Reîncarnarea, un fenomen guvernat de legi precise

Când ne referim la reîncarnare, nu ne putem orienta gândirea dincolo de aspectele vieţii actuale tocmai pentru că trăim într-o strânsă legătură cu viaţa asta, cu realitatea asta, cu eul nostru plin de experienţa acestei vieţi. Cultura orientală, cea care a oferit, păstrând din vechi timpuri ideologia, reîncarnarea, ne învaţă oarecum să cunoaştem viaţa şi să începem să o trăim dincolo de limite.

Viaţa actuală are şi ea o formă ca orice manifestare ce există în jur sau în noi, şi ca orice formă, ea are o origine şi desigur o direcţie (destin). Astfel suntem pur şi simplu părtaşi continuu la un circuit din care nu putem ieşi decât dacă „regula” sau legea, este întreruptă. Guvernarea reîncarnării stă în mâinile Karmei, o altă formă, prin care se poate stabili concret ce ai, de unde vine şi unde te trimite, căci potrivit legii karmei, tu eşti ceea ce este nevoie să fii pentru a se împlini ordinea şi echilibrul. De exemplu dacă te împotriveşti unei manifestări karmice, nu faci decât să o amplifici, venind în calea vieţii tale mai multe lucruri pe care desigur le vei aborda cu împotrivirea ta. Aşadar, răspunsul karmei în faţa reîncarnării este clar şi simplu, primeşti ceea ce ai nevoie pentru a … (aici vine răspunsul fiecăruia).

„Nimic în univers nu se pierde, totul se transformă; sufletul transmigrează şi, trăgând în jurul său atom cu atom, el îşi reconstruieşte un nou trup.”

Reîncarnarea, un fenomen guvernat de legi precise 1Marii înţelepţi orientali afirmă că pentru a afla de ce trăieşti acum, trebuie să îţi aminteşti de ce ai trăit înainte, ori ca să reuşeşti trebuie să abordezi câteva elemente în modul tău de a trăi: să observi şi să nu reacţionezi, să lucrezi activ cu ajutorul atenţiei tale (nu o confunda cu concentrarea), să nu laşi mintea să te conducă, să contemplezi, să meditezi.

Într-o conjunctură deosebită se va afla cel care reuşeşte să nu mai reacţioneze în faţa impulsurilor pe care mintea i le provoacă. Urmează pasul recunoaşterii păcii interioare şi a echilibrului care de cele mai multe ori are faţa unei tăceri divine, unei linişti ce nicăieri în jurul tău nu o poţi regăsi. Pasul următor te împinge clar către punctul în care te-ai născut, şi nu mă refer la momentul în care s-a produs fecundaţia ci mult înainte. Cei care au reuşit să treacă dincolo de zidul minţii spun că amintirea vieţii anterioare porneşte dincolo de ceea ce doar în viaţa asta cunoşti şi ştii.

Apare aşadar o şansă la care în esenţa orice om speră să adere; memoria vieţilor anterioare. Departe ideea asta de ceea ce vroiam să vă spun la început, dar totuşi vreau să fie clar punctat, că mergând logic şi raţional pe acest fir, adevărul se poate revela oricui, tot ceea ce ai nevoie este abordare practică.

Nu există profesori sau maeştri atunci când vine vorba de a-ţi descoperi propria ta origine, scopul tău, eul tău divin, scânteia ce există în tine şi tu o dată cu ea. Asta e o muncă individuală. Creştin, ea poartă numele de mântuire, aşa că nu poţi să nu observi că nimeni nu te mântuieşte ci tu te porţi aproape de pragul în care mântuirea se coboară asupra ta.

Meditaţi fără să gândiţi, observaţi şi nu reacţionaţi!

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 3 păreri

  1. Vasile Vasile
  2. Dan Dan

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.