Tamaia induce stări meditative – beneficii

Tămâia (Boswellia carteri) – este un copac mic, cu frunze penate și flori albe sau roz-pal. Acesta produce o rășină naturală care este folosită pentru a face tămâie de vindecare, care, arsă, induce o stare meditativă. Uleiul esențial de tămâie (frankincense) este util, de asemenea pentru inducerea stărilor meditative și a spiritualității. Se diluează înaintea aplicării pe piele deoarece poate fi iritant.

Tamaia – beneficii pentru sanatate

Pliniua a susținut că a folosit tămâia ca antidot pentru otrăvire. Avicenna a pledat pentru utilizarea sa în cazul tumorilor, a febrei, vărsăturilor și dizenteriei (boală infecțioasă, caracterizată prin dureri acute, ulcerații intestinale și diaree cu sânge).

Chinezii o folosesc sub formă de pulbere și în ceaiuri pentru reumatism și dureri menstruale, și estern ca o spălare a rănilor și vânătăilor. Doza este de trei-șase boabe într-un pahar de vin, sau 20 de picături de tinctură. Tămâia este antiseptică și mirosul calmează și limpezește mintea.

Părți folosite: rășina

Utilizări magice: tămâia este arsă în ritualurile de exorcizare, de purificare și de protecție. Se spune că accelerează creșterea spirituală. Rozmarinul poate fi folosit ca un substitut. Uleiul se folosește pentru spiritualitate, exorcism, purificare, noroc și protecție. Rășina se arde pentru protecție, exorcism, spiritualitate, iubire, consacrare, binecuvântare, viziuni, vindecare, meditație, putere, curaj.

Aromoterapie: se utilizează uleiul de tămâie pentru tenul uscat și matur, cicatrice, plăgi, riduri, astm, bronșită, răceli, tuse, gripă, laringită, cistită, anxietate, tensiune nervoasă, afecțiuni legate de stres. Tămâia are capacitatea de a încetini și de a aprofunda respirația, este propice pentru rugăciune și meditație.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. bluewolfy bluewolfy

Spune parerea ta!

 

Sus