Cum să avem un ten luminos și plin de strălucire – sfaturi naturale


Print Friendly, PDF & Email
Sfaturi pentru un ten luminos, plin de strălucire

După cum ne spune Leslie Baumann, autoarea cărții “Soluții pentru fiecare tip de piele”, o strălucire naturală a tenului se datorează unei stări de odihnă. Un ten luminos este rezultatul unei diete sănătoase. Dieta ajută la o mai bună circulație, precum și la eliminarea celulelor vechi a pielii pentru a descoperi un nou strat de piele. Pielea care arată obosită de cele mai multe ori este determinată de lipsa de somn, care face pielea să arate searbădă, în loc să arate plină de strălucire.

Sfaturi pentru un ten luminos, plin de strălucire

  1. Pentru a avea un ten luminos, crește aportul de vitamina C. Este recomandat consumul de portocale, căpșuni, roșii și de legume crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida, gulii, napi, semințe de muștar – sunt numite așa deoarece petalele florilor sunt aranjate în forma crucii – acestea sunt bogate în vitamina A și vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, fier, beta-caroten) pentru a obține între 1000 și 2000 de mg de vitamina C zilnic.
  2. Ia vitamina E. Se găsește în verdețuri, în uleiurile vegetale, în nuci și cereale. Atât bărbații cât și femeile ar trebui să consume 15 mg de vitamina E zilnic pentru un ten luminos, sanatos..
  3. Clătește-ți fața cu apă caldă și folosește un exfoliant natural (tărâțe de grâu, făină de porumb, făină de orez) pentru a îndepărta celulele moarte. Clăteşte apoi cu apă rece și șterge-te cu un prosop curat uscat.
  4. Odihnește-te! Șapte-opt ore de somn minim, permit celulelor organismului să regenereze pielea. De asemenea, confera o strălucire sănătoasă a doua zi dimineața. Evită pe cât posibil cofeina înainte de culcare, pentru că ar putea perturba somnul. Asta ar atrage după sine semne de oboseală în ziua următoare.
  5. Ori de câte ori  ai posibilitatea, fă-ţi o mască cu fructe. Foloseste avocado, căpşuni, piersici, pere sau alte combinaţii de măşti pe care ţi le poţi prepara acasa cu miere de albine, galbenus de ou, cafea, cacao…etc. Fructele şi ingredientele pentru mască le alegi în funcţie de preferinţe, posibilităţi, dar şi în funcţie de tipul tenului.
Print Friendly, PDF & Email

Etichete: #Flori, #Legume, #Miere de albine, #Natura, #Natural, #Perele, #Semințe, #Verde

7 comentarii la „Cum să avem un ten luminos și plin de strălucire – sfaturi naturale”

  1. “strălucire naturală a tenului se datorează…” SI…
    Pielea care arată obosită…este determinată” SI de lipsa… 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *