Dietă pentru o vară plină de sănătate

La imboldul primit în urma comentariului de la MadMike, am început de 2 zile să fiu şi mai atentă să mănânc sănătos. Acum e perioada când în piaţe găseşti tot ce-ţi pofteşte inima, aşa că nu poate nimeni să spună că nu poate ţine o dietă de dezintoxicare.  E plin de fructe şi legume, aşa că  oricine poate renunţa măcar o perioadă la grăsimi, la carne şi la mâncarea gătită, chiar şi la pâinea din comerţ.

Astăzi este a doua zi de când am început să ţin această dietă de dezintoxicare a organismului şi am de gând să o continui. Nu ţin strâns cu dinţii de ea, cum fac în general femeile când se apucă de o dietă anume – e o dietă uşoară, cu fructe şi legume. Am renunţat la ulei şi la seminţe, la dulciuri şi la pâine, la mâncarea gătită, la grăsimi.

Mi-am cumpărat piersici, pepene galben şi verde, morcovi, dovlecei şi ciuperci – cel puţin până în prezent. Aseară am făcut pentru astăzi şi extraordinara pită harică care are o aromă de nedescris,doar că am folosit făină integrală de grâu amestecată cu făină de orez (grâul şi orezul le-am făcut făină la maşina de măcinat ).

O dietă din punctul meu de vedere înseamnă să vrei să faci ceva pentru tine, însă cea mai bună, cea mai eficace dietă este dieta personalizată – adică o faci în funcţie de ceea ce îţi cere organismul din aria care îţi este permis. Tot timpul m-am uitat chiorâş la celebrele diete după care sunt înnebunite femeile – cum să mănânci seara carne? Seara? Şi mai ales carnea care este foarte grea pentru stomac?  În principiu pentru o dezintoxicare grăsimile animale ar trebui excluse dintr-o dietă şi doar aşa dieta poate face minuni.

Un alt aspect important atunci când se începe o dietă este sinceritatea cu care abordezi acel regim alimentar, îl ţii pentru că eşti constrâns din exterior sau o faci pentru că într-adevăr vrei o schimbare – în funcţie de atitudine apar şi rezultatele.

Surpriza o păstrez la final – săptămâna viitoare merg la Piatra Neamţ şi vreau să fac 10 şedinţe de criosauna – o să revin atunci cu mai multe detalii şi păreri sincere pro sau contra.

Jorjette C
Author: Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii la „Dietă pentru o vară plină de sănătate”

  1. Sper că te referi la semințe de floarea soarelui cu sare. :P

    Semințele de in sau cânepă de pildă, ar avea loc cu succes, o jumătate de linguriță, o linguriță, într-o dietă de dezintoxicare, pentru că ajută mult digestia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.