Radacina de ginseng întărește organismul – beneficii si proprietati

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
radacina de ginseng - beneficii pentru sanatate Panax-Ginseng

Ginsengul – oriental (Panax ginseng) sau ginsengul din America de Nord (Panax quinquefolium). Rădăcinile de ginseng care au mai mult de 2 ani vechime sunt un celebru stimulent yang (cel nord american mai puțin cel oriental). Se poate spune că în loc să trateze probleme specifice, radacina de ginseng întărește organismul prin creșterea eficienței sistemelor endocrin, metabolic, circulator și digestiv. Reduce stresul fizic, mental, emoțional prin creșterea numărului de celule roșii din sânge purtătoare de oxigen și celule albe ce consolidează sistemul imunitar și prin eliminarea toxinelor.

Radacina de ginseng – Beneficii pentru sanatate

Radacina de ginseng ajută la gestionarea diabetului zaharat, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, ajută abilitățile cognitive, ajută la diminuarea durerilor, îmbunătățește capacitatea sexuală, tratează disconfortul menstrual, îmbunătățește sănătatea părului și susține sănătatea pielii. Alte beneficii includ prevenirea cancerului colorectal și ameliorarea stresului.

Aceasta rădăcină este folosită din cele mai vechi timpuri în scopuri medicinale. Planta de ginseng este una dintre plantele cele mai solicitate din lume. O poți identifica cu ușurință datorită rădăcinilor sale cărnoase și frunzelor mici. Planta provine din America de Nord și din unele părți ale Asiei, dar a fost exportata în întreaga lume din cauza proprietăților sale valoroase. Rădăcinile plantei au mai multe beneficii pentru corpul uman și au fost folosite de vindecătorii vechi în diverse preparate.

Rădăcinile de ginseng sunt folosite pentru a face ceai și pot fi consumate și pe cale orală. Poate că cele mai uimitoare calități pe care le are rădăcina de ginseng este calitatea sa adapogenă, deoarece se adaptează situației corpului. De exemplu, dacă corpul se încălzește din cauza febrei, aceasta va contribui la creșterea eficacității sistemului imunitar. Dacă stomacul vostru a suferit dureri de câteva zile, consumarea rădăcinii de ginseng va neutraliza efectul. Există atât de multe beneficii ale acestei radacini, încât oamenii de știință găsesc acum noi modalități de a vedea dacă planta poate afecta celulele canceroase.

Radacina de ginseng ajuta la slabit

Adăuga radacina de ginseng in ceaiul zilnic si te va ajuta să pierzi în greutate. De asemenea, poti adauga radacina de ginseng in salate sau o poti manca dupa ce o fierbi. Unul dintre efectele pe care radacina de ginseng le are este aceea de a suprima dorinta de a manca mai mult. Cu alte cuvinte, radacina de ginseng va reduce apetitul și, de asemenea, va arde grăsimea din jurul pereților abdomenului. Prin urmare, merită să adaugi radacina de ginseng în ceai, dacă vrei sa slabesti.

Radacina de ginseng – Tratament pentru disconfortului menstrual

Durerea cu care se confruntă femeile în timpul ciclului menstrual poate fi extremă și poate fi redusa consumând planta de ginseng. Proprietățile antiinflamatorii și antiseptice prezente în radacina diminueaza crampele și disconfortului menstrual. În afară de asta, femeile se confruntă, de asemenea, cu multe schimbări de dispoziție în timpul procesului, motiv pentru care chiar este recomandataradacina de ginseng.

Ginsengul pentru par si pentru piele

Radacina de ginseng are efecte asupra pielii si ajuta la cresterea parului. Deoarece ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Contraindicatii! Radacina de ginseng nu trebuie consumata în mod continuu – trebuie făcute pauze.

Părți folosite: rădăcina

Utilizări magice ale ginseng-ului:

In acest scop, ginsengul este folosit pentru activarea dorințelor secuale, muncii creative, dragostei, a dorințelor, a frumuseții, pentru protecție. Poate fi folosit ca substitut pentru mandragoră (Mandragora officinalis). Rădăcina de ginseng este folosită pentru a atrage dragostea, precum și pentru a proteja sănătatea unei persoane, pentru a atrage bani și pentru a asigura potența secuală. Ginsengul va aduce, de asemenea, frumusețe tuturor celor care îl poartă cu ei.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *