Despre iubirea nonposesiva şi exuberanta

despre-iubirea-nonposesiva-si-exuberanta

Urmeaza un scurt paragraf din cartea lui Adrian Nuta prin care sper sa va conving ca merita sa aveti aceasta carte in biblioteca personala. O carte interesanta prin simplul fapt ca trateaza un subiect foarte amplu si anume iubirea nonposesiva, sau chiar si mai simplu exprimat, iubirea neconditionata.

Iubirea nonposesiva este un sentiment pur pe care din ce in ce mai putini (sau poate mai multi – nu stim prea multe din trecut care sa ne vorbeasca despre iubirea nonposesiva) se bucura sa-l experimenteze.

Sa vedem totusi ce ne poate spune Adrian Nuta despre iubirea nonposesiva!

Despre iubirea nonposesiva şi exuberanta

Despre iubirea nonposesiva si exuberanta adrian nuta jpg

“Iubirea – dăruire are ca efect evoluţia celei pe care o iubeşti. În sensul cel mai înalt, spiritual, o stimulezi, o sprijini să devină o fiinţă mai luminoasă, mai iubitoare, mai pură. Te gândeşti şi acţionezi pentru binele ei superior. Te bucuri să o vezi devenind mai sănătoasă, mai încrezătoare, mai frumoasă, mai înţeleaptă. Îi oferi ceea ce o face în mod real fericită.

Într-un registru mai ezoteric, o ajuţi să manifeste principiul pe care îl conţine şi să integreze principiul polar opus, adică O AJUŢI SĂ SE APROPIE DE DUMNEZEU.

Acesta este cel mai minunat dar pe care i-l poţi face. Este iubirea- dăruire în aspectul ei elevat, spiritual. Să răspunzi celor mai profunde nevoi (de tip spiritual), să-i faciliteză accesul la spiritualitate, s-o ajuţi să-şi ridice nivelul de conştiinţă, să o impulsionezi să vibreze pe frecvenţe mai înalte.

Această iubire este mult mai mult decât atracţia pentru o anumită persoană, mai mult decât sentimentele pozitive pe care ţi le inspiră cineva în compania căruia te simţi bine. Este preocupare activă şi efort pentru a-i sprijini creşterea spirituală, este intenţie tradusă în fapt, este dorinţa de a vedea o altă fiinţă devenind liberă (sau mai liberă). “

Click aici pentru a descărca cartea în format PDF: Despre iubirea nonposesivă şi exuberantă de Adrian Nuţă

Sau citește-o online direct de pe Goodreads.com:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

7 răspunsuri la „Despre iubirea nonposesiva şi exuberanta”

 1. Iubire neconditionata = mit (sau un sentiment intalnit atat de rar incat inclinam sa credem ca nu exista.
  Sa luam un exemplu extrem de relevant: Il iubesti pe Dumnezeu neconditionat. Pentru ca ai primit promisiunea ca vei ajunge in Rai (conditie), din aceasta cauza, il iubesti pe El. (efect)
  Asadar iubirea neconditionata nu prea poate exista. Cu exceptia cazului cand te decizi sa nu strivesti un gandac pe trotuar. Desi faptul ca il strivesti ti-ar putea aduce satisfactie, il “iubesti” neconditionat si refuzi sa il omori prin simplul fapt ca nu vrei, prin urmare nu exista un anumit factor care sa conditioneze  sentimentul.
  Bafta.

  1. Sunt total de acord că există destul de rar, dar eu tind spre acest sentiment. Nu cred că e un mit, pentru mine e un sentiment pe care doresc să-l trăiesc, să-l experimentez. Într-adevăr, mai am de “lucrat”. Cel mai des întâlnită cred (cred, nu am făcut nici o statistică:D) că e în cazurile dintre copii şi părinţi, dar nu numai.

 2. Avatar Smart and funny
  Smart and funny

  NECONDITIONAT

 3. Avatar Smart and funny
  Smart and funny

  @Jorjette
  asa o fi, cum zici tu, dar in iubire tre sa existe o oarecare reciprocitate…
  asaca degeaba o iubesc eu pe Uma Thurman neconditionat….ba nu chiar degeaba, imi da o stare de …oricum, o stare speciala…
   
  cat despre articolul propriu-zis, in totalitate de acord, si crrede-ma, mai exista oameni care pot oferi…

  1. Nu zic eu, e o parte din cartea lui Adrian Nuţă, dar ceea ce spune el este în acord perfect cu ceea ce gândesc eu! Într-adevăr, există, şi e unul dintre cele mai frumoase lucruri! Atunci când dăruieşti necondiţionat primeşti înapoi înmiit! Şi e atât de uşor, de simplu să dăruim…însă ceva ne stă în cale, ceva nu ne lasă, ne ţine parcă prizonieri…e mintea noastră…poate dacă ne-am asculta mai mult inima am reuşi să dăruim mult mai uşor…

 4. Aşa este, e un nivel  ridicat, care oferă o altă percepţie, o altă trăire, o altă viziune. Iubirea fără condiţii e cea care te lasă să fii liber, să zbori, e cea care te lasă să fii tu, să-ţi manifeşti spiritul.

 5. E iubirea fara conditii, in primul rand si e iubirea care nu te lezeaza pe tine ca entitate. De altfel te ridica intr-o masura mai mare pe tine care oferi decat pe cel care primeste.
  Eu cred ca trebuie sa ai un nivel ridicat de constiinta si chiar vibrational pentru a se putea manifesta in tine. Si nu ai cum sa ajungi sa iubesti cum trebuie si sa fii deficitar la alte aspecte ale vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *