Pinul contine vitamina C

Timp de citire estimat: 3 minute


Pinul (Pinus spp.) este cunoscut ca unul dintre cele 7 căpetenii ale copacilor irlandezi. Distilarea uscată a acelor, crengilor şi conurilor de pin silvestru (Pinus sylvestris) dă cel mai calitativ ulei de pin folosit pentru parfumuri şi pentru expectorante în inhalaţii pentru bronşită şi răceală. Rădăcina este inclusă în unele produse pentru stimularea părului.

Din acele şi rămurelele tinere de pin alb (Pinus strobus, Pinus alba) sunt făcute infuzii pentru tuse şi ca antiscorbutice – se folosesc 2 linguriţe la cana de apă şi se fierb la foc mic timp de 20 de minute. Cu un conţinut bogat de vitamina C, i-au ajutat pe strămoşii noştrii să treacă peste iernile lungi şi geroase. Nodurile lemnoase de pin sunt fierte cu angelica şi rămurele de gutui şi de dud pentru a face o baie pentru artrită şi reumatism. Acele de pin se fierb în baie de aburi în uleiurile pentru masaj. Acest ulei este utilizat extern pentru a calma durerile reumatismale, bronşita cronică, pneumonia şi nefritele. Pur şi simplu acoperiţi acele de pin cu ulei de măsline de cea mai bună calitate şi fierbeţi fie la foc mic timp de20 de minute fie în baie de aburi.

Răşina de pin vindecă rinichii, ficatul şi plămânii. Parfumul său este calmant atât pentru plămâni cât şi pentru nervi.

Părti folosite: ace, crenguţe şi nodurile lemnoase

Utilizări magice: Pinul este simbolul păcii al confederaţiei Iroquois a nativilor americani. Pinul se arde pentru a purifica ambientul şi cu crenguţe se decorează casa pentru bucurie şi vindecare. În acelaşi scop se arde cu ienupăr şi cedru. Conurile şi fructele proaspete cu coajă lemnoasă de pin se poartă pentru a spori fertilitatea. Pentru a purifica o zonă în care urmează să se desfăşoare un ritual în aer liber se mătură cu o crenguţă de pin. Uleiul esenţial de pin este adăugat în amestecurile pentru protecţie, bani, purificare şi vindecare

Aromoterapie: uleiul esenţial de pin (Pinus sylvestris) se utilizează în cazurile de păduchi, scabie, răni, transpiraţie excesivă, artrită, dureri musculare, gută, circulaţie deficitară, nevralgii, astm, reumatism, răceală, bronşită, guturai, tuse, sinuzită, cistită, dureri în gât, infecţii urinare, epuizare nervoasă, oboseală, condiţii legate de stres. Efect de consolidare, curăţare, restaurare, relansare, răcoritor, calmant şi stimulent.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *