Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Energia solara gratuita din materiale reciclate

Află cum poţi să îţi confecţionezi propriile tale celule fotovoltaice pentru a folosi energia solara gratuita. Deşi asta nu va rezolva problema energiei la nivel mondial, dar totuşi vei învăţa cum să foloseşti componente electronice recilate.

Diodele si energia solara gratuita

energia-solara-gratuita-din-diode

Pentru acest experiment ai nefoie de nişte diode cu cap negru (le găseşti în circuitele aparatelor mai vechi), un patent sau cleşte şi un voltmetru pentru a măsura tensiunea.

Cum poţi să faci experimentul?

Cu ajutorul patentului îndepărtezi partea neagră din plastic de pe diodă, cu grijă, să rămână numai partea metalică. Fixează bornele voltmetrului pe bucata de metal în ambele capete. Poziţionează metalul sub lumina soarelui apoi la umbră şi observă diferenţa.

Ce se întâmplă?

Vei descoperi că atunci când poziţionezi bucata de metal la soare, voltmetru îţi va indica o tensiune în borne, iar când o duci la umbră, bucata de metal nu va emite nici o tensiune.

Întradevăr, este vorba despre un voltaj foarte mic, aşadar pentru a alimenta un laptop cu astfel de celule fotovoltaice din diode probabil ai avea nevoie de câteva mii sau milioane, dar totuşi iată cum se alimentează un ceas electronic:

Un ceas electronic alimentat cu energie solară de la „celule fotovoltaice” din diode!

O părere

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.