Teoria de corespondenţă

corespondenta incrucisata

Corespondenţa

Doctrina conform căreia Universul este constituit dintr-un anumit număr de regnuri analoage, ale căror elemente corespund unul altuia şi, în consecinţă, pot să se folosească reciproc de simboluri, să-şi reveleze proprietăţile sau chiar să acţioneze unul asupra celuilalt prin „simpatie”. Conceptul de corespondenţe este foarte folosit de Swedenborg (Clavis hieroglyphica arcanorum par viam representationum, 1784). El a intrat în limba literară (Balzac, Baudelaire, Rimbaud etc. şi simboliştii, în general).

Corespondenţa încrucişată

Constă în comunicări spiritiste provenite de la mai mulţi mediumi separaţi prin distanţe considerabile şi/sau prin intervale de timp care pot varia foarte mult. Putem să le interpretăm în două moduri, după cum suntem sau nu spiritişti.

Spiritiştii văd aici activitatea spiritului unui defunct care acţionează simultan, în timp ce parapsihologii le consideră manifestări de telepatie.

corespondenta incrucisata

Bogdan Cristescu
Author: Bogdan Cristescu

Îi place web-ul, grădinăritul și viața de la țară. O iubește pe Jorjette și vrea să devină cel mai cunoscut om de pe pământ. Are ambiții și nu renunță prea ușor! Consideră că "orice" poate aduce/genera mai mult "orice" și are și soluția! Scopul este intenția și încrederea! Pentru că 1+1+1 = și mai mulți de 1! Bibliografie Academia.edu

Un comentariu la „Teoria de corespondenţă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.