Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Dietă pentru o vară plină de sănătate

La imboldul primit în urma comentariului de la MadMike, am început de 2 zile să fiu şi mai atentă să mănânc sănătos. Acum e perioada când în piaţe găseşti tot ce-ţi pofteşte inima, aşa că nu poate nimeni să spună că nu poate ţine o dietă de dezintoxicare.  E plin de fructe şi legume, aşa că  oricine poate renunţa măcar o perioadă la grăsimi, la carne şi la mâncarea gătită, chiar şi la pâinea din comerţ.

Astăzi este a doua zi de când am început să ţin această dietă de dezintoxicare a organismului şi am de gând să o continui. Nu ţin strâns cu dinţii de ea, cum fac în general femeile când se apucă de o dietă anume – e o dietă uşoară, cu fructe şi legume. Am renunţat la ulei şi la seminţe, la dulciuri şi la pâine, la mâncarea gătită, la grăsimi.

Mi-am cumpărat piersici, pepene galben şi verde, morcovi, dovlecei şi ciuperci – cel puţin până în prezent. Aseară am făcut pentru astăzi şi extraordinara pită harică care are o aromă de nedescris,doar că am folosit făină integrală de grâu amestecată cu făină de orez (grâul şi orezul le-am făcut făină la maşina de măcinat ).

O dietă din punctul meu de vedere înseamnă să vrei să faci ceva pentru tine, însă cea mai bună, cea mai eficace dietă este dieta personalizată – adică o faci în funcţie de ceea ce îţi cere organismul din aria care îţi este permis. Tot timpul m-am uitat chiorâş la celebrele diete după care sunt înnebunite femeile – cum să mănânci seara carne? Seara? Şi mai ales carnea care este foarte grea pentru stomac?  În principiu pentru o dezintoxicare grăsimile animale ar trebui excluse dintr-o dietă şi doar aşa dieta poate face minuni.

Un alt aspect important atunci când se începe o dietă este sinceritatea cu care abordezi acel regim alimentar, îl ţii pentru că eşti constrâns din exterior sau o faci pentru că într-adevăr vrei o schimbare – în funcţie de atitudine apar şi rezultatele.

Surpriza o păstrez la final – săptămâna viitoare merg la Piatra Neamţ şi vreau să fac 10 şedinţe de criosauna – o să revin atunci cu mai multe detalii şi păreri sincere pro sau contra.

Discuții: 2 păreri

  1. alex alex
  2. Diana Diana

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.