Primele zile ale nou-născutului acasă

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email

Este mult mai important ca bebelusul sa se simta iubit decât ca apartamentul sa arate bine.

Copilul de trei ani va tine minte cum ati stat lânga el si ati desenat împreuna mutre nostime având o atitudine calda si pozitiva. Nu se va simti la fel daca stati în acele momente sa spalati cu mopul si nu îi dati voie sa intre pâna când nu se usuca pe jos.

În primele zile acasa, noii parinti îsi petrec deseori o mare parte din timp verificând ce face noul bebelus. Copiii perfect normali par câteodata ciudati în vreun fel, facându-i pe noii parinti sa se îngrijoreze.

Exista fara îndoiala lucruri pe care le veti observa în legatura cu nou-nascutul. Deseoriparintii uita sa întrebe un amanunt datorita agitatiei nasterii sau haosului din pavilionul spitalului. Este indicat ca de fiecare data când aveti o întrebare sa o notati undeva si sa va asigurati ca primiti un raspuns satisfacator la fiecare.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

7 răspunsuri la „Primele zile ale nou-născutului acasă”

 1. Avatar dominic

  Petreceti cat mai mult timp cu copilul. Comunicati cu el, chiar daca vi se pare ca “e prea mic sa inteleaga”. Puteti sa-i si cantati. Cand va creste, isi va aminti ca i-ati cantat. Din fericire nu-si va mai aminti si ca nu aveati voce sau ureche muzicala :))

  1. Cu siguranță copilului nu îi pasă dacă ai voce sau nu, pentru el este importantă atenția și dragostea pe care o primește în acele momente, el știe că vorbești cu el, energia este direcționată către el și simte asta 🙂

   1. Avatar dominic

    Bineinteles. O spuneam doar ca incurajare pentru parintii fara voce si care se tem sa nu “defecteze” copilul daca ii si canta ceva 😀

   2. Daca le este frică, pot să-și cumpere o muzicuță și le cântă, în rest la povești e mai simplu, cu vocea cât de cât se descurcă. Orice voce are melodicitatea ei…

   3. Avatar dominic

    Sau o trompeta… sau un cimpoi 🙂

 2. Subscriu intru-totul! Eu am un baietel de 7 ani care deja isi aminteste momente de cand era “copil” … E minunat!

 3. Iti multumesc pentru articol. Inca nu am am avut norocul sa am un bebe pana acum 🙂 Este un pic prea devreme 🙂 Am sa tin minte articolul. Sa ai parte de o zi excelenta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *