Fotografii de iarna marca Blogul Lui Jorjette

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
PIC 0082

Da-mi voie sa iti spun o poveste de iarna mai nostima, cu fotografii de iarna, cu mine (Bogdan) si cu ea (Jorjette)!

O dimineață obișnuită! Se trezeşte el, mă trezesc eu, apoi Jorjette. Azi pe el nu l-am băgat în seamă, dar după ce am verificat jarul din sobă, mai bag două lemne căci totul era ok, rămăsese suficient jar de cu seară, şi mă bag în pat la loc, lângă Jorjette.

”După ce bem un ceai, mergem într-o plimbare?” îi spun eu!

”Vrei să mergi după ţigări!” îmi spune ea.

Aşa a şi fost! Am băut un ceai foarte aromat. Am făcut un amestec pe la începutul verii, cu levanţică, cu scorţişoară, ceai negru, coajă de portocală şi altele. Am savurat ceaiul şi am ieşit. Am luat şi aparatul foto cu noi căci am zis că la cât e de alb afară şi la cât e de lung drumul până la pachetul meu de ţigări, sigur prind vreo două fotografii de iarna.

Pe drum, nu departe de casa noastră, ne-am oprit să ne veselim cu aparatul şi zăpada. După ce am pozat ”fluturaşul” rahitic din zăpadă, a lu’ Jorjette, mi-a fugit gândul la nişte poze dea lui Lucian fotograful. El m-a ”umezit” cu două tipuri de poze. Una când sari, se pozează subiectul în aer, şi alta când te roteşti, totul în jur e blurrr şi numai cel din obiectiv e clar ca lacrima.

Zis şi făcut, mintea mea nu ma roagă de două ori. Iarnă, zăpadă, cum să nu aplic tehnicile lui, mai ales că la fotografii de iarna nu ai cum să te loveşti.

”Hai să îţi arăt ceva, număr până la trei şi când zic ŞI, tu sari!”

Jorjette repede se pregăteşte, eu ”două, trei, ŞI”. Hopa, eu click, şi poza s-a făcut. Mai încă una, mai încă una, de vreo câteva ori am prins-o în nişte poziţii dubioase cu picioarele deloc în aer, dar totuşi am reuşit 2-3 fotografii de iarna cu Jorjette in prim plan (vezi galeria de mai jos).

Desigur, eu urmam la rând. La mine mi-am permis să fiu mai creativ. Aşadar, Luciane priveşte bine ce am făcut eu cu dedicaţie pentru tine!

Fotografii de iarna marca Jorjette

PS: De data asta nu mi-a ieşit bine poza cu decorul în mişcare din cauza subiectului care nu se putea abţine din râs când o ţineam de o mână şi ne roteam în mijlocul drumului. Data viitoare voi improviza cumva şi îmi va merge treaba, sigur voi avea niste fotografii de iarna profesionale!

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

7 răspunsuri la „Fotografii de iarna marca Blogul Lui Jorjette”

 1. Avatar Strategic

  Ce frumos e catelul, are o privire cumva batraneasca, inteleapta… sau mi se pare?

 2. 🙂 Mai bine de atât nici nu se putea spune, cred! 🙂

 3. deci nu mai pot de ras:)) dupa ce am vizionat personajul clasic de la voi din sat:)), iar in privinta cainelui e chow-chow daca nu ma insel, ca are si o prietena, si e superb, e ca un leut! pozele sunt geniale!!! mi-ati dat si mie idei! dar ce peisaje frumoase aveti voi pe acolo

  1. Știm, știm, acesta a fost unul din motivele principale pentru care ne-am mutat aici cu un an în urmă. Priveliștea e specială, și noi ne bucurăm în fiecare zi de miracolul oferit de natură.

   Da, câinele e un chow – chow – e cainele primarului, si vecinii îi spun “ceau-ceau” 🙂 A fost putin cam timid cainele, era temator asa ca nu am insistat prea mult.

 4. Când totul se leagă într-o poveste, adevărul se simte uşor. Când povestea e povestită, se pierde esenţialul taman din pricina povestitorului 🙂

  Adică vreau să zic că nu suntem nebuni, ci aşa suntem noi!

  1. Nu mai avetgi sanse de scapare…am multe de invatat de la voi..cum ar fi sa ma bucur de lucruri foarte simple…si sa las prostiile din capul meu!

 5. Daca insisti iti iese:)! Ce nebuni sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *