Învelişul gândurilor şi memoriei

Timp de citire estimat: 5 minute


… are culoare albastră şi înregistrează tot ce gândim, iar fiecare imagine mentală – amintire, poate fi “revăzută” în anumite condiţii.

Dincolo de pielea noastră, unul din învelişurile de “lumină” este “decorat” cu gândurile pe care le emitem în fiecare clipă, chiar şi acelea pe care le ţinem ascunse de ceilalţi. Este perceput ca un strat de culoare albastră şi, la fel ca celelalte, este într-o stare bună de funcţionare când este larg, frumos. Când omul are resentimente sau gânduri care revin prea des în minte atunci învelişul este presat şi îngust.

ganduri albastre

O bună armonie a gândirii se realizează atunci când avem suficientă energie pentru consumat, deci o concentrare şi o capacitate de atenţie bună care ne permit să menţinem un gând pentru un timp (spre exemplu, atunci când contemplăm un peisaj în natură) sau să schimbăm cu uşurinţă gândurile care ne vin şi nu ne fac prea mare plăcere. Dacă te supără un semen de-al tău este cel mai bine să urmezi învăţătura creştină, să-l ierţi, altfel îţi rămâne gândul la el şi învelişul se deformează stricând şi funcţionarea celorlalte şase, şi se realizează şi un consum de energie inutil.

Acest strat albastru înregistrează tot ce gândim şi poate fi “revăzută” fiecare imagine mentală în anumite condiţii, ceea ce numim în mod obişnuit amintire. Unii oameni au amintiri, alţii nu reuşesc să-şi amintească întâmplări din copilărie, ci de cele de după vârsta de 7 ani. Această diferenţă ţine de mobilitatea stratului “gândurilor”.

Este important să menţinem o atitudine calmă, în interiorul nostru, pentru a le putea regăsi mai uşor atunci când avem nevoie. Sunt avantajaţi cei care au un strat albastru mai lat în jurul corpului. În general aceştia gândesc mai repede şi îşi pot aminti orice cu multă uşurinţă.

Unii încearcă să-şi îmbunătăţească puterea de memorare liniştind mintea prin practica meditaţiei, dar nu toate metodele sunt la fel de eficiente. Alţii consumă alimente care au lecitină sau medicamente pentru o mai bună funcţionare a creierului, desigur, are importanţă mare în procesul de memorare.

Memoria este sub controlul lojei splină-pancreas-stomac, după acupunctorii chinezi. O memorie bună este asigurată atunci când avem energia în echilibru, în meridianele lojei de mai sus. Această se realizează cu o alimentaţie echilibrată, fără exces de dulciuri, grăsimi, zgârciuri şi cafea, dar şi de un echilibru emoţional în relatiile cu ceilalţi.

Astfel trebuie să nu ne tulbure grija, neliniştea, când acestea cresc prea mult să le transformăm în cinste, corectitudine şi stabilitate, uneori de la dezechilibru la echilibru pasul este atât de mic încât ţine doar de renunţarea la controlul egoului lăuntric şi alegerea unei atitudini pline de compasiune, dragoste, iubire şi înţelegere faţă de ceea ce provoacă nelinişte (dezechilibrul).

Al treilea înveliş al aurei, situat la aproximativ 36cm de corp, este planul mental şi se referă la sistemele noastre de credinţe. Există dovezi că acest nivel corespunde gamei radio a spectrului electromagnetic. Restricţiile în acest nivel provin din credinţele şi construcţiile mentale pe care ni le formăm pentru a face faţă diferitelor situaţii stresante din viaţa noastră, în special în anii tinereţii, în anii noştri de formare, când suntem copii.

Problemele pot apărea mai târziu în viaţă, mult după ce stimulul stresant original a dispărut, dacă păstrăm gândirea şi credinţele noastre într-o manieră care nu ne mai serveşte celor mai bune interese ale noastre din viaţa de acum. DAVID MALIN – scanează câmpurile corpului tău energetic


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Învelişul gândurilor şi memoriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *