Fericirea ca stare de spirit – Blestemul divin, de cand ne nastem!

Timp de citire estimat: 3 minute


Daca acum esti fericit, este pentru ca ai simtit o bucurie si in urma ei ramane ca dupa o mancare delicioasa, placerea cu care ai savurat clipa ta. Asta este fericirea ca stare de spirit, un gust proeminent, lipsit de orice logica caci fapta s-a consumat. Fericirea pura are o atat de clara incarcatura incat vibrezi in continuare ore, zile, sau ani.

Motto: “Divinitatea ne vrea fericiti, dar noi ne punem singuri piedici!”
Jorjette

Fericirea ca stare de spirit este o forma de manifestare fireasca descrisa prin extazul fiintei de a fi pur si simplu. Motivul fericirii, atunci cand ea se manifesta, pierde valoare si castiga atentie maxima sa simti pur si simplu bucuria insasi. Din acest motiv, vreau din start sa spun ca ma refer la o fericire a spiritului si nu la o bucurie a mintii.

O stare de spirit reprezentata in planul fizic-material poate fi doar observata superficial. O stare de spirit transcede constiinta umana, si dovedeste capacitatea noastra de a fi mai mult, decat sistemul ne vrea. Este foarte importanta starea de spirit actuala, caci de la ea porneste viata!

Fericirea ca stare de spirit este darul naturii

Sa fim fericiti este firesc, sa fim nefericiti este nefiresc. Firea umana este menita prin esenta sa fie fericita, doar in sanul naturii. Noi suntem natura si natura suntem si noi. Noi suntem parte din natura si natura este si o parte din noi. Fie ca vorbim de a respecta acest concept, ori fie ca il vedem ca pe o lege nescrisa a universului, adevarul este ca, sa simti cu toata fiinta ta ca esti natura, parte concreta din ea, si nu ceva abstract alaturi de ea, este un motiv de bucurie.

Pe mine apropierea de natura m-a facut sa experimentez extazul spiritual. O stare de spirit comparativa, regasita atat de constant in viata de zi cu zi, incat am ajuns sa o vad ca pe o nevoie fireasca. Fericirea mea ca stare de spirit, se manifesta atunci cand sunt in sanul naturii. Sa fiu parte din natura pentru mine inseamna sa ma bucur alaturi de natura. Sa fiu cu fratii si surorile mele, sa fiu alaturi de atatea suflete incarnate sau neincarnate din jur, este doar motiv de bucurie, divina.

Exista bariere care blocheaza manifestarea fericirii sau trairea extazului spiritual

Creatii ale universului, noi oamenii, facuti sau nefacuti, venim aici ca sa ce? In primul rand sa fim fericiti. Si culmea, pentru ca sa fii fericit, sa accepti ca totul e asa cum trebuie sa fie, sa primesti exact ce ti se ofera (din natura din care faci parte) nu trebuie sa depui nici un efort. Fericirea ca si stare de spirit, se manifesta in noi atunci cand noi nu depunem nici un efort. Cum ai consumat energie vitala pentru “ceva”, cum si starea extazului spiritual este mult mai greu de dobandit.

Numesc astfel “ceva”, bariere sau blocaje, acele marunte dar multe, obstacole puse in calea fericirii sufletului, de tine sau de cei din jurul tau (alti oameni). Emotia traita asa cum vine ea, fara logica, fara constiinta si fara complexe, nu poate fi decat oglinda adevarului despre tine. Simti exact ce ai nevoie sa simti!

Fericirea ca stare de spirit

Zic asta pentru ca indiferent care ne este creatorul, Divinitatea ne vrea doar fericiti, de la inceput pana la sfarsit. Cum poate o mama sa aduca un copil pe lume ca sa il pedepseasca sau ca sa ii arate ca trebuie sa sufere, ca trebuie sa indure? Ea insasi ar fi in stare sa ia toata suferinta lui viitoare, asupra ei, doar el sa fie cu adevarat fericit!

Si oare mama si tatal nostru nu asta fac? Totusi alaturi de ei, suferinta lor este si a noastra, mai devreme sau mai tarziu, asta doar daca nu reusim pana la final sa ii ajutam!

Fericirea se manifesta dincolo de iluziile si atasamentele din planul material!

Asadar, fericirea ca stare de spirit este un blestem divin de sub care nu ne putem sustrage, dar ne putem lupta pentru a nu se implini. Putem pune limite, ne putem creea singuri piedici, astfel incat, voia divina sa nu se implineasca, si noi sa traim in nefericire si suferinta, adica iluzii si atasamente!

Daca acum fericirea ca stare de spirit iti lipseste, se datoreaza faptului ca esti in suferinta. Si tot ceea ce imi doresc fata de toate fiintele este sa scape de toata suferinta si sa fie cu adevarat fericite!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *