Cursurile de pregătire pentru naştere

Pregătirea fizică şi psihologică reprezintă cheia unei sarcini reuşite pentru ambii părinţi. A învăţa cum să faceţi faţă unora dintre necesităţile fizice ale mamei, cum ar fi hrănirea pentru a satisface cerinţele nutriţionale crescute, este de obicei foarte important. Exerciţiile pentru întărirea musculaturii abdominale şi a spatelui sunt, de asemenea, importante. (Poziţia şezândă păstrată mult timp ar trebui să fie evitata în timpul sarcinii.) Dar există puţine exerciţii care sa pregătească femeile pentru cerinţele la care sunt supuşi muşchii lor perineali.

Mai mult, respiraţia cea mai potrivită pentru travaliu nu este un lucru pe care mamele au ocazia să îl exerseze prea des. Cursurile de pregătire pentru naştere sunt folositoare pentru a învăţa despre aceste cerinţe fizice speciale necesare în sarcină.

Scopul acestor cursuri este de a ajuta mama şi tatăl să îşi asume un rol activ în procesul travaliului şi naşterii. Aceste cursuri încearcă să concentreze energia părinţilor din timpul naşterii în activităţi fizice şi psihologice productive, reducând dependenţa lor faţă de medic sau moaşă. Se discută în detaliu ce fenomene apar din punct de vedere biologic în timpul travaliului şi naşterii. Se fac exerciţii fizice şi de respiraţie, cât şi demonstraţii. Pe lângă aceasta, la aceste cursuri taţii sunt învăţaţi cum sa fie de ajutor. Cursurile pot include, de asemenea, şi vizite la maternităţilor locale, însoţite de explicaţii.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Cursurile de pregătire pentru naştere”

  1. Care este până la urmă problema ta cu mine?? Că sincer nu înțeleg. 🙂 Nu că m-ar interesa prea tare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *