Consumul excesiv de marijuana

Timp de citire estimat: 2 minute


Abuzul de marijuana (cannabis) poate cauza diverse condiţii medicale neplăcute, caracterizate prin vomă destul de severă- raportează doctori din Nebraska.

În World Journal of Gastroenterology este prezentat cazul unui tânăr de 22 de ani care fumează marijuana de 6 ani. El suferă de severe episoade de vomă cu vizite la urgenţă, necesitând chiar spitalizare. Atunci când pacientul se abţine de la fumat, simptomele de vomă şi de dureri abdominale se rezolvă.Pentru a diminua durerile, pacientul recurge le duşuri fierbinţi care îi calmează şi duc chiar la dispariţia simptomelor.

Momentan se studiază motivele apariţiei acestor stări, mecanismele ce au dus la apariţia lor de-abia după 6 ani.
În urma publicării acestui raport, cel care l-a prezentat a primit câteva emailuri şi telefoane de la indivizi care acuzau aceleaşi simptome pe care le-au experimentat ca urmare a consumului de marijuana.
Persoanele aflate în această stare “au nevoie de consiliere pentru a vindeca sindromul(cannabinoid hyperemesis syndrome) prin abstinenţă”(Sontineni)

Sursa: World Journal of Gastroenterology, 14 martie 2009


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

12 răspunsuri la „Consumul excesiv de marijuana”

  1. Avatar Laurentiu
    Laurentiu

    asa cum bine a spus Rubens cand a zis ca nu exista femei grase ci doar vopsea putina, cam asa-l parafrazez si eu: nu exista consum excesiv de marijuana, ci doar consumatori neantrenati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *