Oracolul plantelor dacice si mesajul lor pentru oameni

Timp de citire estimat: 5 minute


Oracolul plantelor dacice este o unealta menita sa ne aminteasca ca oamenii nu sunt singurele fiinte inteligente de pe aceasta planeta. A refuza sa accepti acest lucru inseamna a te limita doar la putina cunoastere. Din ce in ce mai multe exemple ni se dezvaluie azi ca totul este in conexiune. Legaturile sunt dincolo de perceptiile noastre fizice si inca nu stim sigur daca noi si tot ce ne inconjoara este corpuscul sau unda ori una si alta in acelasi timp.

Dar ce-ar fi sa nu mai privim lumea ca fiind ceva ce doar vazul, mirosul, auzul si pipaitul ne spune despre ea. Alte simturi de care nu suntem constienti ne pot deschide o lume noua, minunata si misterioasa, dar binevoitoare cu oamenii. Este lumea fiintelor plantelor pe care stravechii geto-daci o accesau in fiecare zi. Divinizau sufletul si puterea lor si le cereau mereu ajutorul. Stramosii nostri daci erau constienti de puterea acestor inteligențe minunate si conlu­crau cu ele. Pentru ca pantele sunt inteligențe subtile, superioa­re, care exista pe pamant inainte ca omul sa fi aparut.

Oracolul Plantelor Dacice – Ghid pentru accesarea sufletului plantelor

Tidva de pamant
Tidva de pamant

Rosa Mundi si Muna Naredi ne pun acum la dispozitie o modalitate de a accesa aceasta lume magica a plantelor, altfel decit o percepem intr-o cana cu ceai sau un bol cu salata. Oracolul Plantelor Dacice este un mic ghid pentru a va calauzi primii pasi in accesarea sufletului plantelor. Cardurile va indruma simplu si usor spre a obtine raspunsuri la intrebari ce va framanta. Interesant este faptul ca aceste carduri sunt doar un mijloc de a intelege si percepe mai mult din lumea plantelor, din partea lor nevazuta si de a restabili legaturile cu aceste fiinte minunate.

Salvia
Salvia

Cele 56 de carduri din Oracolul Plantelor Dacice prezintă cele mai impor­tante plante din spațiul carpatic-danubian, cu numele lor străvechi și numele popular, precum și mesajele acestora pentru oameni. Fiecare card reprezintă o plantă așa cum este ea în natură, plasată într-un colaj cu semnificații pe care artista Carmen Maftei le-a descoperit și intuit în timp ce lucra la grafica lor. Cardurile mai conțin și câte un simbol de pe iile populare românești. Acest simbol vine să ne amintească de vechile haine dacice și, nu în ultimul rând, de simbolistica cercului, a pătra­tului, a liniei simple sau şerpuite, a spiralei și a rombului, simboluri care provin din „anatomia” plantelor și amintesc de petale, flori, tulpini, organe de înmulțire, semințe etc. Toate fac parte din vechile simboluri de pe aceste melea­guri, care, în acest context, vă ajută să vă conectați mai rapid cu plantele din Oracolul Plantelor Dacice.

Cum sa intrati in contact cu Spiritul Plantelor

Pelinita
Pelinita

Autorii si artistul va conduc cu ajutorul Oracolului Plantelor Dacice spre aceste Spirite ale plantelor intr-o calatorie a regasirii de sine. Ei va ghideaza aici cum sa va apropiati de Spiritul Plantelor. Va indeamna sa aflati despre semnele dacice si povestile lor, cum sa va pregatiti setul de carti pentru divinatie si cum sa efectuati cititrea cu cardurile Oracolul Plantelor Dacice. De asemenea sunt prezentate si moduri de aranjare a cardurilor astfel incat sa obtineti raspunsuri la problemele voastre de la fiintele plante cu care doriti sa intrati in contact.

Oracolul Plantelor Dacice este o modaliate frumoasa si inedita prin care va puteti oferi singuri experiente surprinzatoate de fiecare data cind il folositi. Realizarea cardurilor a venit ca inspirație în urmă călătoriilor șamanice de conectare în cele trei Lumi cu Spiritele Plantelor, dar și a medita­țiilor cu îngeri. Munca la aceste carduri a fost însoțită de o dietă vegetariană ținută de autori și un mod de viață introspectiv. Acestea au deschis calea către comunicarea cu Spiritul fiecărei plante. Ele ne-au ghidat pe noi si va pot ghida si pe dumneavoastra.

Cartea poate fi procurata prin comanda la adresa fairy.art.concept[at]gmail[punct]com

„Oracolul Plantelor Dacice”, 2016, Bucuresti
Autori: Muna Naredi, Rosa Mundi
Coperta: Radu Alexandru Andrei
Ilustratie coperta si carduri: Carmen Maftei
Pretul este de 78 de lei.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *