Scortisoara

Ascultă articolul:

Print Friendly, PDF & Email
bete-de-scortisoara

Scortisoara (Cinnamomum verum sau zeylanicum) – este un copac tropica înalt de 50 de metri. Scorțișoara pe care o consumăm noi sunt pene din scoarța interioară, iar uleiul esențial de scorțișoară este distilat din frunze și ramuri cu ajutorul apei sau a aburilor.

Părți folosite: scoarța

Utilizări magice: (planta și uleiul) pentru meditație, apărare, muncă creatoare, ritualurile de divinație, de energizare, pentru putere, protecție, succes, proiecții astrale, sănătate și vindecare, dragoste, bani și purificare.

Aromaterapie: uleiul esențial de scortisoara se folosește pentru a scăpa de păduchi, scabie, pentru circulația slabă a sângelui, ajută la naștere (stimulează contracțiile), de asemenea se mai folosește în anorexie, colită, diaree, dispepsie, infecții intestinale, digestie, spasme, gripă, reumatism, tuse, răceli, infecții virale, frigiditate, boli infecțioase, condiții legate de stres, probleme cu dinții, epuizare nervoasă.

Calitățile cheie ale uleiului esențial de scortisoara: tonic, afrodisiac, restaurativ, încălzește, relansează, consolidează și înalță.

Print Friendly, PDF & Email

Jorjette pe Pinterest

Jorjette pe Instagram


Păreri și Impresii

4 răspunsuri la „Scortisoara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *