Patchouli folosit împotriva insectelor

Timp de citire estimat: 2 minute


Patchouli (Pogostemon patchouli sau heyeanus) – Această plantă aromatică are o rădăcină pătrăţoasă, verticală, frunzele-i sunt moi şi ovale, iar florile-i sunt ca nişte piroane albe spiralate. Frunzele plasate printre haine alungă insectele şi dau şalurilor indiene un parfum caracteristic. Patchouli dă un miros distinctiv cernelei originale din India şi cernelei roşii chinezeşti.

Părţi folosite: frunzele

Utilizări magice: patchouli miroase a pământ, motiv pentru care a fost folosit în amestecurile pentru bani şi prosperitate. Frunzele se presară pe bani, în portofele sau sunt puse în jurul unor lumânări verzi arzând pentru a atrage bani. De asemenea este utilizat şi ca talisman pentru fertilitate. Patchouli este utilizat pentru a atrage oamenii şi pentru a trezi dorinţele secuale. Este ars ca şi tămâia pentru bani, ferilitate, apărare, iubire, eliberare.

Aromoterapie: uleiul esenţial de patchouli se utilizează în cazurile de acnee, piele crăpată, mătreaţă, dermatită, eczeme, infecţii fungice, îngrijirea părului, impetigo, răni, păr gras, pori deschişi, plăgi, riduri, epuizare nervoasă, frigiditate, condiţii legate de stres.

Calităţi cheie: stimulant în cantităţi mici, sedativ în doze mari, afrodisiac, tonic nervos, odihnitor, calmant, înălţător.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *