Furnica – prevesteşte vremea sau o calatorie

Timp de citire estimat: 3 minute


Toti muncitorii, soldatii si regina sunt femele. Unele specii de furnica sunt asexuate, se cloneaza fara a mai avea nevoie de mascul.

Furnica are 2 stomace, unul pentru a pastra hrana pentru ea si altul pentru a pastra hrana pentru altii. Unele specii de furnici isi fac sclavi alte specii de furnici.

Această insectă poate fi gasita pe orice continent, mai putin in Antarctica. Cateva specii de furnici pot inota. Cele mai multe furnici pot supravietui in apa aproximativ 24 de ore.

Unele furnici nu au ochi. Furnicile dorm destul de des si sunt de obicei destul de lenese.

In anumite parti ale lumii, furnicile sunt consumate ca si delicatesa. Cu toate acestea, nu noi suntem cei mai mari dusmani ale furnicilor, ci alte furnici.

Furnica – mituri si legende la romani

Furnica a fost inițial fiica foarte frumoasă a unei văduve. Ea îngrijea oile, dar purta haine bărbătești pentru a nu fi abordată de către bărbați. Un tânăr cioban care bănui că este fată, îi plăcu de ea și o invită la mama lui. La sfatul mamei, el puse o garoafă sub perna oaspetelui, știind bine că floarea se ofilește dacă acesta este de sec feminin, ceaa ce se și întâmplă. El vru să se căsătorească cu ea, dar fata fugi și tânărul aruncă un cuțit după ea. O nimeri. La jumătatea corpului fetei se făcu o tăietură, iar fata se transformă în furnică.

Conform altor precizări, aceasta era bucătăreasa Sf. Ilie în deșert sau nepoata lui Dumnezeu.

Furnica trece drept meteorolog, căci le arată oamenilor dacă va ploua sau va fi secetă. Este folosită ca mijloc de vindecare a bolilor de membre, a durerilor de dinți sau a bolilor pricinuite de zânele cele rele.

Mai mult, furnica poate prevesti o călătorie, pe termen scurt sau chiar o plecare definitivă (în altă casă, oraş, sat, ţară).


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *