Experienţa Wicca – religie pagana ce venereaza natura

Adevărata valoare a vieţii este creată de experienţe , în tocmai, ele pot fi plăcute sau nepăcute.

Una din experieţele mele plăcute a fost şi încă mai este Wicca, pentru început Wicca e o religie păgână ce venerează natura prin ritualuri ,gânduri, muzică şi pasiune.

Wicca – religie pagana

Într-un moment de impas în viata mea am descoperit această religie, care m-a adus foarte înalt pe planul spiritual care era devastat, să zic aşa.

E minunat să simţi că eşti mai puternic, mai bun, mai frumos şi că poţi simţi natura  în fiecare firicel de păr.

Wicca religie pagana

Deasemenea şi siguranţa care ţi-o conferă aceasta, stabilitatea spirituală. Ritualurile Wicca sunt din cele mai profunde, ai senzaţia că trăieşti în altă lume, că treci alte bariere necunoscute de fiinţa umană.

Dar curiozitatea nu va disparea niciodată, iar atunci e bine să ştim unde să ne oprim. După cum în Wicca se practică anumite ritualuri, acestea există şi în alte religii, doar că sunt diferite. O mare tentaţie pentru practicanţii Wicca vor deveni ritualurile sataniste, care sunt ritualuri periculoase, mulţi ne dorim să încercăm această experienţă, însă nu toţi scăpam doar cu o sperietură puternică …mulţi rămân cu traume. De aceea trebuie mai întâi să ne asigurăm că suntem destul de buni încât să controlăm forţe cu care nu putem lupta , pe care nu le vedem ci doar le simţim – acesta e secretul de aur al fiecărui practicant Wicca.

Încrederea şi credinţa în sine şi în forţele spiritelor, în zeii naturii sunt de asemenea esenţiale, fără acestea nu se pot împlini ritualurile sau dorinţele…iar apoi vă veţi trezi spunând : ” Nu e adevarat nimic/Nu s-a întâmplat ce vroiam eu “. Ca şi în viaţă, e ceva pentru ceva…în acest caz credinţa pentru împlinire.

Eu am avut o problemă cu stabilitatea …nu eram sigură că voi urma această religie ani la rând şi că pot face jurământul …dar acum nu regret.

Toate sfaturile date sunt din propriile experienţe, sper ca pe noii practicanţi să îi ajute, să nu repete anumite greşeli făcute de mine, asta pentru a evita multe experienţe neplăcute pe deoparte.

Mult noroc!

Acest articol este scris de LARISA.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

35 de răspunsuri la „Experienţa Wicca – religie pagana ce venereaza natura”

 1. Pai da,cam asa e .

 2. Pai multe grupuri prefera sa ramana ascunse iar noii membri sunt invitati doar daca prezinta incredere 🙂

 3. @luli ,suntem un grup mic de practicanti ,nu e recunoscut ,ne-am cunoscut noi pe aici ,in rest practic singura

 4. Este frumos articolul tau Larisa, ar trebui sa mai scrii si altele 🙂 Ma bucura faptul ca mai sunt persoane interesate de adevarata traditie pagana. As avea si o intrebare daca se poate, esti membra a vreunui coven sau practici individual ?

 5. Tocmai şi despre asta este vorba, din câte mi-am dat seama, Larisa nu vorbeşte despre iniţiaţi, ci despre acele persoane care vor să folosească puterea ritualurilor despre care au auzit…ce vorbeam şi noi mai devreme despre flacăra violet…

  Mulţumesc pentru link…

 6. Din cate stiu initierea nu are loc decat daca stapanesti bine fundamentele, legile etc.
  Dar iata ca am monopolizat discutia 🙂 Sorry. Te astept sa mai discutam pe portalul  🙂
  Blessed Be !

 7. Dar Nessa ,eu nu prea vorbesc despre romani ca nu cunosc f multi care practica wicca , in schimb cunosc multi britanici ,care imi ziceau chestii de genu ca “m-as apuca de wicca ca sa ii fac rau la prietena mea ca m-a parasit ” si chestii de genu,in Anglia este o religie pe care au adoptat-o multi iar majoritatea sunt initiati ,si initierile sunt destul de complexe.

 8. Funcţionează perfect în momentul în care lăsăm pe alţii să gândească pentru noi. Oricum, eu mă bucur de apariţia acestei poveşti cu flacăra violet pentru că aşa s-au aduc în prim plan nişte subiecte destul de importante…oamenii au început să caute şi să citească despre ce este şi cum să vezi aura, despre chakre…informaţiile au îcput să curgă mai uşor. Înainte nu prea aveai despre ce să le vorbeşti că vorbeai de pe pereţi, aşa dacă vii cu informaţii noi, îi aduci destul de uşor pe lina de plutire…părerea mea.

 9. Ai dreptate 🙂
  M-am amuzat / enervat cu povestea asta de la inceputul anului cu “flacara violet” a lui Geoana… Si ma uitam la toate “vrajitoarele” alea care “erau experte” in alungarea flacarii violet… Cat de penibil, cand flacara respectiva este folosita pentru purificarea spiritului … Dar a afirmat cineva ca e de rau?! Zicem la fel, alungam flacara… “Crede si nu cerceta” functioneaza din plin…

 10. Nu am idee ce s-a întâmplat în tradiţia lor, ştiu doar că unele dintre ele chiar o fac la modul serios, dar nu toate. N-am avut ocazia să discut cu vreuna dintre ele. Oricum am un amic care de exemplu citeşte în carţi şi mi-a spus că el nu ia bani. De ce? A zis că pur şi simplu nu poate să ia bani, la el s-a transmis din familie şi tradiţia nu spune nimic bani. Că în momentul actual au ajuns ca toate lucrurile să se plătească, asta este altceva.

  Mă gândeam şi la toate cursurile (majoritatea)- mă refer la shamanism, pentru că am intrat în contact cu ele(dar să ştii că am în vedere tot ce se referă la latura spirituală), cei care au intrat în contact cu shamanismul tradiţional, care au avut maeştri – nu ced că acei maeştri le-au cerut bani, ci i-au învăţat cu dragoste, cu dăruire.

  Da, într-adevăr, sunt unele care trebuiesc într-un fel răsplătite, uite, de exemplu am fost la un seminar de extracţie, unde într-adevăr practicantul shamanic  efectiv lucra pe clienţi . Dar în comparaţie cu alţii, nu era fixat pe bani, dacă persoana vroia să dea, dădea, dacă nu nu.

  Ştiu despre ce vorbeşti legat de  vraci şi vrăjitoare, eu una sunt practicant şamanic şi au ajuns la mine aceste informaţii. Şi cât de bogată este tradiţia românească în leacuri de vindecare, dar totuşi cât de multe s-au pierdut!!!

   

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *