Experienţa Wicca – religie pagana ce venereaza natura

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
Wicca religie pagana

Adevărata valoare a vieţii este creată de experienţe , în tocmai, ele pot fi plăcute sau nepăcute.

Una din experieţele mele plăcute a fost şi încă mai este Wicca, pentru început Wicca e o religie păgână ce venerează natura prin ritualuri ,gânduri, muzică şi pasiune.

Wicca – religie pagana

Într-un moment de impas în viata mea am descoperit această religie, care m-a adus foarte înalt pe planul spiritual care era devastat, să zic aşa.

E minunat să simţi că eşti mai puternic, mai bun, mai frumos şi că poţi simţi natura  în fiecare firicel de păr.

Wicca religie pagana

Deasemenea şi siguranţa care ţi-o conferă aceasta, stabilitatea spirituală. Ritualurile Wicca sunt din cele mai profunde, ai senzaţia că trăieşti în altă lume, că treci alte bariere necunoscute de fiinţa umană.

Dar curiozitatea nu va disparea niciodată, iar atunci e bine să ştim unde să ne oprim. După cum în Wicca se practică anumite ritualuri, acestea există şi în alte religii, doar că sunt diferite. O mare tentaţie pentru practicanţii Wicca vor deveni ritualurile sataniste, care sunt ritualuri periculoase, mulţi ne dorim să încercăm această experienţă, însă nu toţi scăpam doar cu o sperietură puternică …mulţi rămân cu traume. De aceea trebuie mai întâi să ne asigurăm că suntem destul de buni încât să controlăm forţe cu care nu putem lupta , pe care nu le vedem ci doar le simţim – acesta e secretul de aur al fiecărui practicant Wicca.

Încrederea şi credinţa în sine şi în forţele spiritelor, în zeii naturii sunt de asemenea esenţiale, fără acestea nu se pot împlini ritualurile sau dorinţele…iar apoi vă veţi trezi spunând : ” Nu e adevarat nimic/Nu s-a întâmplat ce vroiam eu “. Ca şi în viaţă, e ceva pentru ceva…în acest caz credinţa pentru împlinire.

Eu am avut o problemă cu stabilitatea …nu eram sigură că voi urma această religie ani la rând şi că pot face jurământul …dar acum nu regret.

Toate sfaturile date sunt din propriile experienţe, sper ca pe noii practicanţi să îi ajute, să nu repete anumite greşeli făcute de mine, asta pentru a evita multe experienţe neplăcute pe deoparte.

Mult noroc!

Acest articol este scris de LARISA.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

35 de răspunsuri la „Experienţa Wicca – religie pagana ce venereaza natura”

 1. Avatar gabriela
  gabriela

  buna ziua! ma numesc gaby, sunt din pitesti si am 26 de ani! la 13 ani am cunoscut ateismul, la 17 ani, am imbratisat “religia naturii” .
  de putin timp am aflat de wicca citind intr-o carte!

  as dori niste site-uri, niste informatii care sa ma ajute sa inteleg aceasta “religie” (sper ca nu gafez numind-o asa).

 2. Michael*

 3. @DeeDee: Incearca la biblioteca locala 😀 Eu am studiat Wicca din cartile lui Gerald Gardner si Michale Howard. Slava cerului ca avem o biblioteca foarte bine “aprovizionata” in oras. :))

 4. @Mihai – Imi poti spune ce varsta ai si ce cunostinte ?

 5. Vreau neaparat sa fac partea dintr-un conven,am vorbiti si cu alti oameni care practica wicca de ceva timp ,stiu ca sunt foarte putine convenuri in bucuresti ,Daca e va rog ajutati-ma da, e foarte greau sa fi acceptat mi sa mai spus dar daca vorbesc cu un membru o sa vada ca sunt f interesant sa duc cultul mai departe ,si sa fie cunoscut dupa cum este adevarat nu alte baliverne.Ms

 6. Legat de initiere ce cauti, un coven sau doar informatii ? Gasesti multe carti, doar ca sunt in limba engleza, nu au fost traduse in romana pana acum si nu stiu daca vor fi vreodata traduse. Adresele nu cred ca pot fi scrise aici.

 7. salut..si eu sunt interesata de initierea in wicca..stii cumva niste site uri sau ceva din care sa ma pot informa? inca sunt in cautare de carti pe tema asta..cand ai timp daca poti sa vorbesti cu mine pe tema asta…multumescc anticipat.

 8. Gasesti pe internet foarte multe carti despre wicca, daca stii unde sa cauti si sunt foarte bune. Eu mi-am facut sute de carti despre wicca si ocultism, multe dintre ele sunt rare, nu le-as fi gasit in alta parte pentru ca nu au fost publicate niciodata sau cele care sunt publicate, au avut un tiraj foarte mic si nu ai cum sa le gasesti.

 9. Pai daca intradevar vrei sa afli ceva,folositoare iti vor fi doar cartile,cauta prin librarii,carti cu tema wicca,daca vrei iti pot recomanda si eu cateva,depinde de cat timp esti tu dispusa sa acorzi cititului si cautatului de carti ,dar cred ca asta depinde si de cat de interesata esti defapt.

 10. buna! foarte interesant articolul 🙂 As fi interesata sa discutam mai multe 😛 Eu sunt interesata de wicca de aproximativ 2 ani si as vrea sa fac un pas inainte…sa devina oficial..:) Pe internet se gasesc (din pacate) doar lucruri vagi si generale, iar pana acum nu am reusit sa gasesc pe cineva care intr-adevar sa stie despre ce este vorba…sunt constienta ca daca vreau ceva mai mult trebuie sa am o baza solida, dar din pacate nu stiu sursele necesare 🙁 ..asa ca orice ajutor ar fi binevenit 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *