Reamintirea viselor

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
reamintirea-visului-reamintirea-viselor

În tot acest procedeu de reamintire a viselor, cel mai important element este VOINŢA.

Specialiştii în interpretarea şi descoperirea viselor recomandă consemnarea tututor viselor pentru a uşura întreg procesul. Poţi folosi un caiet de notiţe sau un reportofon pentru a înregistra în momentul în care te trezeşti. În acest mod mesajele pe care le primeşti şi nu le înţelegi la un anumit moment, e posibil să le poţi înţelege în timp, informaţiile conectându-se între ale.

Este foarte important să îţi reaminteşti cât mai mult, străduieşte-te. Aminteşteţi fiecare emoţie pe care ai simţit-o în vis, fiecare detaliu pe care l-ai observat (ce fel de vreme este în vis, cadrul visului, obiecte, personaje, culori, animale, tot), dar şi ceea ce ai simţit imediat după trezire.

Sentimente sunt cruciale în interpretarea viselor, fiind cheia descifrării lor. Uneori visele pot fi doar la nivelul emoţiilor, fără a avea prea multe amintiri vizuale, cea mai importantă este percepţia.

Un jurnal de vise te va ajuta să-ţi soluţionezi unele dintre dileme, să avoluezi în plan emoţional şi să aduci schimbări în viaţa ta. Notează-ţi tot ce-ţi aminteşti şi cu siguranţă, dacă nu în acest moment, notiţele îţi vor fi de ajutor să creezi unul sau mai multe puzzle-uri.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

4 răspunsuri la „Reamintirea viselor”

 1. Avatar cristina

  intotdeauna m-am intrebat de ce in vis mi se arata ce se se va intampla ,cateodata mi se spune sa fiu atenta

 2. Bună idee.

 3. Avatar Eu_pseudonim
  Eu_pseudonim

  Stii efectul fasciculelor de lumina? Printr-o tabla care are 2 fante este pus un proiector de fascicule de lumina, iar acestea in loc sa formeze pe peretele din spatele tablei 2 tipare de drepte mai groase, ele formeaza o sumedenie de drepte din acelea.

  In momentul cand s-a pus o camera sa se observer cum de se poate intampla asa ceva, fascicolul de lumina (intr-un fel sau altul) se comporta normal, in spatele tablei formandu-se doua drepte…

  Asa s-ar putea sa se intample si in cazul viselor…Poate disparea efectul terapeutic al lor, poate disparea magia lor, la o adica de ce sa nu las visul sa plece? Asa este si in cazul scriitorului, (Dumnezeu sa-l odihneasca pe genialul Paunescu) nu se strofoca sa tina minte, ci se lasa condus de valul pe care il prinde…Si ati vazut ce frumusete putea scoate dintr-un pix si o foaie? Acum nu zic ca asa este, doar o parerea a mea, m-as bucura sa ma contraziceti:)

  1. Păi tocmai, îl laşi să plece, dar mai întâi îl pui pe foaie. Nu e nici o problemă în a lăsa visele “în pace”, dar uneori ne pot ajuta.
   Ţi s-a întâmplat vreodată să visezi ceva şi să ai o vagă împresie că ai mai visat, însă să nu îţi poţi aminti? Dacă ai un jurnal de vise, poţi foarte uşor să scotoceşti printre ele.
   Eu am un jurnal de vise, dar le-am scris doar pe cele care le consider relevante, cele care am simţit că mi-au transmis ceva într-adevăr ceva profund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *