Iasomia calmează stările de nervozitate si migrenele


Print Friendly, PDF & Email
iasomia - flori de iasomie

Iasomia (Jasminum officinale) – este un arbust exotic, originar din Caucaz, cu frunză căzătoare și cu flori albe de vară, puternic parfumate. Mirosul frumos, extrem de puternic, este un adevarat balsam pentru suflet.

Florile de iasomie se culeg pe timp frumos, dupa ora 11. Se usuca la umbra, in strat subtire. Se pastreaza in pungi de hartie, la loc uscat.

Iasomia – Beneficii pentru sanatate

Florile sunt utilizate empiric de medicina umana traditionala in tratarea migrenelor si pentru calmarea tusei spastice. Extern, florile sunt folosite in tratarea reumatismului.

Pentru tratarea tusei spastice si a migrenelor, se prepara o infuzie de iasomie sau decoct din 1 lingura de flori uscate la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Din flori se face ceai de iasomie care calmează nervii și amplifică sentimentele erotice. Se pun 2 lingurițe de flori la o cană de apă fiartă si se lasă să se infuzeze timp de 20 de minute. Doza este de un sfert de cană, de 4 ori pe zi.

Pentru calmarea alergiilor de natura reumatica, se prepara un macerat de iasomie in ulei. La 250ml de ulei se pun 5-6 linguri de flori. Se lasa la macerat 8-10 zile, dupa care se strecoara. Se aplica frectii pe locurile dureroase.

Uleiul esențial din frunzele de iasomie se freacă pe cap pentru a vindeca ochii. Un sirop din florile de iasomie cu miere de albine ajută la calmarea tusei si în cazul problemelor pulmonare. Uleiul esențial de iasomie ajută în cazul durerilor menstruale și a problemelor pulmonare.

Părți folosite: flori, frunze, ulei esențial.

Utilizări magice: iasomia este simbol al lunii și a misterelor nopții. Uleiul esențial de iasomie este util pentru secualitate (nu încercați uleiurile sintetice!) Florile de iasomie uscate sunt puse în săculeți și în amestecurile pentru dragoste – acestea vor atrage o dragoste spirituală(spre deosebire de cea fizică). Florile de asemenea atrag bani atunci când sunt purtate sau arse.

Aromoterapie: uleiul esențial de iasomie este folosit ca afrodisiac, pentru pielea uscată, grasă sau iritată, pentru spasme musculare, entorse, tuse, răgușeală, laringită, frigiditate, probleme uterine, epuizare nervoasă, depresie. Calități cheie: tonic, euforic, efecte de echilibrare, de încălzire, înălțător, anti-deprimant.

Dacă florile sunt arse în dormitor, iasomia va stimula visele profetice, iar florile sunt mirosite pentru a induce starea de somn. Se utilizează pentru fericire, armonie, pace, vise profetice, meditație, proiecție astrală, cât și pentru bani și bogății, noroc și justiție.

Print Friendly, PDF & Email

Etichete: #Banii, #Beneficii pentru sănătate, #Ceaiuri, #Flori, #Menstruație, #Miere de albine, #Natura, #Probleme, #Sirop, #Spirit, #Sufletul

5 comentarii la „Iasomia calmează stările de nervozitate si migrenele”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *