Energia solara gratuita din materiale reciclate

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
energia-solara-gratuita-din-diode

Află cum poţi să îţi confecţionezi propriile tale celule fotovoltaice pentru a folosi energia solara gratuita. Deşi asta nu va rezolva problema energiei la nivel mondial, dar totuşi vei învăţa cum să foloseşti componente electronice recilate.

Diodele si energia solara gratuita

energia-solara-gratuita-din-diode

Pentru acest experiment ai nefoie de nişte diode cu cap negru (le găseşti în circuitele aparatelor mai vechi), un patent sau cleşte şi un voltmetru pentru a măsura tensiunea.

Cum poţi să faci experimentul?

Cu ajutorul patentului îndepărtezi partea neagră din plastic de pe diodă, cu grijă, să rămână numai partea metalică. Fixează bornele voltmetrului pe bucata de metal în ambele capete. Poziţionează metalul sub lumina soarelui apoi la umbră şi observă diferenţa.

Ce se întâmplă?

Vei descoperi că atunci când poziţionezi bucata de metal la soare, voltmetru îţi va indica o tensiune în borne, iar când o duci la umbră, bucata de metal nu va emite nici o tensiune.

Întradevăr, este vorba despre un voltaj foarte mic, aşadar pentru a alimenta un laptop cu astfel de celule fotovoltaice din diode probabil ai avea nevoie de câteva mii sau milioane, dar totuşi iată cum se alimentează un ceas electronic:

Un ceas electronic alimentat cu energie solară de la “celule fotovoltaice” din diode!

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Un răspuns la „Energia solara gratuita din materiale reciclate”

  1. Nu prea le am cu franceza dar după o primă vedere cred că am înţeles ce a creat acest geniu. Având piesele din video oricine poate recrea acel experiment. Rezultatul, sa scoţi 220V din 4 baterii de 1,5V, asta a fost senzaţional.

    Bobinele folosite în electronică te pot face să pui în cap ştiinţa. Încă nu e totul explicat în legătură cu fluxul electromagnetic, inducţia şi în special cu polaritatea. Am aflat că un neon bobinat poate genera voltaj doar pentru ca sta pus în tensiune (nu aprins ci doar fixat pe suport). Asta se realizează prin mişcarea particulelor de gaz din tub, care sunt polarizate.

    Mă întreb, referitor la filmarea din linkul tau, oare cum ar arăta experimentul cu 2 bobine de cupru de 10 ori mai mari ca cele din experiment?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *