Greșeli frecvente în postul cu apă + Mărturie Charles Serf

Când alegi să ții un post cu apă, în special un post de peste 2-3 zile, este necesar să fii atent la ceea ce faci și mai conștient de tine pentru a evita posibilele greșeli frecvente asociate postului cu apă! Este vital să nu te raportezi la postul cu apă ca la o joacă deoarece este o experiență cât de poate de serioasă în care trebuie să fii maxim de precaut și de prezent!

Greșeli frecvente în postul cu apă

Una dintre cele mai importante greșeli frecvente este accea că ni se pare că putem să facem totul ca înainte! În acest sens însă trebuie să te miști cu mai multă atenție, să eviți mișcările bruște, suprasolicitarea fizică, chiar și psihică. Este recomandat să ai mai multă grijă atunci când ai de urcat scări căci s-ar putea să obosești mai repede, s-ar putea să amețești, să vezi negru în fața ochilor, să îți pierzi echilibrul și astfel poți să ajungi în situații nedorite. Evită efortul fizic prelungit, mai ales dacă simți că nu faci față. În această perioadă nu mai ai aceleași resurse și într-un fel, trebuie să te protejezi.

Băile fierbinți sunt excluse!! Da, se pot face băi calde, dușuri, însă de evitat băile fierbinți! O să poți să citești mai jos despre experiența neplăcută a lui Charles cu baia fierbinte pe care a ales să o facă în ziua a 5-a de post cu apa. Mi-a scris, chiar dacă nu e încă 100% convins că a fost doar apa fierbinte, și a dorit să împărtășească cu noi această experiență, tocmai ca alte persoane să nu ajungă într-o situație similară!

Chiar dacă în timpul postului cu apă temperatura corpului scade și avem o senzație mai accentuată de frig, este necesar să găsim alte soluții să ne încălzim, și nu apa fierbine! Putem să ne învelim într-o pătură mai groasă, să ne îmbrăcăm mai bine, să facem exerciții fizice dacă ne permite nivelul de energie sau să ne băgăm sub plapumă! Iarăși, putem să încălzim ușor apa pe care o bem, astfel încât să pierdem mai puțină energie necesară pentru echilibrarea în organism a temperaturii apei.

Că tot vorbim de căldură, sunt excluse saunele în timpul postului cu apă. Pentru cine dorește, saunele sunt extrem de benefice, dar sunt recomandate înaintea postului, ca și pregătire pentru post sau după perioada de revenire din post. Cu siguranță sunt persoane care pot gestiona foarte bine sauna în postul cu apă, dar de ce să riscăm?

Expunerea prelungită la frig iarăși nu este recomandată în această situație pentru că se pierde foarte multă energie și, fiind foarte vulnerabili în această perioadă, pot să apară efecte adverse nedorite!

Un alt lucru iarăși foarte important de precizat, pentru posturile mai lungi de 5 zile, este absolut necesar să nu se revină direct la hrană gătită, ci se trece printr-o perioadă de revenire egală cu cel puțin jumătate din numărul zilelor de post, perioadă în care se consumă hrană ușoară, de preferat fructe, legume crude, germeni și lăstari. Chiar și fructele sunt de evitat în anumite cazuri, în special de persoanele cu cancer, afecțiuni cronice și nu numai. Dă click aici pentru a afla cum ar trebui să consumăm de fapt fructele pentru a beneficia de ele cu adevărat!

Eu după postul cu apă de 35 de zile, am făcut o revenire de 35 de zile. În primele zile am consumat doar sucuri presate la rece, iar restul zilelor am consumat doar hrană crudă și hrană vie.

Așadar, în postul cu apă evită exagerările de orice fel și încearcă să îți acorzi cât mai multă atenție, cât mai mult timp de calitate. Un post cu apă ar trebui să fie o formă de repaus nu doar alimentar, ci și un repaus pe care ți-l acorzi ție în general, mai ales în această societate atât de accelerată în care avem tendința să credem că nu avem suficient timp.

Respectă-ți corpul acesta minunat pe care l-ai primit, respectă-ți întreaga ființă astfel încât în fiecare moment să fii susținut de alegerile tale! Gândește-te că printr-un post cu apă, îți prelungești viața și îi îmbunătățești calitatea acesteia! Sună extraordinar de bine, nu? Deci trebuie să fii maxim de prezent, căci, așa cum am spus și în alte video-uri, în timpul postului nu se lucrează doar în planul fizic și cu cât vei fi mai conștient, cu atât te vei vindeca, te vei elibera mai ușor!

Mărturia lui Charles Serf – Greșeala lui din timpul postului cu apă

Marturie charles serf greseli frecvente de evitat in postul cu apa

Charles Serf trăiește cu soția lui, originară din Tulcea, undeva prin Franța. În 2016 a luat decizia de a ține un post cu apă, decizie care a lăsat niște urmări neașteptate. De fapt nu a fost postul în sine care a venit cu aceste efecte adverse, însă este important să citești relatarea lui pentru a afla despre ce este vorba cu adevărat!

Înainte de a povesti mica mea experiență nefericită, aș dori să explic cum percep hrana umană. Voi împlini foarte curând 78 de ani. La 43 am descoperit yoga, chiar dacă am practicat-o doar 3-4 ani și acum e puțin cam târziu. E dificil pentru că societatea noastră nu este pregătită pentru așa ceva.

Din practica yoga am înțeles că abordarea noastră occidentală a gimnasticii este greșită. De fapt, este vorba de fiecare dată de derivate ale gimnasticii scandinave care țin cont doar de mușchi.

De aceea yoga s-a instalat foarte bine în Occident pentru că favorizează „aspectul”, estetica corpului. Abordarea hatha yoga este globală.

În exerciții depunem atât efort fizic pentru întărirea mușchilor, cât și întinderea ligamentelor și mai ales in funcție de posturile de yoga pe care le facem, datorită respirației complete, are loc un excelent masaj al viscerelor, care le face să funcționeze mai bine.

Și acest mod de a vedea m-a făcut să înțeleg importanța calității alimentelor care sunt procesate de aceste viscere.

Apropo, chiar dacă nu are legătură cu subiectul, m-a făcut să conștientizez stadiul superior al hatha yoga, și anume yoga minții care cere să faci același efort pentru minte pentru a o curăța.

Așa că să încearcăm să spunem doar
lucruri care sunt adevărate și pe care le putem dovedi și să nu ne îmbătăm cu gânduri nesănătoase. De aceea îmi pun întrebarea – CE SĂ MĂNÂNC?

Si am comparat sistemul digestiv al diferitelor animale (noi suntem unul dintre ele). Bovina mănâncă iarbă și are un sistem cu mai multe etape, își regurgitează hrana pentru a o mesteca liniștit.

Nu e la fel la noi! Păsările mănâncă semințe pe care le vor ataca într-o primă fază cu acizi și enzime, apoi sunt trimise într-un buzunar unde vor fi măcinate treptat. Nu e la fel la noi! Peștele, nu e cu numic mai bun!

Prădătorii au un sistem aproape identic cu al nostru, dar sucul lor gastric are un pH extrem de scăzut, ceea ce le permite să digere oasele pe care le-au mestecat. Nu e la fel la noi!

Noi avem un suc gastric cu Ph mediu care este capabil să descompună carnea, dar nu și oasele, dar putem să mâncăm cereale sau iarbă, rădăcini și frunze. Suntem omnivori! !Totul ține de utilizarea rezonabilă a acestui aliment, carnea.

Un minim de grăsime animală este permis, însă fără lactate: laptele de vacă conține o cantitate incredibilă de hormoni de creștere adaptați creșterii rapide a vițelului, hormoni de care nu avem nevoie (sfârșitul creșterii osoase este la 25 de ani) și care ne-ar face rău.

Dacă totuși e necesar, se poate consuma laptele fermentat în care lactoza este degradată prin fermentare.

Fără zahăr industrial! Organismul nu a avut niciodată nevoie de el, doar mierea de albine este permisă.

Napoleon Bonaparte a fost cel care, în timpul blocadei coastelor franceze de către navele engleze (și, prin urmare, zahărul din trestie de zahăr nu mai putea sosi din Indiile de Vest), a cerut inginerilor săi un produs înlocuitor. Ei extrageau zahăr din sfeclă, ceea ce nu se făcuse niciodată până atunci!

Foarte puțină pâine, pentru că până și boabele de grâu organic au fost atât de modificate genetic (plus gluten), încât nu mai corespunde cu ceea ce era acum o sută de ani. Mai sunt cereale, legume – frunze și rădăcini, leguminoase și puțină carne dacă este necesară.

Ficatul produce colesterol, cred că 0,7 g/l de colesterol total. Are nevoie doar de puțin în plus! Ca idee, după 4-5 ani de urmat acest stil de viață, sunt la 1,57 g/l de colesterol total, 0,52 g/l de colesterol LDL bun și 0,82 g de HDL (poreclit colesterol rău care este greșit, avem nevoie și de el, dar nu trebuie depășit, asta-i tot).

Experiența mea cu postul cu apă

Și așa….Această abordare m-a făcut să mă gândesc într-o zi, la începutul lui 2016, să mă detoxific prin post. Oh, mă gândeam doar la zece zile, nu mă simțeam capabil de mai mult. Am descărcat cartea doctorului Shelton, care și-a petrecut viața tratând oamenii prin post, și, de asemenea, Mosseri, un doctor biolog francez care a creat și o clinică de îngrijire în timpul postului în Bretania. Le-am citit si am inceput!

Am cumpărat câteva sticle de suc de legume și fructe pentru a-mi reduce mâncarea în cele două zile care urmau să precedă postul. Apoi am încetat să mănânc și am băut multă apă.

Shelton și Mosseri spun că primele trei zile sunt grele și vedem că apar coșuri pe corp și, de asemenea, că limba devine groasă (încărcată) și albă.

Dar, curios, după trei zile, nu ne mai este foame. Nu am pățit asta, mi-a fost puțin foame în prima zi, dar nu a doua sau a treia, totuși stăteam la masă cu soția mea care gătea și mânca normal. Nu am fost atras! Nu aveam coșuri și am avut o limbă normală. Și nu mi-a fost foame după aceea.

Am făcut o clismă în prima și a doua zi, dar nu după aceea (asta recomandă Shelton).

Și bum! ! ! Problema a apărut: în a cincea zi, eu care fac doar duș, îmi vine să fac o baie fierbinte. Mă instalez în jurul orei 15 în cadă cu o carte și 1/2 oră stau în apă, adăugând constant apă caldă. Și apoi mă ridic brusc și încep să mă usuc.

Bruschețea cu care m-am ridicat și faptul că mă frec tare cu prosopul, deodată m-a făcut să mă simt rău, nu mai puteam să respir. Camelia a venit repede și m-a ținut să nu cad. Am avut un sentiment ciudat și apoi am simțit o durere în inimă. Am ieșit din cadă, m-am uscat și m-am îmbrăcat foarte încet și m-am așezat pe canapea. Durerea puternică a durat aproximativ 3 ore și apoi s-a domolit puțin.

Am decis să nu merg imediat la urgențe și să aștept să văd evoluția (riscând, desigur, dar am avut mereu inima bună și vase de sânge bune). Pe la 23:00, durerea a dispărut, am petrecut noaptea acasă și m-am dus la urgențe a doua zi, cu puțin înainte de prânz.

Am făcut diverse analize și mi s-a spus că am în sânge de 5 ori mai multe troponime decât în mod normal, ceea ce înseamnă că s-a lezat mușchiul inimii.

Troponimul este un set de proteine ​​care intră în constituția mușchilor inimii și permit contracția acestora. Am fost trimis urgent cu ambulanța la Nancy, la 50 km distanță, unde se află spitalul regional și dus imediat în sala de operație.

Am o arteră mică blocată (prima marginală) de o placă de aterom. Chirurgii o deblochează și pun un „stent” în acest loc. Stent-ul este un fel de mic arc comprimat care, atunci când este instalat și eliberat, revine la dimensiunea normală și menține artera complet deschisă la acest nivel.

Implică nevoia să iau trei medicamente pentru tot restul vieții: diluanți ai sângelui, antiplachetare și beta-blocante! Și așa îmi reiau alimentația obișnuită (dar ușor, înapoi acasă).

Unde mă duc cu acest discurs care nu interesează pe nimeni? Fenomenul de autofagie (când organismul se mănâncă singur) este prezent peste tot. Animalele care hibernează trăiesc din grăsimea pe care o făceau vara și ies mai subțiri, mai slabe primăvara, după repaus.

La începutul timpurilor, omul, ca și alte animale, mâncau când puteau și, prin urmare, mâncau în exces pentru a susține o posibilă foamete. Un alt exemplu este puiul de broască, “mormolocul” care atunci când se transformă în broască nu mai mănâncă și se hrănește cu coada. În primele trei zile de post, autofagia are loc asupra muşchilor care slăbesc.

A patra zi este un semnal pentru organism de a nu mai săpa în mușchi și de a ataca restul corpului, respectând o ierarhie de la cel mai puțin util la cel mai util: deci tumorile grase, celulele deteriorate și toate lucrurile care interferează cu funcționarea corpul . În cele din urmă el va ataca organele vitale (între 100 și 120 de zile de post).

Și întrebarea pe care mi-o pun, nu a atacat autofagia stratul de grăsime care căptușește interiorul vaselor noastre de sânge? Placa de aterom care s-a desprins și a blocat artera, nu a fost destabilizată de autofagie? Placa aterosclerotică este un strat subțire de calciu care se depune pe colesterol. Nu există pericol în post?

Cealaltă explicație ar fi că vasele foarte dilatate de temperatura ridicată a băii au crăpat placa care, când m-am ridicat brusc (scădere de tensiune) a căzut și a lăsat să se agațe mai departe, făcând un dop.

De aici ideea pe care am propus-o: cei care vor să postească pentru a slabi, ar trebui să facă mai întâi un Doppler complet pentru a vedea starea vaselor de sânge. E importantă și verificarea nivelului de colesterol în timp, mai ales că în România bolile cardiovasculare sunt în fruntea listei, alături de diabet (obezitatea).

Iată un alt exemplu de semnale pe care organismul le transmite fără știrea noastră, mai ușor de înțeles decât fenomenul de autofagie care modifică țesuturile consumate din a treia zi.

Majoritatea simțurilor noastre s-au tocit de-a lungul anilor și din confortul modernității. Părul nostru, de exemplu, a avut un rol senzorial (precum mustața pisicii) dar mai există unul deosebit de activ: este simțul olfactiv. Dacă o femeie se apropie de tine și s-a parfumat cu un parfum violent, îl miroși imediat, creierul ți se trezește, dar dacă stă aproape de tine, după un timp nu îl mai miroși. Mai mult, creierul a oprit semnalul pentru faptul că durează și îl face să creadă că nu există pericol și își reorientează toată atenția către un nou semnal.

Și pentru autofagie este la fel: dacă nivelul zahărului scade în sânge și apare autofagia musculară, dacă durează mai mult de trei zile, organismul înțelege că există riscul de foame și că omul are nevoie de mușchii lui. Apoi creierul trece la autofagia părților de la cele mai puțin vitale la cele mai vitale.

Să ne fie cu leac postul cu apă!

Charles

Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *