Se repetă visele? Ce semnificatie au visele repetitive?

Timp de citire estimat: 2 minute


Visele repetitive sau repetate apar în majoritatea cazurilor sub forma unor coşmaruri şi transmit un mesaj “urgent”, un mesaj ce are nevoie să fie descifrat cât mai curând cu putinţă pentru a trece mai departe, pentru a rezolva un blocaj emoţional.

Aceste tipuri de vise repetitiveaduc în prim plan o altă viziune asupra unor probleme fundamentale pe care conştientul le ignoră.

Motivele pentru care avem visele repetitive

Visele care se repetă apar în principal din două motive: fie subliniază un anume tipar comportamental personal obiectiv care are un impact puternic asupra vieţii, fie reiau în calcul o traumă ce nu a fost complet depăşită, sau chiar uitată.

Aceste vise ce se repetă, vin să-ţi arate punctele slabe care te împiedică să ai o viaţă echilibrată. Dacă eşti atent la firul acţiunii şi la imaginile care îţi apar în vis, poţi să faci asociaţiile necesare pentru a descoperi ce se ascunde dincolo de simbolistică.

Înţelegerea problemei care este de fapt cauza, ar pune capăt repetării visului. De cele mai multe ori aceste vise dispar de la sine. Cumva subconstientul renunta sa mai ceara ajutor, fiind prea mare ancorarea in substratul problemei. Partea bună este că poate reveni visul si după 20 de ani … mintea ta nu pleacă nicăieri!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Se repetă visele? Ce semnificatie au visele repetitive?”

 1. In fiecare noapte visez ca cant pe o scena cu un microfon in mana air alaturi de mine se afla cantareti diferiti nu stia ce inseamna asta.

  1. Avatar Jorjette C
   Jorjette C

   Buna, draga mea. De cat timp visezi asta? Iti doresti cumva sa canti? Sau este ceva ce ai dori sa le arati celor din jurul tau si iti este frica de ceva?

   Cum te simti in vis pe scena? Descrie ceva mai mult din vis si pune accent pe ceea ce simti tu. Astept detalii.

 2. Aceasta problema o am de 8 luni de zile am a est vis care se repeta din 2 in 2 zile cu acelasi mesaj si un inteleg de ce? Devine torturant;nu e un vis normal sua unul deocheat nefiind VB de cosmar ori de ceva straniu dar cateodata il visez si carte 3 zile la rand sunt satul de 8 luni mereu acelasi vis cu acelasi mesaj :::ma puteti ajuta ? Messenger botez.Tudor ori facebook Asgard Asgard va multumesc anticipato Tudor

 3. interesant …!

  1. Avatar Jorjette

   Aşa este draga mea. Visele în sine sunt interesante şi au atât de multe informaţii pentru noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *