Plante cu leac

  • Alunul de cultura sau de padure

    Alunul de cultura sau de padure – Proprietati si beneficii

    Alunul (in latina Corylus Avellana) este un arbust cu frunze cazatoare ce ne ofera primavara muguri si matisori, iar toamna ciorchini de alune de copac. Alunele de padure sunt gustoase, satioase si pline de nutrienti benefici pentru organism. Acest arbore foios face parte din familia mesteacanului si creste pe soluri bine drenate, in zone care ofera suficienta…

    Continuă lectura

  • Sucul de kale beneficii pentru sanatate

    Varza Kale – leguma minune bogata in Omega 3 si calciu

    Kale este o leguma cu frunze verzi, considerata a fi varza salbatica, cu soiuri verzi sau violet. Aceasta planta este disponibila pe tot parcursul anului, fiind sensibila doar la temperaturi destul de scazute, caz in care e indicat sa fie protejata. Varza kale este disponibila cel mai adesea in piata sau in supermarketurile din alte tari in…

    Continuă lectura

  • semintele de chia pentru o viata sanatoasa

    Semintele de chia – sursa naturala de omega 3 si omega 6

    Ce sunt semintele de chia? Ai auzit de ele si nu stii ce sunt? Pentru ce sunt bune semintele de chia? Cum se pot consuma semintele? In ce retete pot folosi chia? Ei bine, chia sunt niste seminte comestibile alungite, de 2-3 mm, care provin dintr-o planta deșertica, salvia hispanica. Semintele sunt negre, maro inchis si…

    Continuă lectura

  • Uleiul de ricin beneficii pentru sanatate

    Uleiul de ricin – Beneficii, proprietati si remedii traditionale

    Uleiul de ricin are o serie intreaga de aplicatii in terapeutica. Nu ma refer aici la intrebuintarea lui obisnuita ca laxativ, ci la actiunea lui locala asupra pielii si tesuturilor de sub aceasta. Totusi, in cazul în care uleiul de ricin este folosit pentru proprietatile laxative, doza poate fi ajustată cu ușurință. Doza uzuală este…

    Continuă lectura

  • Ceaiul de salvie beneficii si utilizari

    Ceaiul de salvie si beneficiile consumului regulat al acestei plante

    Salvia (in latina Salvia officinalis) – este un subarbust cultivat, originar in bazinul mediteranean. Se mai numeste popular si cilvie, jale, jales bun, jales de gradina, jalnica, joaie, salbie, selghie, șalet, șerlai. Dacii o numeau sallbia, salbie. Salvia este folosita ca planta medicinala din cele mai vechi timpuri. Galen citeaza in lucrarile sale proprietatile tonice, diuretice…

    Continuă lectura

  • macesele au efect sedativ - tinctura de macese

    Macesele elimina toxinele – Proprietati, beneficii, remedii naturale

    Măceșul (Rosa rubiginosa) – este cunoscut și sub numele de Trandafir sălbatic sau Măceșul dulce. Trandafirii macesilor au un parfum foarte îmbietor. Toamna târziu și chiar iarna este perioada măceşelor. Veţi fi atraşi de aceste fructe prin culoarea lor roşie care iese în evidenţă. Macesele pot avea diferite forme: globuloase, ovoide, elipsoidale, care conţin adevăratele…

    Continuă lectura

  • Hreanul radacina de hrean beneficii contraindicatii

    Hreanul ~ Beneficii, proprietati si 7 retete ~ Cura cu hrean

    Nimănui nu-i este, credem, necunoscut hreanul (Armoracia rusticana), plantă din familia verzei, rustică şi uşor de cultivat. Dar pe cât este de nepretenţios în ce priveşte îngrijirile, pe atât de mult spaţiu reclamă hreanul pentru dezvoltarea sa. Hreanul este o plantă perenă, in­digenă, originară, se pare, de pe ţărmul breton al Atlanticului, unde creşte şi spontan.…

    Continuă lectura

  • Pastai galbene si verzi proaspete - fasolea verde de gradina

    Fasolea uscata si fasolea verde – Beneficii, proprietati, remedii

    Fasolea verde – in latina Phaseolus vulgaris – este o planta erbacee anuala, din familia Fabaceae, originara din America Centrala si de Sud, cultivata din vremuri stravechi de triburile de tolteci si azteci. Popular, fasolea se mai numeste baclău, baghi, bob, fansule, fasoi, fasulă, făsule, fisuliu, fusei, fusoi, pustoaică, păsui, păsulă, postae, teacă, tărtărică, țucară.…

    Continuă lectura

  • frunze-de-marar

    Mararul – beneficii pentru sanatate si leacuri cu marar

    Mararul (in latina Anethum graveolens) – cu o aromă unică, ne oferă semințe și frunze, adesea folosite in diverse retete culinare. Cu toate acestea, cea mai puternică aromă se găsește în vârfurile verzi care se adaugă la murături, la salatele de cartofi, la sosuri și la alte delicatese. Uleiul esential de marar obtinut prin distilare este fie…

    Continuă lectura

Aceste plante cu leac sunt tratamentul Naturii pentru suferințele noastre. Descoperă plantele cu proprietăți medicinale, indicații de recoltare, preparare și utilizare pentru beneficiile lor asupra stării noastre de sănătate. Din lumea ierburilor vindecătoare îți prezentăm pe cele mai deosebite, alături de sfaturi și recomandări pentru terapia de vindecare cu plante. Fie ca hrana să-ți fie și medicament!