Reîncarnarea, un fenomen guvernat de legi precise

Când ne referim la reîncarnare, nu ne putem orienta gândirea dincolo de aspectele vieţii actuale tocmai pentru că trăim într-o strânsă legătură cu viaţa asta, cu realitatea asta, cu eul nostru plin de experienţa acestei vieţi. Cultura orientală, cea care a oferit, păstrând din vechi timpuri ideologia, reîncarnarea, ne învaţă oarecum să cunoaştem viaţa şi să începem să o trăim dincolo de limite.

Viaţa actuală are şi ea o formă ca orice manifestare ce există în jur sau în noi, şi ca orice formă, ea are o origine şi desigur o direcţie (destin). Astfel suntem pur şi simplu părtaşi continuu la un circuit din care nu putem ieşi decât dacă “regula” sau legea, este întreruptă. Guvernarea reîncarnării stă în mâinile Karmei, o altă formă, prin care se poate stabili concret ce ai, de unde vine şi unde te trimite, căci potrivit legii karmei, tu eşti ceea ce este nevoie să fii pentru a se împlini ordinea şi echilibrul.

De exemplu dacă te împotriveşti unei manifestări karmice, nu faci decât să o amplifici, venind în calea vieţii tale mai multe lucruri pe care desigur le vei aborda cu împotrivirea ta. Aşadar, răspunsul karmei în faţa reîncarnării este clar şi simplu, primeşti ceea ce ai nevoie pentru a … (aici vine răspunsul fiecăruia).

“Nimic în univers nu se pierde, totul se transformă; sufletul transmigrează şi, trăgând în jurul său atom cu atom, el îşi reconstruieşte un nou trup.”

Picasso oglinda

Marii înţelepţi orientali afirmă că pentru a afla de ce trăieşti acum, trebuie să îţi aminteşti de ce ai trăit înainte, ori ca să reuşeşti trebuie să abordezi câteva elemente în modul tău de a trăi: să observi şi să nu reacţionezi, să lucrezi activ cu ajutorul atenţiei tale (nu o confunda cu concentrarea), să nu laşi mintea să te conducă, să contemplezi, să meditezi.

Într-o conjunctură deosebită se va afla cel care reuşeşte să nu mai reacţioneze în faţa impulsurilor pe care mintea i le provoacă. Urmează pasul recunoaşterii păcii interioare şi a echilibrului care de cele mai multe ori are faţa unei tăceri divine, unei linişti ce nicăieri în jurul tău nu o poţi regăsi.

Pasul următor te împinge clar către punctul în care te-ai născut, şi nu mă refer la momentul în care s-a produs fecundaţia ci mult înainte. Cei care au reuşit să treacă dincolo de zidul minţii spun că amintirea vieţii anterioare porneşte dincolo de ceea ce doar în viaţa asta cunoşti şi ştii.

Apare aşadar o şansă la care în esenţa orice om speră să adere; memoria vieţilor anterioare. Departe ideea asta de ceea ce vroiam să vă spun la început, dar totuşi vreau să fie clar punctat, că mergând logic şi raţional pe acest fir, adevărul se poate revela oricui, tot ceea ce ai nevoie este abordare practică.

Nu există profesori sau maeştri atunci când vine vorba de a-ţi descoperi propria ta origine, scopul tău, eul tău divin, scânteia ce există în tine şi tu o dată cu ea. Asta e o muncă individuală. Creştin, ea poartă numele de mântuire, aşa că nu poţi să nu observi că nimeni nu te mântuieşte ci tu te porţi aproape de pragul în care mântuirea se coboară asupra ta.

Meditaţi fără să gândiţi, observaţi şi nu reacţionaţi!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Reîncarnarea, un fenomen guvernat de legi precise”

 1. Reincarnarea ofera un raspuns nevoii omului de a isi explica de ce viata actuala e intr-un fel sau altul.
  Orientalismul nu e superior ortodoxiei, ortodoxia de exemplu ofera posibilitatea mantuirii prin jertfa lui Iisus, urmandu-i invataturile, in religiile orientale nu exista salvator, ei se considera sortiti unui sir de sute, mii, poate milioane de reincarnari, sunt religii ale resemnarii spirituale. Asemanarea Iisus, salvatorul, e pe partea cealalta cel ce poate sufletul nostru din umbra, fie ca reincarnarea e sau nu posibil sa existe (oficial nu), ca ea reprezinta sau nu legaturile iadului, metaforic. Sigur acum, noi suntem satui de ortodoxie, dar doar dupa ce vom fi aprofundat intreaga invatatura ortodoxa, nu doar filme si din auzite, atunci am putea compara, pune in balanta. Asa e modern si cool sa fii budist, ortodox e ceva demodat. Nu e chiar asa.

  1. Stii ca era o vreme cand era cool in ortodoxie sa te auto schingiuesti pentru ati cauza suferinta ca cica sa ajuns la concluzia ca prin suferinta dobandesti fericirea? Stii ca majoritatea istorisirilor din biblie au fost deja scrise inainte sa fie publicate in aceste scrieri sfinte ce stau la baza noului si vechiului testament? Unde? In orient, in egiptul antic, in africa, in america de sud, aproape peste tot in lume, in orice cultura veche apare macar o povestire identica ca cele din biblie. Numele personajelor difera. Stii ca la hindusi si la egipteni si la alte popoare, pana la crestinism, aveau scris despre un prunc nascut din fecioara care facea diferite minuni in timpul vietii? Pe fecioara o chema fie Maia, fie Maya, fie chiar Mariha ca pe fecioara Maria a lui Iisus! Vorbesc de scrieri mult mai vechi decat 2000 de ani cum se spune ca a trecut de cand a murit Iisus!

   Intrebarea se pune, istoria se repeta sau capii bisericesti au construit o religie monoteista pentru a putea controla oamenii mai bine, vorba ta, nu mai era cool sa te rogi la mai multi zei, au schimbat moda sa fie numai unul, desi in biblie le mai scapa faze ca cea de genu ”pe om, după chipul si asemanarea noastra”, dumnezeu avand un fel de boala mentala, un fel de multi personalitate caci in geneza mai prea des vorbeste la plural despre el ca si creator 😀

   Sa nu vorbim despre astea ca e pacat, nu?!

 2. N-ai cum sa-ti amintesti ce ai fost intr-o viata anterioara, pentru ca informatiile sunt stocate in creier, iar creierul moare odata cu tine. In orice caz, eu unul cred in reincarnare :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *