Reclamele TV – generaţia programată să devină obeză sau rahitică

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
iaurt nutriday

Specialişti în nutriţia la copii spun că “expunerea copiilor la reclame pentru alimente creşte semnificativ consumul lor de calorii” (David Ludwig – medic pediatru american). Reclamele, în special cele de la televizor, aduc copiilor un apetit, o poftă pentru produse despre care ei nu ştiu nimic, dar pe care părinţii le cumpără şi le oferă fără nici un deranj.

Sănătatea este un punct forte al viitorului copiilor, ei fiind expuşi la chimicale şi substanţe sintetice, ce se află în produse ce doar par natural realizate.

iaurt nutriday

Firma care produce iaurtul Danone Nutriday oferă o gamă largă de produse lactate. Iaurtul, după spusele lor  “este produs dupa un procedeu traditional”. Însă în multitudinea de cuvinte, ingrediente, procedee, produsul devine unul controlat, care se lipseşte de multe bacterii de care organismul are nevoie, dar pe care ei le pierd. Afirmaţia lor este desigur că acele bacterii nu ajută, dar în imposibilitatea de a crea calitate cu mai puţină cantitate, firma produce pe bandă rulantă milioane de borcane de iaurt care oricât ar sta în frigider nu se strică.

Afacerea lor funcţionează, difersitatea produselor îi face pe consumatori să uite de capacităţile lor de a produce acasa aceleaşi produse, doar că mult mai nutritive, mult mai sănătoase şi mai natural preparate.

Iaurtul Danone Nutriday preparat acasă

Se iau două kilograme de lapte de vacă, proaspăt nu de la magazin (ţăranii care îl vând la piaţă sau pe lângă piaţă), 100 g de smântână , 2-3 linguri de chişleag (lapte smântânit nefiert lăsat să se prindă). Se prepară “cuibul”, într-o ulcică de lut sau într-o oală, se pune chişleagul şi smântâna, apoi se toarnă laptele fiert la o temperatură rezonabilă, ca apa de vară. Ulcica (oala) se poate înveli cu 2 prosoape, şi se lasă la umbră, la temperatura camerei. Timpul de preparare al iaurtului poate varia de la 12 ore la 24 de ore. Când iaurtul este gata se păstrează la frigider.

Acest produs se consumă când este făcut, nu mai mult de 2 zile, de aceea se poate prepara în cantităţi mai mici, de pe o zi pe alta.

Iaurtul Danone Nutriday Delicios preparat acasă

Prepararea iaurtului cu gust de fructe este un procedeu extrem de uşor. Se prepară iaurtul normal, după cum am spus mai sus, după care el se amestecă cu siropul de fructe. Se iau fructele, se pasează în blender sau în altceva, pastă sau în bucăţele mărunte, după care se amestecă cu iaurtul.

Pe timpul verii şi al toamnei, astfel de băuturi, reci, sunt ideale nu doar pentru copii. Se pot folosi şi fructe din compot, asta pe timpul iernii. Afine, zmeură, piersici, caise, prune, pere, banane, pepene, şi multe altele, sunt excelente pentru a prepara un iaurt delicios de băut.

De ce să prepari un iaurt acasă?

La întrebarea asta chiar ai nevoie de un răspuns de la mine? Dacă comoditatea nu te lasă să îi dai copilului tău ceva făcut de tine, cu dragoste, atenţie şi dăruire, de ce mai citeşti ultimele rânduri ale articolului?

Tu decizi ce iaurt foloseşti!

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

5 răspunsuri la „Reclamele TV – generaţia programată să devină obeză sau rahitică”

 1. Si eu am un program incarcat in anumite perioade, in care lucrez 12 ore, dar tot imi fac timp.

  Sa pui un iaurt la facut sau sa faci o salata seara nu iti ia mai mult de 15 minute cumulat.

  Lenea e problema, nu lipsa timpului.

  1. Nu te pot contrazice!!

 2. Mulți uită bunătatea brânzei sau iaurtului de casă… sper să o regăsească citind  articolul tău. 🙂

  1. Avatar Cristescu Bogdan
   Cristescu Bogdan

   Mă gândeam azi că unora le este ruşine să adopte o postură naturală, nu doar să mânânce produse naturale cumpărate de la magazin. Astfel de produse ies total din obiceiul oamenilor de afaceri, persoanelor care muncesc până la 12 ore pe zi. Copii lor beneficiază de oribilele produse de la supermarket, pentru că la o adică ei ar spune “dar ce, eu câştig atâţia bani şi să cumpăr de la ţărani?”, ar mai spune eventual că nu sunt igienice, dar oricâte motive ar găsi, trebuie să încerce, să facă, să mănânce şi apoi să nu uite de gustul deosebit.

   Cu siguranţă se vor întoarce mulţi la a-şi prepara produse cu mânuţa lor. De aceea sper ca măcar atunci să avem mai mulţi vizitatori pe blog; aici noi nu îi trimitem să cumpere de la supermarket nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *