Mimosa pudica sau planta care se misca – cadoul perfect

Ascultă articolul:

Ascultă acest articol:

Print Friendly, PDF & Email
mimosa pudica mimoza

Poate ți se pare incredibil, însă chiar se mișcă! Mimosa pudica sau planta miscătoare (mai este numita planta sensibila sau nu ma atinge) – este o plantă remarcabilă prin faptul că se mișcă destul de brusc atunci când o atingi. Am descoperit pentru prima dată această plantă în vara acestui an în Germania și am avut plăcerea să o aduc în viața noastră, alături de o altă plăntuță interesantă, planta care dansează. Sună de-a dreptul incredibil, nu-i așa? Dar totuși adevărat.

Mimosa pudica nu are nevoie de o îngrijire foarte specială, totuși are nevoie de lumină, căldură, un sol bun și suficientă umiditate. Îi place căldura, deci în condiții de iarnă trebuie ținută în casă la temperaturi ridicate, de peste 20 de grade. Îi place să stea la geam, în lumină, însă vara trebuie să ai grijă să nu o pui direct în soare pentru că s-ar putea să fie prea mult pentru ea. Daca reacționează la atingeri, o face și atunci când simte in apropiere foc.

E  uimitor, o atingi usor, și ea sfioasă, se strânge. Seara, are program de culcare – își strânge frunzulițele și până dimineața “doarme”.

Cum a intrat mimosa pudica, planta mișcătoare în viața noastră?

Am achiziționat semințele de pe un site de cadouri – 5 semințe și un ou mic cu pământ special în care să le plantezi. Am plantat o singură sămânță care în urmă cu câteva zile a germinat și a ieșit la lumină. E mică, dar mi-e tare dragă. Îmi pare rău că nu pot să ți-o arăt, sper să reușesc când o să crească mai mare.

mimosa pudica mimoza
Mimosa pudica sau planta miscatoare

Mimosa pudica este o plantă specială de interior – îi lipsește limbajul, altfel ar fi fost prietenul perfect. Dacă zilele astea ești în căutarea unui cadou inedit, atunci Mimoza din ou este cadoul perfect pentru o persoana care iubește florile, natura in general.

Să nu uiți însă și de planta care dansează (Codariocalyx motorius) – să nu îți imaginezi că o face ca și noi, doar că atunci când i se pune muzică, își mișcă frunzulițele. Contează foarte mult și muzica pe care o alegi pentru ea – sunt melodii ca cea din video-ul următor în care mișcările sunt foarte vizibile, dar sunt și melodii pe care mișcările îi sunt mai puțin ample.

Codariocalyx motorius – planta care danseaza

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

9 răspunsuri la „Mimosa pudica sau planta care se misca – cadoul perfect”

 1. Avatar cristian Onaca
  cristian Onaca

  Buna ziua . Cand mai aduceti Codariocalyx motorius ? As dori sa cumpar si eu cateva … Multumesc.

 2. Avatar Pavel Valentina
  Pavel Valentina

  Buna ziua,de unde pot sa cumpar planta dansatore?imi place foarte mult.

  1. Buna ziua. Eu am cumparat seminte (sunt 5 sau 6 seminte daca imi amintesc bine) de aici , doar ca momentan am vazut ca nu au pe site. Trimiteti-le un email sa stie ca sunt doritori si cred ca vor mai aduce.

   Toate cele bune!

 3. Chiar m-ai făcut curios cu Mimoza Pudica. Aș putea să-mi cumpăr semințele sau planta, dar pentru că îmi plac concursurile pe bloguri cred că voi aștepta să împlinești 5 ani!

  1. Mulțumesc pentru răbdare! Oricum va fi un concurs de fidelitate, am stat și m-am gândit foarte bine 🙂

   Oricum vor fi mai multe premii flori – foarte frumoase toate – pe langa cele 2 vor mai fi si floarea pasiunii si vreo 2-3 iasomii (soiuri diferite).

 4. Ce frumos “danseaza” din frunzulite. Si eu mi-as dori una.

  1. Dupa cum am scris in articol, eu mi-am cumparat. In pachetel sunt 5 seminte, deci 5 sanse. Mimoza mi-a iesit, plantuta care danseaza inca nu, dar mai astept pentru ca e posibil ca perioada de germinare sa fie diferita. si oricum dureaza intre 3 si 15 zile.

   Eu sunt foarte incantata. Mimoza deja o pot observa cand isi deschide si inchide frunzulițele care oricum sunt foarte mici. E nebunie cu aceste plăntuțe, cred că foarte multe femei și le-ar dori dacaă ar ști de existența lor.

   Spune prin jur, poate te aude moșul…

 5. Avatar Maria Elena
  Maria Elena

  Cat de frumos si cat de inteligenta este…

  1. Într-adevăr, e o plantă specială. Fiecare plantă cu specialitățile și puterile ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *