garnituri vestimentare din dantela

Garnituri vestimentare din dantela – Carte cu modele

Garnituri vestimentare din dantela – O carte scrisă de Vasilica Zidaru-Popa, apărută la editura Ceres 1984. Deși dantela nu mai este un lucru atât de căutat în zilele noastre, e posibil ca printre noi să mai existe femei cărora să le placă să-și pregătească propria dantelă. Aș fi plăcut surprinsă să descopăr din ce în ce mai multe persoane care fac tot felul de bijuterii handmade  că folosesc dantela făcută de mana.

Cu această carte, ai un as in maneca pentru ca te ajuta de la 0 – de la tehnica de lucru la scăderea și înmulțirea ochiurilor, până la diverse modele de dantela. Exista 2 tipuri de dantela, dantela realizata cu laseta si dantela facuta cu ajutorul crosetei (aici intra dantelele fine care pot servi la orice ținută vestimentara, la orice accesoriu).

Primul tip de dantela, cel realizat din laseta, este folosit in principiu la realizarea unor fețe de masă, a mileurilor (cu siguranță vă amintiți că era o perioadă în care în orice casă găseai cel puțin un mileu), a fețelor de pernă cu model, etc. În această carte, o lectie interesanta este aceea de executare a butonierei. Sper să vă fie utile informațiile din aceasta carte și să vă bucurați de ea. Cu ajutorul dantelei, puteti crea foarte multe obiecte de design interior, de vestimentație, o puteti folosi foarte creativ.

Garnituri vestimentare din dantela – Cuprins

garnituri vestimentare din dantela
 • garnituri de dantelă,
 • tehnica de lucru pentru dantela din lasetă (Șiret îngust croșetat din care se fac dantele) ,
 • imprimarea modelului pe pânză,
 • însăilarea lasetei pe pânză,
 • curăţirea garniturilor din lasetă,
 • executarea lasetei şi a unor puncte ajutătoare,
 • modele de dantelă din lasetă,
 • tehnica de lucru pentru dantela crosetata,
 • executarea unor puncte de dantela,
 • înmulţirea ochiurilor,
 • scăderea ochiurilor,
 • executarea butonierelor,
 • modele de dantela crosetata!

Copie la tine in calculator cartea Garnituri vestimentare din dantela!

Spor la treabă si nu uita de celelalte 2 carti de crosetat si tricotat: 303 modele pentru crosetat si tricotat și Croseta de aur!

15 thoughts on “Garnituri vestimentare din dantela – Carte cu modele”

 1. rus georgeta mariana

  Este foarte bine si as vrea si eu cartea mai ales daca se poate cea cu modele de laseta ca eu cum lucrez in Italia in timpul liber fac laseta si mi,ar trebui .c

  1. Daca doriti cartea, atunci este foarte simplu, ea poate fi downloadata din acest articol. Aveti link de download. Toate cartile sunt disponibile pe blog, pe pagina articolului.

 2. Benesch Cornelia

  M-am bucurat tare mult cand am vazut si mi-am reamintit ce frumuseti poate crea mana omului.Bravo, felicitari si multumesc ca-mi oferi sansa de ama apuca si eu de a crea ceva frumos!

 3. Multumesc!
  Am cautat multa vreme o astfel de carte pe care si eu candva am avut-o , m-am bucurat tare mult ca pot croseta din nou si pot invata si alte modele, mai ales ca acum au revenit
  Felicitari pentru intentia ta .

 4. Chis Mioara Elena

  Multumesc pentru modelele copiate din cele 3 carti . Le-am cautat de multa vreme in anticariate, dar fara succes. Spre surprinderea mea, le-am gasit cu totul intamplator pe sit-ul d-voastra. Sunt incepatoare si-mi sunt de un real folos. Felicitari pentru gandurile bune de a ne oferi aceste carti.
  Multumesc inca odata,

  Mioara Elena

 5. aureliamva2006

  Extraordinare carti,multumim ca ne-ai dat ocazia sa le citim si sa ne inspiram din ele,mai ales ca eu sunt incepatoare si explicatiile sunt mai mult decat mi-as fi dorit.Mii de multumiri,Jorjette si felicitari

 6. vai… cartea asta o avea si bunica-mea… am recunoscut-o… numai ca s-a pierdut in timp, nu mai stiu nimic de ea (de carte). poate nu uit anul viitor cand ajung acolo sa ma uit de cartea asta :D

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *