Tarta cu visine sau tarta cu fructe de oricefel

Timp de citire estimat: 3 minute


Felie de tarta cu fructe acre - visine

Tarta cu fructe este o prajitura destul de des preparata datorita simplitatii, eficientei si calitatii produsului final. O tarta cu fructe arata bine oricand pe masa, fie ca ai musafiri, fie ca esti in familie. Tarta cu fructe este tot timpul gustoasa, indiferent de fructele pe care le alegi. Astazi vom face o tarta cu visine, insa visinele le poti inlocui dupa pofta inimii, cu alte fructe proaspete de sezon.

Ingrediente tarta cu visine (sau orice fructe)

Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 vf sare
  • 3 lg apa
  • 1 pliculet zahar pudra

Din aceste ingrediente se face un aluat pentru tarta de fructe, pana nu se mai lipeste de vas si se da la frigider in folie alimentara.

Compozitie tarta cu visine

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 g visine congelate
  • 1 zahar vanilat

Pentru aceasta tarta cu fructe am folosit visine, insa poti folosi orice alte fructe – mere, pere, afine, zmeura, mure, banane, capsuni, cirese, piersici, kiwi, portocale, ananas, mango, prune, etc. Orice tip de tarta cu fructe alegi sa faci, compozitia ramane aceeasi, doar fructele folosite sunt diferite. Mai departe am detaliat cum am pregatit tarta cu visine si poti face in acelasi mod cu orice fruct. Daca fructele sunt proaspete, atunci nu este nici o problema, le tai daca este cazul in bucati mici si le adaugi atunci cand este momentul.

Cum se prepara tarta de visine

  1. Se decongeleaza visinele cu 30 de minute inainte de folosire.
  2. Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga si galbenusurile, faina si zaharul vanilat.
  3. SE APRINDE CUPTORUL INTRE TIMP
  4. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Excesul de faina se scutura bine pentru a nu ramane pe prajitura.
  5. Dupa ce intindeti aluatul, se toarna compozitia din oua si apoi se aseaza visinele una cate una pana se umple tava.Zeama ramasa o puteti fierbe cu o lingura de zahar si faceti un sirop pt ornat.
  6. Se da la cuptor mai intai la foc mare pt 5 minute si apoi la foc mic pana capata o culoare aurie.
  7. Tarta se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Tarta cu fructe este perfecta atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o zi speciala, o aniversare, o sarbatoare. Este o prajitura foarte simpla care se pregateste intr-un timp foarte scurt.

Pofta buna!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Tarta cu visine sau tarta cu fructe de oricefel”

  1. Dominic se gasesc visine congelate fara sambure,deci deja mai usor ca vara…ihiii

  2. Tarta cu visine in ianuarie? Noroc cu fructele congelate…
    De incercat 🙂

  3. Florin poti inlocui si fructele.De ex daca nu iti plac visinele si vrei sa fie cu fructe dulci merge minunat cu pere,pe incercate iti spun!

  4. Avatar Florin Morosan
    Florin Morosan

    Rețeta asta sigur o s-o încerc și eu când merg acasă. Arată și sunt sigur că este delicioasă.
    Iarăși, ca un plus, îmi place că s-au făcut poze de la ingrediente, aluat și până la produsul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *