Cum să înving frica de intalniri – ce si cum sa fac?

Întâlnirile, mai ales când trebuie să o iei de la început, pot fi un lucru destul de descurajator. Frica de intalniri poate fi depășită dacă puneti în prim plan aspectele pozitive și nu pe cele negative, și dacă rămâneti pe poziție, fără să fiti dezamăgiți de anumite aspecte.

Găsiți-vă încrederea în propria persoană

frica de intalniri

Orice persoană este bună la ceva. Punctele dumneavoastră forte care sunt? În cazul în care vă ajută, ca să vă reamintiți, făceți o listă și păstrați-o. Concentrați-vă pe calitățile pe care le dețineți, fără a vă gândi la ceea ce vă lipsește, eliminând astfel orice urmă de nesiguranță.

Poate că sunteți un bucătar nu prea priceput, dar sunteți un mare scriitor sau un bun afacerist. Poate că sunteți o bucătărească de excepție, poate vă place să pictați, să aveți propria grădină și așa mai departe. Cu siguranță aveți una sau mai multe pasiuni, aveți ceva de care să vă legați, care să vă dea încredere. Increderea va va ajuta sa scapati de frica de intalniri. Focusati-va pe ceea ce aveti de oferit!

Intrați în contact cu oamenii care împărtășesc aceleași interese, care au pasiuni comune și comunicați subiecte cât mai diverse pentru a vă descoperi atât pe dumneavoastră cât și pe ceilalți. Găsiți oportunitățile potrivite de a vă întâlni și de a vă angaja într-o conversație despre un subiect comun, cum ar fi evenimentul sau locul în care sunteți, despre cărți, autori, muzică, etc.

Încetați cu scuzele pentru a scapa de frica de intalniri

Atunci când oamenii afirmă că nu au timp, este posibil să nu fie adevărat. Doar că nu și-au stabilit prioritățile. Făceți-vă timp pentru o întâlnire, chiar dacă va fi o singură întâlnire și atât. Făceți-vă timp să ieșiți cu prietenii dumneavoastră, aceasta fiind o modalitate de a întâlni oameni. Găsiți-vă curajul să acceptați și întâlniri oarbe stabilite de prieteni, aveți doar de câștigat. Vă puteți amuza teribil la astfel de întâlniri, dacă faceți cum am spus în primul paragraf, adică dacă vedeți doar lucrurile plăcute.

Întâlnirile de grup

Întâlnirile în grup ar putea atenua urmele de stress și frica de intalniri. Sugerați prietenilor o activitate de grup, cum ar fi un grătar, bowling, o ieșire la piscină, și invitați la aceste ieșiri și persoana care vă interesează. O dată ce vă simțiți mai confortabil, intrați în discuție cu acea persoană.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

31 de răspunsuri la „Cum să înving frica de intalniri – ce si cum sa fac?”

 1. Avatar Laurentiu

  Bai, astia voi doi, da-da voi…Cristescu si Morosan, bai, EVIDENT CA SE INTELEGE CE INDRUGATI VOI ACOLO. E FRUMOS CE SPUNETI, E NORMAL SA MAI ARATAM, MACAR DIN CAND IN CAND, DRAGOSTE PARINTILOR NOSTRI.

 2. Avatar Florin Morosan
  Florin Morosan

  @Cristescu Bogdan: să ştii că m-ai pus pe gânduri… îmi place cum gândeşti, eşti un om dintr-o bucată, dacă pot şă zic aşa. Atunci când am pupat-o pe mama prima oară a fost tot aşa dintr-o dată, ea m-a condus la gară, iar înainte de a mă urca în tren am pupat-o. şi să ştii că nu a fost rău. e bine să mai ai şi astfel de momente. în fond şi la urma urmei, e ceva normal, e relaţia dintre un părinte şi copilul său, nu ştiu de ce se gândeşte cineva la conotaţii sexuale sau mai ştiu eu ce.

  @Jorjette: ai dreptate când zici că nici părinţii nu au avut de unde să înveţe. ambii mei părinţi au rămas fără tată de pe la 10-11 ani, erau vremuri grele, au avut responsabilităţi, nu au dat prea mare importanţă şi acestui aspect, s-au maturizat înainte de vreme. Asta e viaţa…

  1. @Laurentiu, de-ar fi sexul scopul vieţii, ai fi cel mai plictisit om! Ceea ce ai recomandat tu pe mine mă lasă fără nici o părere. Pur şi simplu aşa gândeşte ăla! Bine, ăia că observ că prinde la mai mulţi! De fapt îmi dau seama că e vorba despre acelaşi rahat vechi de când s-a inventat discuţia porcoasă despre sex! Un iz de limbaj cult cu vulgaritatea în băţ, fluturând ca un adevărat învăţat prin ochii celor care se uită!

   Aveam şi eu prin gaşcă unul ca autorul ăla…

 3. Avatar Laurentiu

  Ei poftim, bat si eu odata in mod serios la tastatura si tu te 🙂
  Repet, sunt inclus in zona ta de prieteni ?

  1. Prieteni virtuali…

 4. Avatar Laurentiu

  Jorjette,

  m-ai inclus in cercul tau de prieteni ?

  1. Care dintre ele? 🙂 Te-am căutat și nu te-am găsit. Te ascunzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *