Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Mimosa pudica sau planta care se misca – cadoul perfect

Poate ți se pare incredibil, însă chiar se mișcă! Mimosa pudica sau planta miscătoare (mai este numita planta sensibila sau nu ma atinge) – este o plantă remarcabilă prin faptul că se mișcă destul de brusc atunci când o atingi. Am descoperit pentru prima dată această plantă în vara acestui an în Germania și am avut plăcerea să o aduc în viața noastră, alături de o altă plăntuță interesantă, planta care dansează. Sună de-a dreptul incredibil, nu-i așa? Dar totuși adevărat.

Mimosa pudica nu are nevoie de o îngrijire foarte specială, totuși are nevoie de lumină, căldură, un sol bun și suficientă umiditate. Îi place căldura, deci în condiții de iarnă trebuie ținută în casă la temperaturi ridicate, de peste 20 de grade. Îi place să stea la geam, în lumină, însă vara trebuie să ai grijă să nu o pui direct în soare pentru că s-ar putea să fie prea mult pentru ea. Daca reacționează la atingeri, o face și atunci când simte in apropiere foc.

E  uimitor, o atingi usor, și ea sfioasă, se strânge. Seara, are program de culcare – își strânge frunzulițele și până dimineața „doarme”.

Mimosa pudica – planta mișcătoare

Cum a intrat mimosa pudica în viața noastră?

Am achiziționat semințele de pe un site de cadouri – 5 semințe și un ou mic cu pământ special în care să le plantezi. Am plantat o singură sămânță care în urmă cu câteva zile a germinat și a ieșit la lumină. E mică, dar mi-e tare dragă. Îmi pare rău că nu pot să ți-o arăt, sper să reușesc când o să crească mai mare.

mimosa pudica mimoza
Mimosa pudica sau planta miscatoare

Mimosa pudica este o plantă specială de interior – îi lipsește limbajul, altfel ar fi fost prietenul perfect. Dacă zilele astea ești în căutarea unui cadou inedit, atunci Mimoza din ou este cadoul perfect pentru o persoana care iubește florile, natura in general. Să nu uiți însă și de planta care dansează (Codariocalyx motorius) – să nu îți imaginezi că o face ca și noi, doar că atunci când i se pune muzică, își mișcă frunzulițele. Contează foarte mult și muzica pe care o alegi pentru ea – sunt melodii ca cea din video-ul următor în cre mișcările sunt foarte vizibile, dar sunt și melodii pe care mișcările îi sunt mai puțin ample.

Codariocalyx motorius – planta care danseaza

Discuții: 9 păreri

  1. cristian Onaca cristian Onaca
  2. Pavel Valentina Pavel Valentina
  3. Grig Grig
  4. Maria Elena Maria Elena

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.