Iluzii optice incredibile – 60 de fenomele vizuale


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
Galerie Iluzii optice - Efectul de vibratie

Fie ca iti inseala privirea sau iti amagesc mintea, aceste iluzii optice sunt pur si simplu fantastice. Ele ne invata deasemenea despre perceptia noastra vizuala si limitarile ei.

Unele iluzii optice nu pot fi percepute de toti oamenii. Este un fenomen rar dar nu il voi explicat aici si acum. Sfatul nostru este sa nu va obositi cu analizarea acestor imagini. Unele imagini chiar pot obosi ochii mai mult,pot provoca tensiuni oculare, usturimi, ochi rosii sau iritatii nervoase.

O iluzie optica este definita prin perceperea vizuala a unor imagini, ce difera de realitatea obiectiva. Informatia primita de ochi este procesata in creier si astfel se ofera o perceptie care nu este in totalitate echivalenta cu sursa stimulului.

Aceste imagini cu efecte optice speciale sunt o adevarata provocare pentru mintea umana. Poate unele dintre cele mai atractive am putea spune ca sunt acele iluzii optice paradoxale (efecte vizuale imposibile pentru mintea logica) sau imaginile cu efectul Gestalt (cand ceea ce vezi nu este ceea ce pare a fi, in forma sau in culoare).

Fenomenele vizuale prezente in galeria cu poze de mai jos pot fi clasificate in diferite tipuri de iluzii optice. In functie de tipul de efect produs putem clasifica iluziile vizuale in 7 mari categorii:

  1. Iluzii cu efecte de miscare
  2. Iluzii cu efecte de luminozitate si contrast
  3. Efecte vizuale pentru culori
  4. Iluzii geometrice
  5. Iluzii vizuale cu spatialitate sau 3D
  6. Iluzii cognitive precum Efectul Gestalt
  7. Iluzii cu chipuri

Galeria cu imagini cu iluzii optice pentru cele 7 mari categorii

Descopera mai multe fenomene vizuale intercative pe siteul lui Michael Bach.

Un comentariu la „Iluzii optice incredibile – 60 de fenomele vizuale”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

42 + = 49