Cum aleg părinţii numele copilului? Tu ce nume alegi?

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
numele copilului tau - semnificatia numelui

Din ce am observat, cel mai adesea părinţii îşi aleg numele colilului în funcţie de numele deja existente în familie. Adesea se repetă numele unui strămoş sau a unei rude apropiate. Cum în ultimul timp se aleg două sau mai multe nume (nu este suficient unul singur), al doilea nume este unul favorit, un nume care a lăsat vreo amprentă în viaţa personală a unuia dintre părinţi sau înseamnă ceva destul de puternic. De asemenea, am vazut ca si nasii sunt cei care au posibilitatea sa aleaga numele copilului.

În momentul în care copilul primeşte numele unui bunic, respectiv bunică, a unei alte rude, în acelaşi timp primeşte şi încărcătura energetică atribuită acelei persoane. De exemplu numele meu este Georgeta şi am acest nume deoarece pe bunicul meu îl cheamă Gheorghe. În momentul în care mi s-a pus acest nume, s-a creat o legătură între mine şi bunicul. Prin aceasta legătură eu am primit o serie de informaţii, chiar o serie de trasaturi. Am mai întâlnit cazuri în care copilul a primit numele fratelui mort. Atat de apriga a fost dorinta mamei, incat nu a mai contat nimic altceva.

Pentru tine conteaza numele copilului?

Inainte sa alegi numele copilului tau, nume ce il va purta toata viata si il va defini intr-o anumita masura, ar fi recomandat sa vezi ce anume vrei sa ii oferi odata cu numele respectiv. Afla incarcatura energetica pe care o poarta, semnificatia numelui si fii atenta la alte detalii care iti vin in minte o data cu alegerea numelui. Incearca sa te conectezi cu copilul sa vezi ce nume i-ar placea sa poarte.

Daca alegi numele unei persoane din familia ta, gandeste-te la calitatile pe care aceasta persoana le are. Sa nu dai copilului numele unei alte persoane doar ca o obligatie a atasamentelor familiale!

Din informaţiile ce au ajuns la mine, evreii care doresc ca nepoţii să le poarte numele, trebuie să plătească copilului – fie îi dă obiecte din aur, fie alte lucruri de valoare care să răscumpere, să taie karma pe care copiii ar pute-o prelua. Într-un fel se taie legăturile care leagă karma copilului de karma bunicilor, străbunicilor care vine pe linia numelui.

Numele tău de unde vine, care este legătura ? Încearcă să vezi dacă găseşti similitudini între tine şi persoana a cărui nume îl porţi, că de fapt asta este, porţi numele altcuiva 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

6 răspunsuri la „Cum aleg părinţii numele copilului? Tu ce nume alegi?”

 1. Avatar horoscop
  horoscop

  De mult timp ma intreb, oare, cand voi avem si eu unul sau doi copii, ce nume le voi pune? Cu siguranta daca va fi baiat il va chema si Cristian, traditie de familie.

  1. Tradiţiile sunt făcute pentru a fi încălcate, regulile astea familiale sunt făcute pentru a trece peste ele. E vorba doar de o alegere pe care o faci doar atunci când îi pui numele. Eu nu o să îi pun un nume ce ar trebui să il pun, probabil o să ştiu atunci ce nume o să fie pentru el.

 2. Tudor este prescutarea de la Tudorel. In buletin sunt Tudorel
  In familie sunt strigat Doru 🙂

  1. Scuză-mă, vroiam de fapt să te întreb de Toader…E cineva important pentru tatăl tău sau cineva cunoscut? Am mai întâlnit deasemenea următoarea recţie: “Am observat că toţi bărbaţii pe care i-am cunoscut şi poartă numele de Marcel sunt inteligenţi, aşa că şi băiatul nostru o să se numească tot Marcel” – ăsta e un exemplu, dar am cunoscut şi asemenea tipare să le spun aşa.

 3. Numele meu (Tudorel) este o combinatie intre ce au vrut ce-i ce m-au botezat (Toader) si mama (Dorel). Alegerea finala ii apartine in totalitate tatalui meu.

  1. Şi Tudor de unde vine? Mi se pare ciudat pentru că eu ştiam că Dorel este nume masculin, cel puţin până acum aşa am întâlnit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *