Teoria de corespondenţă

corespondenta incrucisata

Corespondenţa

Doctrina conform căreia Universul este constituit dintr-un anumit număr de regnuri analoage, ale căror elemente corespund unul altuia şi, în consecinţă, pot să se folosească reciproc de simboluri, să-şi reveleze proprietăţile sau chiar să acţioneze unul asupra celuilalt prin „simpatie”. Conceptul de corespondenţe este foarte folosit de Swedenborg (Clavis hieroglyphica arcanorum par viam representationum, 1784). El a intrat în limba literară (Balzac, Baudelaire, Rimbaud etc. şi simboliştii, în general).

Corespondenţa încrucişată

Constă în comunicări spiritiste provenite de la mai mulţi mediumi separaţi prin distanţe considerabile şi/sau prin intervale de timp care pot varia foarte mult. Putem să le interpretăm în două moduri, după cum suntem sau nu spiritişti.

Spiritiştii văd aici activitatea spiritului unui defunct care acţionează simultan, în timp ce parapsihologii le consideră manifestări de telepatie.

corespondenta incrucisata

De Bogdan Cristescu

Ii place web-ul, gradinaritul si viata de la tara. O iubeste pe Jorjette si vrea sa devina cel mai cunoscut om de pe pamant. Are ambitii si nu renunta prea usor! Considera ca "orice" poate aduce/genera mai mult "orice"! Si are si solutia! Scopul este intentia si increderea! 1+1+1+1=mai multi de 1

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *