Teste de personalitate pentru femei: Ai incercat sa te cunosti?

Timp de citire estimat: 5 minute


Un grup de psihiatri americani, specializati in psihologia femeii, prin teste de personalitate au reusit sa stabileasca trasatura majora a caracterului feminin. Conform studiului, aceasta poate fi fi: dominatoare, tematoare, sentimentala. Desigur, un astfel de test de personalitate nu spune ca fiecare femeie exprima, unilateral, un singur caracter, excluzandu-le pe celelalte doua.

Nimeni nu poate fi oricand si in orice imprejurare, doar dominatoare sau numai sentimentala. In general fiecare femeie are o trasatura dominanta care corespunde clasificarii stabilite si pentru asta un test de personalitate te ajuta sa iti identifici latura dominanta.

Pornind de la aceasta clasificare bazata pe indelungi si numeroase observatii, specialistii au ajuns la alcatuirea catorva teste de personalitate capabile sa descifreze trasatura caracteristic. O data cu aceasta, rezultatele pot ajuta – cu titlu orientativ desigur – la alegerea profesiunii, a modului de viata sau chiar a sotului.

Aceste teste de personalitate va pot ajuta sa identificati caracterul dominant si chiar va pot scoate din situatii neplacute in viata de zi cu zi. Imaginati-va de pilda o femeie tematoare in fruntea unui serviciu important. Va fi mereu nehotarata sau depasita, incapabila sa ia o decizie. Femeia dominatoare intr-o munca subordonata va fi cel mai des nemultumita, revoltata, indemnata, prin temperament, spre o atitudine critica neconstructiva. Femeia sentimentala, visatoare, se va plictisi cumplit si greu isi va putea pune in valoare calitatile intr-o munca monotona, de exemplu la un servici de birou.

Aceste situatii neplacute pot fi evitate din timp, in primul rand de femeile in cauza, care, mai mult si mai bine decat oricine, se pot cunoaste pe ele insele prin teste de personalitate. Femeile se pot cunoaste si dincolo de aceste teste. Testele de personalitate vin poate doar sa intareasca convingeri sau sa recunoasca anumite dominante.

Teste de personalitate: test pentru femeile dominatoare

teste de personalitate - femeia dominatoare
 1. Va place sa actionati?
 2. Aveti imaginatie?
 3. Exprimati idei inovatoare?
 4. Nu ingaduiti niciodata nimanui sa va “calce pe batatura”?
 5. Cand cereti ceva, sunteti ascultata?
 6. Cand vorbiti, obtineti o respectuoasa liniste?

Daca raspundeti afirmativ sunteti o femeie capabila. Caracterul va este dominat de vointa. Pentru a reusi trebuie sa aveti grija ca, o data ajunsa intr-o munca de raspundere sa nu deveniti despotica sau capricioasa.

Teste de personalitate: test pentru femeile tematoare

teste de personalitate - femeia tematoare
 1. Sunteti rabdatoare si grijulie pana la manie?
 2. Va conformati cu cea mai mare strictete unui program?
 3. Va nelinisteste si va preocupa tot ceea ce iese din tiparele activitatii curente?
 4. Va preparati pana la cel mai mic amanunt orice proiect?
 5. Va sperie schimbarile?
 6. Simtiti nevoia de a avea totdeauna un sprijin?
 7. Aveti mare nevoie de a va simti in siguranta?

Raspunsul afirmativ va situeaza in randul femeii tematoare. Calitatea dvs. este prudenta, devotamentul, onestitatea. Incercati sa le dezvoltati prin largirea continua a orizontului spiritual. Nu va legati prea mult de bunurile materiale si feriti-va de orice actiune pe care apoi o veti regreta. Feriti-va sa nu deveniti maniaca si, in casatorie, cicalitoare.

Teste de personalitate: test pentru femeile sentimentale

teste de personalitate - femeia sentimentala
 1. Va iubiti colegii, prietenii?
 2. Va lipseste simtul practic?
 3. Va place sa faceti altora servicii?
 4. Va legati de locurile unde ati trait sau ati muncit o vreme mai indelungata?
 5. Va despartiti greu de locurile care v-au devenit familiare?

Daca va recunoasteti in cele mai multe din comportamentele aratate, sunteti sentimentala. Trebuie sa va preocupe tendinta de a nu spune niciodata nu.

Fata in fata cu aceste teste de personalitate, care par mai curand un joc decat un examen psihologic, incercati sa va cunoasteti. Nu va grabiti sa trageti concluzii generalizatoare dar, reflectand mai mult, veti reusi, poate, sa va oferiti, dvs. insiva, un sfat bun. Ceea ce trebuie sa recunoastem, prinde bine totdeauna. Cu toate acestea, totul este trecator si schimbator de la un moment la altul.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *