Masajul Chi Nei Tsang – Punctele din jurul ombilicului

Masajul Chi Nei Tsang ne învață că apăsând uşor în jurul obilicului putem determina ce organe sunt în suferinţă.

Începem, spre nevoia cititorilor, prezentarea despre masaj, şi vom aborda masajul chinezesc şi anume practica Chi Nei Tsang sau masajul de transformare a energiei organelor. În această practică se lucrează cu fluxul energetic al celor 5 sisteme principale din corp: sistemul nervos, vascular, limfatic, tendino-muscular şi sistemul meridianelor de acopunctură.

În practica taoistă se crede că toate tipurile de energii chi ale organelor, glandelor, creierului şi sistemului nervos sunt reunite în zona ombilicului. Prin tehnici specifice Chi Nei Tsang, se masează puncte din jurul ombilicului şi organele abdominale, metoda constituind o posibilitate de deblocare a energiei, eliminarea tensiunii şi a toxinelor din întregul organism.

Puteţi chiar voi să vă verificaţi starea de sănătate folosind acest tip de masaj, prin presarea uşoară cu degetul, a punctelor din imediata învecinătate a ombilicului, localizând astfel punctul dureros:

  • sub ombilic – zona rinichilor;
  • deasupra ombilicului – inima;
  • în dreapta – ficatul;
  • în stânga – plămânii;
  • chiar pe ombilic (se apasă uşor în jos) – splina şi pancreasul.

Astfel putem şti organele care ar putea avea probleme, în funcţie de punctele găsite dureroase. Daca sunt dureroase, printr-un masaj periodic se poate elimina durerea, dar si blocajul situat la acel nivel.

Pentru doritori, pentru cei care vor să înveţe mai multe despre această tehnică de masaj, am găsit nişte cărţi, scrise de un maestru în practica Chi Nei Tsang, Mantak Chia.

Chi Nei Tsang – Masajul chi-ului organelor interne I

şi

Chi Self Massage

Cărţile sunt în limba engleză, sunt ilustrate, şi cel puţin la a doua, auto-masajul Chi Nei Tsang, pentru practicare nu are nevoie de nici un seminar, diplomă sau autorizaţie! Aveti mai sus o imagine care ilustreaza exact punctele in raport cu ombilicul, dar si modalitatea in care ar trebui sa se realizze masajul.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. Dan Dan

Spune parerea ta!

 

Sus