Reclamele TV – generaţia programată să devină obeză sau rahitică

Specialişti în nutriţia la copii spun că „expunerea copiilor la reclame pentru alimente creşte semnificativ consumul lor de calorii” (David Ludwig – medic pediatru american). Reclamele, în special cele de la televizor, aduc copiilor un apetit, o poftă pentru produse despre care ei nu ştiu nimic, dar pe care părinţii le cumpără şi le oferă fără nici un deranj.

Sănătatea este un punct forte al viitorului copiilor, ei fiind expuşi la chimicale şi substanţe sintetice, ce se află în produse ce doar par natural realizate.

Reclamele TV - generaţia programată să devină obeză sau rahitică 2Firma care produce iaurtul Danone Nutriday oferă o gamă largă de produse lactate. Iaurtul, după spusele lor  „este produs dupa un procedeu traditional”. Însă în multitudinea de cuvinte, ingrediente, procedee, produsul devine unul controlat, care se lipseşte de multe bacterii de care organismul are nevoie, dar pe care ei le pierd. Afirmaţia lor este desigur că acele bacterii nu ajută, dar în imposibilitatea de a crea calitate cu mai puţină cantitate, firma produce pe bandă rulantă milioane de borcane de iaurt care oricât ar sta în frigider nu se strică.

Afacerea lor funcţionează, difersitatea produselor îi face pe consumatori să uite de capacităţile lor de a produce acasa aceleaşi produse, doar că mult mai nutritive, mult mai sănătoase şi mai natural preparate.

Iaurtul Danone Nutriday preparat acasă

Se iau două kilograme de lapte de vacă, proaspăt nu de la magazin (ţăranii care îl vând la piaţă sau pe lângă piaţă), 100 g de smântână , 2-3 linguri de chişleag (lapte smântânit nefiert lăsat să se prindă). Se prepară „cuibul”, într-o ulcică de lut sau într-o oală, se pune chişleagul şi smântâna, apoi se toarnă laptele fiert la o temperatură rezonabilă, ca apa de vară. Ulcica (oala) se poate înveli cu 2 prosoape, şi se lasă la umbră, la temperatura camerei. Timpul de preparare al iaurtului poate varia de la 12 ore la 24 de ore. Când iaurtul este gata se păstrează la frigider.

Acest produs se consumă când este făcut, nu mai mult de 2 zile, de aceea se poate prepara în cantităţi mai mici, de pe o zi pe alta.

Iaurtul Danone Nutriday Delicios preparat acasă

Prepararea iaurtului cu gust de fructe este un procedeu extrem de uşor. Se prepară iaurtul normal, după cum am spus mai sus, după care el se amestecă cu siropul de fructe. Se iau fructele, se pasează în blender sau în altceva, pastă sau în bucăţele mărunte, după care se amestecă cu iaurtul.

Pe timpul verii şi al toamnei, astfel de băuturi, reci, sunt ideale nu doar pentru copii. Se pot folosi şi fructe din compot, asta pe timpul iernii. Afine, zmeură, piersici, caise, prune, pere, banane, pepene, şi multe altele, sunt excelente pentru a prepara un iaurt delicios de băut.

De ce să prepari un iaurt acasă?

La întrebarea asta chiar ai nevoie de un răspuns de la mine? Dacă comoditatea nu te lasă să îi dai copilului tău ceva făcut de tine, cu dragoste, atenţie şi dăruire, de ce mai citeşti ultimele rânduri ale articolului?

Tu decizi ce iaurt foloseşti!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 4 Pareri

  1. Diana Diana
  2. Cristescu Bogdan Cristescu Bogdan
  3. Diana Diana

Spune parerea ta!

 

Sus