vindecare, eliberare, odihnă, reflectare și ascultare;
 • Este procesul de accesare a busolei tale interioare și de descoperire a instinctelor tale puternice;
 • Este procesul de stabilire a intențiilor sincere;
 • Este procesul de deschidere către cele mai bune idei și inovații ale tale;
 • Este procesul de naștere, evoluție, creștere și reînnoire.

Și, din păcate, este un proces pe care mulți dintre noi îl călcăm în picioare, opunem rezistență și îl ignorăm din cauza perspectivei societății cum că nu există timp pentru pauză, pentru odihnă sau refacere.

Gândește-te la ceea ce reprezintă iarna, iar dacă ești o femeie aflată la menstruație, gândește-te la acest aspect. Îți permiți să îți oferi o perioadă de pauză? Te odihnești, te retragi? Reflecți și asculți? Îți stabilești intenții semnificative pentru sezonul următor? Crezi în ideile și în intuiția ta?

Pentru că sunt o femeie care sângerează, voi răspunde la aceste întrebări din perspectiva mea.

Este interesant cum nici măcar eu, o femeie care sunt conștientă de aceste aspecte, încă nu îmi dau voie să îmbrățișez în totalitate aceste aspecte.

Oare de ce crezi că nu ne ascultăm corpurile sau energia anotimpurilor? De ce în antichitate femeile aveau un cort roșu în care să se odihnească, înconjurate de surorile lor, care le scuzau de îndatoririle satului? De ce în vremurile moderne ne tratăm perioada menstruală ca un tabu, ceva despre care vorbim doar în privat, un lucru de care ne simțim stânjenite sau îl ascundem, sau ca o experiență de care încercăm să scăpăm, sau să o modificăm prin intermediul contraceptivelor?

Cea mai bună presupunere a mea este că prin evoluția noastră am rupt încet conexiunea, iar acum multe dintre noi cunoaștem prea puține sau chiar nimic despre cum putem îmbrățișa și cum ne putem reconecta la această perioadă.

Deci, dragi surori, aceasta este o invitație către voi de a schimba ceva în această privință!!

Mai jos sunt câteva modalități de a te racorda la Luna Nouă:

 • Acceptă cu blândețe, drag și bucurie moliciunea naturii tale feminine;
 • Prioritizează odihna și relaxarea;
 • Experimentează calmul, nemișcarea și tăcerea;
 • Practică meditația;
 • Practică posturi de încărcare din restorative Yoga cu o atenție sporită la nivelul pântecului;
 • Fii atentă la momentele de inspirație și intuiție;
 • Ascultă-ți ideile, hrănește-le, crede în ele;
 • Petrece timp scriind în jurnalul personal;
 • Lucrează cu elemente asociate chakrei sacrale, celui de-al treilea ochi și ale chakrei coroană.

Luna în Creștere

 • Profil energetic – yang sau masculin;
 • Sezon – primăvară;
 • Ciclul feminin – faza foliculară, săptămâna de după menstruație;
 • Alte nume – Faza de Apariție, Faza Războinicului;
 • Etapa vieții – prima, pre-perioada, arhetipul fecioarei, tânără, plină de energie și determinare;
 • Chakre – conexiune cu chakra rădăcină, sacrală și chakra plexului solar;
 • Caracteristici – noi începuturi, abundență de energie, renaștere și reînnoire;
 • Intenția de bază – Ridică-te în potențialul tău!

Gândește-te la trecerea de la iarnă la primăvară, ce se întâmplă în această perioadă?

Întunericul începe să se estompeze în fața luminii și a vieții. Peste tot asistăm la renaștere și reînnoire – de la momentul răsăritului și până la apusul soarelui, la primele nuanțe de verdeață și culoare, la temperaturile mai calde, la apariția a din ce în ce mai multe animale – lumea literalmente revine la viață după o perioadă de vindecare și odihnă. Această analogie din viața reală este exact ceea ce poți experimenta și tu.

Dacă recunoști că această fază a lunii, acest anotimp, această etapă a vieții sau această fază a menstruației este o invitație de a te înrădăcina, atunci crești cât mai frumos și înflorește! Și dacă ai onorat faza anterioară, atunci energia ta este pregătită pentru noi începuturi, noi proiecte, implicare, urmărirea obiectivelor, noi obiceiuri sau schimbări de viață și materializarea viselor, din conștiință în planul pământesc.

Te poți gândi la tine ca la o războinică în această fază, plină de sprijin, putere și susținere. Sistemul tău este ÎN FLOARE! Învelișul tău energetic este un teren fertil pentru ca intențiile tale de lună nouă să prindă rădăcini și să înflorească.

Acesta este momentul să iei măsuri!

Iată o serie de modalități de a lucra cu energia lunii în această fază:

 • Activează comportamente noi sau obiceiuri dorite;
 • Fă exerciții fizice, în special aerobic sau antrenament cu greutăți;
 • Adoptă orice formă de liniște pentru a evita epuizarea;
 • Spune DA aventurii și noilor oportunități;
 • Crează un plan de acțiune aliniat pentru a-ți îndeplini obiectivele sau visele;
 • Nu-ți subestima tăria și puterea;
 • Evită să te plângi (atitudinea de victimă) și gândirea negativă;
 • Exersează răbdarea și ai încredere că eforturile tale contează;
 • Lucrează cu elemente ale chakrei rădăcină, sacrală și a plexului solar.

Luna plină

În multe culturi, Luna Plină este considerată un moment de sărbătoare, încântare și mister.

Înainte de a aprofunda funcționarea mistică a manifestării lunare, este esențial să înțelegem energia lunii pline. Luna plină este un moment de iluminare maximă, simbolizând completitudinea și claritatea. Este o perioadă puternică în care luna se aliniază direct opusă soarelui, creând un sentiment de armonie și echilibru în univers.

Pe măsură ce luna își atinge potențialul maxim, energia ei se intensifică, la fel și a noastră. Emoțiile noastre se pot amplifica, iar dorințele noastre devin mai clare. Această stare energetică sporită ne deschide o fereastră de oportunitate pentru a ne manifesta cele mai profunde intenții și aspirații. Poate ai auzit că luna plină este un moment bun pentru a-ți încărca cristalele, acum știi și de ce!

 • Profil energetic – yang sau masculin;
 • Sezon – vara;
 • Ciclul femeilor – faza de ovulație, fertilitate maximă pentru creație;
 • Alte denumiri – Faza de Vizibilitate sau Faza de Creație;
 • Etapa vieții – a doua parte, când ești la menstruație, arhetipul mamei, devotată altora, dedicată creării vieții tale;
 • Chakre – conexiune cu chakra sacrală, chakra inimii, chakra gâtului;
 • Caracteristici – energie magnetică, strălucitoare, lumină, abundență, rezonanță;
 • Intenția de bază – Eliberează-te de perfecțiune și iartă, lasă-te auzită și văzută!

Ai atins vârful ciclului lunar, așa că salută luna plină! Luna plină se aliniază cu perioada verii, cu masculinitatea și energia asemănătoare yangului. Acum este momentul în care Sinele tău este magnetic și luminos, cu capacitatea de a fi în centrul atenției, de a fi gazda petrecerii, de a-ți împărtăși mesajul și de a valorifica expresia cea mai înaltă a Sinelui.

Este, de asemenea, un timp pentru creație, atât în contextul în care vrei să rămâi însărcinată, cât și al nașterii a obiectivelor și viselor tale în realitate.

În timp ce luna plină îți oferă oportunitatea de a-ți îmbrățișa zeița interioară și de a atinge pasiunea, este, de asemenea, un moment minunat pentru a elibera perfecțiunea, de a practica iertarea și compasiunea.

Iată câteva modalități de a lucra cu energia lunii adusă de Luna Plină:

 • Practică posturi de yoga pentru chakra gâtului și inimii;
 • Găzduiește un eveniment, petrecere, atelier, prezentare, etc.;
 • Programează proiecte care implică comunicare, a fi văzut și auzit;
 • Petrece timp îngrijindu-ți casa (curățenie, organizare, decorare);
 • Prioritizează intimitatea și romantismul;
 • Lucrează cu elemente asociate chakrei sacrale, a inimii și chakrei gâtului.

Faza Lunii în Descreștere

 • Profil energetic – yin sau feminin;
 • Sezon – toamna;
 • Ciclul feminin – faza luteală, cu o săptămână înainte de menstruație;
 • Alte nume – Faza de Culminare sau Faza de Vrăjitoare;
 • Etapa de viață – a treia, tranziția la menopauză, arhetipul bătrânei;
 • Chakre – conexiune cu chakra rădăcină, sacrală, chakra plexului solar
 • Caracteristici – întoarcerea spre interior, completarea lucrurilor, pregătirea pentru odihnă, întruchiparea feminității;
 • Intenția de bază – Îndeplinește-ți angajamentele, îmbrățișează energia femeii sălbatice!

Pe măsură ce luna plină începe să scadă, ciclul lunar trece înapoi la o energie feminină, asemănătoare yin-ului, sezonul fiind precum toamna. Luminozitatea verii se estompează, trecem la temperaturi mai reci și mai confortabile, ceea ce semnalează naturii să se pregătească pentru iarnă și să se întoarcă spre interior.

Frumusețea acestei faze este aceea că ești cea mai pregătită pentru activități mult mai detaliate, precum să bifezi elemente de pe lista de sarcini, să-ți îndeplinești angajamentele și să termini ceea ce ai început.

Aceasta este o oportunitate de a exersa intenția concentrată, de a onora începutul și sfârșitul și de a fi pregătit pentru faza care urmează, astfel încât să poată avea loc odihna, relaxarea, reflecția și introspecția.

Acesta este, de asemenea, un moment pentru a-ți îmbrățișa „femeia sălbatică”.

Pentru femei, aceasta este tranziția de la maternitate/creare la menopauză și, în această tranziție, multe femei se simt chemate să se reinventeze. Ego-ul începe să se diminueze și ceea ce iese este o femeie complet expresivă, dezinhibată, care se simte încrezătoare și conectată. Această femeie nu mai este îmblânzită de ego-ul sau de standardele societății, mai degrabă este în sfârșit LIBERĂ!

Iată câteva modalități de a te alinia cu luna în descreștere:

 • Practică mișcarea atentă, cum ar fi yoga ușoară;
 • Preia controlul asupra programului tău;
 • Fă o listă cu prioritățile pe care trebuie să le iei în calcul;
 • Fă o muncă detaliată, de tip administrativ;
 • Continuă să-ți manifești visele, concentrându-te pe detalii;
 • Permite-ți să treci la următoarea fază ( de odihnă și relaxare);
 • Îmbrățișează natura de femeie sălbatică, dansează, cântă, fii senzuală!
 • Lucrează cu elementele chakrei rădăcină, sacrală și a plexului solar.

Acestea sunt cele patru faze ale lunii care te pot sprijini pe tine ca femeie modernă, oferindu-ți înțelepciune pentru a inspira acțiunile zilnice. După cum sper că ai înțeles, ciclul lunar este un sistem puternic, cu conexiuni inseparabile cu pântecele femeilor, anotimpurile și etapele mai mari ale vieții pe care le trăim – oferindu-ne o multitudine de moduri de a le practica și experimenta. Fiecare dintre noi poate alege cum lucrează cu sistemul lunar, cu energia lunii și cât de mult din acesta poate integra în fiecare zi.

Ritualuri de conectare cu energia Lunii

Mai jos sunt enumerate câteva idei pentru integrarea energiei Lunii în practicile tale spirituale sau pentru a folosi ciclurile lunii pentru a aduce mai multe conștientizări, manifestare și/sau spiritualitate în viața ta:

 1. Folosește Luna ca un memento pentru a-ți stabili intențiile!
 • Acordă-ți timp în faza Lunii Noi și/sau Pline pentru a-ți evalua obiectivele vieții;
 • Meditează sau scrie-ți visurile și dorințele într-un jurnal dedicat ție și Lunii, în special relației dintre voi;
 • Luna Nouă este cu siguranță un moment de bun augur pentru a face acest lucru, deoarece ceea ce pare a fi natura „goală” a cerului întunecat poate fi umplută cu lumina intențiilor tale;
 • De asemenea, găsesc că Luna Plină este, de asemenea, un moment grozav pentru a verifica starea progresului obiectivelor și viselor tale;
 • Întotdeauna constat că mă conectez mai profund când este Luna Plină pentru că conjucturile din această perioadă îmi permit să mă opresc și să mă gândesc la ceea ce am realizat de la Luna Nouă.
 1. Crează-ți un ritual personalizat conectat la energia Lunii
 • Fă băi de Lună. Efectiv ieși seara/noaptea afară și lasă energia lunii să curgă pe tine și prin tine!
 • Fă o plimbare sub lumina lunii pline.
 • Așează cristalele preferate sau obiectele tale de putere pe un altar pentru a le curăța cu energia Lunii și pentru a le încărca.
 • Scrie-ți reflecțiile în jurnalul tău.
 • Alegeți o anumită fază a lunii pentru a sărbători, a celebra energia Lunii și influența acesteia în viața ta. Fii creativă și deschisă către experiențe noi, unice.
 1. Conectează-te cu natura
 • Odată ce începi să privești în sus, vei dori să ieși din ce în ce mai mult afară pentru a putea observa luna – o putem vedea chiar și în timpul zilei;
 • Bucură-te de aer curat și acceptă noi perspective;
 • Amintește-ți cât de mică ești și totuși cât de semnificativă este viața ta și în conexiune cu toate celelalte;
 • Ascultă acest cântec de leagăn – „Văd luna și luna mă vede, Dumnezeu să binecuvânteze luna și Dumnezeu să mă binecuvânteze”.
 1. Onorează femeile
 • Asociate mult timp cu energia Zeiței, fazele lunii pot fi potrivite pentru a-ți exprima recunoștința față de femeile din viața ta.
 • Respectă partea ta feminină și a energiilor feminine importante din viața ta încă din momentul nașterii.
 • Întâlnește-te cu alte femei care simt conexiunea cu energia Lunii, alături de care poți să manifești, să te simți liberă și să creezi cu ușurință!
 1. Ține un jurnal zilnic sau periodic

Urmărește-ți starea de spirit, ciclul de somn, aportul alimentar, exercițiile fizice, ritualurile, intențiile sau orice dorești și observă cum se conectează ciclurile cu fazele lunii. Notează toate aceste aspecte pentru a ține o evidență și pentru a putea observa cu ușurință tiparele, conexiunile și chiar diferențele.

 1. Dansează la lumina lunii sau cu intenția de a te conecta la energia Lunii

Deși s-ar putea să nu fie potrivit să dansezi nud la lumina lunii, mai ales într-o zonă în care ai putea atrage atenția, poți găsi totuși o parte foarte liniștită a casei tale în care să dansezi doar la lumina lunii care pătrunde prin geam.

Bineînțeles, îmbrăcămintea este opțională în propria casă. De asemenea, poți alege să porți o rochie sau niște hăinuțe care te fac să te simți feminină, senzuală!

 1. Scrie, activează energia scrierii libere și creative

Personal, constat că scriu cel mai bine în timpul lunii noi și a lunii pline. Sau cel puțin așa cred eu, simt într-o formă diferită inspirația care curge prin mine.

Încearcă și tu să lași să curgă prin tine energia scrisului, a eliberării prin scris!

 1. Fă posturi de yoga legate de lună

Ia-ți o pauză ori de câte ori poți de la cerințele vieții de zi cu zi și îmbrățișează starea de echilibru și armonia.

Există mai multe ipostaze de yoga uimitoare care sunt legate direct de Lună pe care le poți încerca. Sau îți poți crea propriile poziții speciale în energia Lunii.

Mai jos sunt enumerate câteva dintre pozițiile mele de yoga preferate care vă pot ajuta să vă conectați la Lună:

 • Luna înclinată;
 • Postura lunii în picioare;
 • Postura cercului cu lună plină;
 • Postura de echilibrare a jumătății de lună.

9. Mergi la saună

De Lună plină, mergi la saună cu intenția de a te curăța de energiile de care nu mai ai nevoie și de a putea face spațiu pentru noi energii care să te susțină în ceea ce intenționezi să manifești.

Conectarea cu Luna este o experiență foarte personală

Dacă toate aceste sugestii ale mele legate de conectarea cu energia Lunii nu funcționează pentru tine, încearcă totuși să îți iei doar câteva secunde și să privești în sus spre cerul nopții și să admiri frumusețea Lunii.

Da, poți să și urli la Lună dacă simți nevoia, totul este permis dacă simți asta sau dacă ai niște vecini prietenoși. În rest, este experiența personală pe care o poți îmbogăți în fel și chip și ține de tine să te racordezi, să fii în energia Lunii!

Înțelegerea energiei lunii pline

Înainte de a ne scufunda în partea mistică a manifestării lunare, este esențial să înțelegem energia din spatele lunii pline. Luna plină este un moment de iluminare maximă, simbolizând completitudinea și claritatea. Este o perioadă puternică în care luna se aliniază direct opusă soarelui, creând un sentiment de armonie și echilibru în univers.
Pe măsură ce luna își atinge potențialul maxim, energia lunii se intensifică, la fel și a noastră. Emoțiile noastre se pot amplifica, iar dorințele noastre devin mai clare. Această stare energetică sporită ne deschide o fereastră de oportunitate pentru a manifesta cele mai profunde intenții și aspirații.

Pregătirea pentru manifestare

Pentru a maximiza potențialul energiei lunii pline, pregătirea pentru ritualul de conectare și manifestare este cheia. Iată câțiva pași pentru a te ajuta să te aliniezi cu energia lunară și să manifești eficient dorințele:

 1. Stabilește-ți intențiile! Fă-ți timp înainte de luna plină pentru a reflecta la ceea ce îți dorești cu adevărat. Notează-ți intențiile cu claritate și convingere. Fii specifică cu privire la ceea ce vrei să manifești și la felul în care va avea un impact pozitiv asupra vieții tale. Fii cât poți de concisă pentru a ajunge mai repede la dorințele tale!
 2. Fă un ritual de curățare! Curățarea energiei negative este esențială pentru a crea spațiu pentru manifestări. Ia în considerare efectuarea unui ritual de curățare, cum ar fi arderea de salvie, tămâie sau palo santo. Alternativ, poți face o baie purificatoare sau poți practica meditația pentru a curăța mintea, corpul și spiritul.
 3. Pregătește spațiul sacru! Crează un spațiu special în care te poți conecta cu energia lunii și îți poți face ritualurile de manifestare oricând. Decorează-l cu simboluri lunare, cristale, flori, lumânări (care reprezintă lumină), apă (care reflectă influența lunii asupra valului) și elemente care reprezintă intențiile tale. Acest spațiu sacru poate acționa ca un portal pentru manifestările tale.
 4. Privește luna! Pe măsură ce luna plină luminează cerul nopții, profită de ocazie pentru a te conecta cu energia sa. Petrece câteva momente în contemplație, privind luna și absorbindu-i lumina radiantă. Vizualizează-ți intențiile îmbinându-le cu energia lunii, amplificându-le puterea.
 5. Înconjoară-te cu mirosuri și sunete plăcute sufletului tău! Pune să cânte muzica ta de suflet pentru a te ajuta să îți amplifici și să manifești. Acest lucru va adăuga energie pozitivă ritualului. Vindecarea prin sunet cu boluri de cristal sau cu sunete de tobe te poate ajuta să îți amplifici intențiile. În plus, tu știi cel mai bine care este muzica ce ți se potrivește!

Când să folosești Energia Lunii Pline pentru a manifesta?

Ziua și data lunii pline se schimbă în fiecare lună, așa că păstrarea unui calendar sau a unui grafic al lunii te va ajuta să te pregătești pentru cele mai potente zile de manifestare. Energia lunii pline este încă puternică 3 zile înainte și 3 zile după, așa că nu îți fă griji dacă nu poți face o ceremonie în ziua respectivă.

Ritual de lună plină

Acum că ești pregătită să valorifici energia lunii pline, să explorăm un ritual de manifestare simplu și eficient pentru a te ajuta să îți îndeplinești dorințele:

 1. Scrie o scrisoare pentru susținerea procesului de manifestare – În noaptea de lună plină, ia o bucată de hârtie și scrie o scrisoare sinceră către univers, exprimându-ți cele mai profunde dorințe și intenții. Fii specifică și folosește afirmații pozitive. Odată ce ai terminat, citește scrisoarea cu voce tare, încărcând fiecare cuvânt cu intenție și credință. Odată ce ți-ai terminat ceremonia, poți să păstrezi scrisoarea, să o îngropi sau să o arzi în siguranță – orice simți, fă.
 2. Încarcă-ți cristalele – Cristalele sunt renumite pentru capacitatea lor de a amplifica și de a reține energia. Înainte de luna plină, plasează cristalele alese în spațiul tău sacru sau în aer liber, unde se pot relaxa în lumina lunii. Acest lucru va supraîncărca cristalele cu energie lunară, susținând procesul de manifestare.
 3. Meditația în lumina lunii – Găsește un loc confortabil în spațiul tău sacru și, cu cristalele încărcate în apropiere, închide ochii și intră într-o meditație profundă. Vizualizează intențiile manifestându-se cât mai clar posibil. Simte emoția și entuziasmul ca și cum dorințele ar fi fost deja îndeplinite. Păstrează această viziune atât timp cât dorești permițând energiei lunii să alimenteze manifestarea.
 4. Ceremonia de recunoștință – Înainte de a încheia ritualul de manifestare, exprimă-ți recunoștința pentru abundența care este deja prezentă în viața ta. Mulțumește universului pentru oportunitatea de a-ți manifesta dorințele și ai încredere în timpul său divin. Simte cum o stare de imensă recunoștință îți umple inima, știind că energia lunii pline s-a aliniat cu intențiile voastre.

Un ritual asemănător poate fi practicat și la Lună Nouă pentru a te folosi de energia Lunii pentru ghidare în tot ce înseamnă începuturi, drumuri noi, etc.

Ai încredere în proces!

Amintește-ți, manifestarea este un proces care necesită intenții sincere, răbdare și încredere. După ce ai făcut ritualul de lună plină, păstrează mintea deschisă și rămâi receptivă la semnele și îndrumările universului. Vor apărea oportunități, vor apărea sincronicități și calea către dorințele tale se va deschide în fața ta, chiar dacă nu e ceva familial.

Valorificarea energiei lunii pline pentru a manifesta dorințe și intenții este o practică frumoasă și plină de putere care ne conectează la ritmurile naturii și ne aliniază cu dorințele noastre cele mai profunde. Așadar, data viitoare când luna plină îmbrățișează cerul, simte-i și îmbrățișează-i energia, stabilește-ți intențiile și privește cum universul conspiră pentru a-ți transforma visele în realitate.

Luna+Soarele=LUNA+RA=LU NA RA

Sunt ceea ce sunt lunara - Cum să fii în energia lunii sau cum să te racordezi la ea

SUNT CEEA CE SUNT
LUNARA

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *